Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky, kolik je tady z Vás, co pracujete při mateřské dovolené, rodičáku, protože Vám příspěvek prostě nestačí. Tak jako mě.. Už delší dobu vůbec nevycházím a přemýšlím o brigádě. Zajímá mě, kolik hodin pracujete a kolik dní v týdnu. Děkuji za odpovědi.
@LLenule111 Ahoj, já dělám víc věcí naráz, ale vychází to tak do 30-ti hodin týdně, chodím 3 dny v týdnu, většinou na 12 hodin pryč, k malému se vracím až když spí. Teď ale uvažuju nad tím, zda by nebylo lepší nastoupit na stálo na ranní osmičky
Dělám směny - víkendy a noční. Dvanáctky. Většinou 6-7 služeb za měsíc. Někdy jen 3, stalo se mi, že i 10. Ne, že bych vysloveně nevycházela. Peníze vychází akorát a to co vydělám, mám k dobru a většinou to padne za věci na děti, výlety, vánoce, oblečení
To mě rodičák pokryje pouze základní věci.. ale něco si koupit na přilepšenou, nebo něco hezkého malýmu-na to bohužel nemám. Nemám ani korunu na Vánoce, nevím jestli nějaké letos vůbec budou-ale aspoň pro toho malého bych chtěla pod stromečkem něco mít, tak by mi ta nějaká brigáda bodla, klidně bych dělala i v obchodě, hlavně prostě něco. A kdo Vám holky tolik hodin hlídá děti?? A jak jsou staré? Já mám pochybnosti, zda by to můj chlap zvládl hlídat..ale to bych mohla stejně až po 15.hod, v tolik se chlap vrací z práce.
@LLenule111 hlídá ponejvíc babička s dědou, mám výhodu že o malého se rádi starají a užívají si ho, manžel pouze pokud má volno, což je minimálne. Prckovi je 16 měsíců a teď od září je přijatý do jeslí, takže případně bude moci na chvilku tam
U mě je to jednoduché tím, že dělám noční a víkendy- právě vůli hlídání. Hlídá manžel. Když jsem nastoupila do práce, klukům bylo 3,5 roku a 1,5 roku necelých. Potřebovala jsem i změnu prostředí. Děti mě baví, ale padala na mě doma trochu ponorka
No tak to já mám jenom toho chlapa, a jak jsem psala, nevím jesli by to zvládl se postarat a nevím zda by ho vůbec chtěl hlídat..s ním totiž by nic neudělal kolem domu. Babičky mám ještě pracující a prababičky už jsou na hlídání..no mají už roky. Bude to těžké se do něčeho pustit.
Mohu pracovat z domova, většinou dělám cca 3-5 hod. denně, práce je nárazová. Teď mám třeba kšeft na celý měsíc a pracuji i o víkendech. Rodičovský příspěvek opravdu nestačí ![]()
Ahoj. Ja si privydelavam úklidem kancelari. Jezdím tam večer Po-ČT tak na hodinku az dvě, dítko si beru s sebou, nikdo už tam není. Velký úklid si nechavam na jedno odpoledne o víkendu (3-4 hodiny), to hlídá tatínek nebo babička. Je to na ZL, ale za velice slusne peníze.
@Naty12 se máš, taky bych něco takového brala, kde můžu i s dítětem, já mám o přivydelek zájem, ale problém bude asi ve hlídání dítěte. Jesle u nás nejsou bohužel..
@LLenule111 Kolik je vůbec malé/mu? Zkombinovat s prací chlapa, u nás třebas Kaufland bere brigádníky, a ti si mohou volit dny i směny jaké chtějí dělat
@Tosule Malému je 17měsíců, ještě ani sám nechodí, tak je to trochu složitější.. U nás z obchodů je nejblíž jen albert a lidl.Pak už mám obchodaky daleko.
Teď už nepracuju, ale od 2,5 malého jsem chodila na brigádu, 8,5h většinou 2× týdně. Hlídala babička. Někdy jsem měla i víkendovou směnu, celou nebo část (5h) a to hlídal tatínek.
Pracovala jsem na poměrně vysoké pozici až do porodu a zase hned po porodu. Včera jsem podala žádost o odchod na rodičovskou. Pracovala jsem minimálně 35 hodin týdně, volal mi kdykoliv kdokoliv, pořád ve střehu, dovolené, nemoci neexistují. Už delší dobu jsem cítila, že to není ono, že obětuji hodně. Když mi šéf vyčítal, že mám nějaké výhody oproti ostatním, protože nemám plný úvazek, tak to byla poslední kapka. Když jsem mu dala žádost, v podstatě mi řekl, že místo mi nikdo držet nebude… Začínám se rozhlížet co dál, mám nějaký nápad a uvidíme, ono všechno nějak dopadne ![]()