Maminky druháčků, máte tuto učebnici ČJ?

3432
5.11.15 14:43

Maminky druháčků máte tuto učebnici ČJ?

Maminky, co máte doma druháka a máte doma učebnici českého jazyka pro 2. druhou třídu viz. obrázek, prosím o pomoc. Náš malý sklerotik zapomněl učebnici ČJ ve škole a máme z ní dělat domácí úkol. Můžete se prosím někdo podívat na stranu 35, měl by tam nějaký úkol, ve kterém se přiřazují slova podobného významu. Mělo by tam být:

král - vládce
podnos - tác
rádio - rozhlas
ježibaba - čaroděj
jídlo - potrava
kluk - chlapec

Tohle má malý už zapsáno v sešitě, ale prý to má dokončit, že je tam ještě pár slov, která nestihl spojit a napsat.

Budu vám moc vděčná, pokud pomůžete..děkuji :kytka: :hug:

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4367
5.11.15 14:47

Rada bych pomohla, ale tuto nemame :nevim:… Proc nemaji vsichni stejne ucebnice??
Snad se nekdo najde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
5.11.15 14:49

Tuhle taky nemame, tak bohuzel…

• Citovat
  • Upravit
13943
5.11.15 14:50

My ji máme, ale dcera dneska spí u ex a domů s ní přijde až zítra :( Když se nikdo neozve, tak kolem 5. můžu zavolat, ať mi to nadiktuje přinejhorším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
5.11.15 14:53
@PetiteFillette píše:
My ji máme, ale dcera dneska spí u ex a domů s ní přijde až zítra :( Když se nikdo neozve, tak kolem 5. můžu zavolat, ať mi to nadiktuje přinejhorším.

Já doufám, že se teda někdo do večera ozve, to bych nerada, abys otravovala svého ex… :) ALe děkuju :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
5.11.15 14:56

@Anduli On to kdyžtak přežije :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
5.11.15 15:20

Cvičení č. 1 - Vyhledejte dvojice slov, která mají stejný význam.
pod tím jsou barevné rámečky se slovy.
zelené rámečky: král, kluk, čarodějnice šedé rámečky: chlapec, vládce, rádio žluté rámečky: podnos, potrava, ježibaba
modrá barva: rozhlas, jídlo, tác

Myslím, že ty barevné rámečky nemají význam, ale pro úplnost:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
5.11.15 15:22
@MaličkáD píše:
Cvičení č. 1 - Vyhledejte dvojice slov, která mají stejný význam.
pod tím jsou barevné rámečky se slovy.
zelené rámečky: král, kluk, čarodějnice šedé rámečky: chlapec, vládce, rádio žluté rámečky: podnos, potrava, ježibaba
modrá barva: rozhlas, jídlo, tácMyslím, že ty barevné rámečky nemají význam, ale pro úplnost:)

Moc děkuji, jsi hodná! :kytka: ALe nic dalšího tam není? V tom případě má ta slova všechna, není co dokončovat…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
5.11.15 15:25

Řekla bych, že má hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
5.11.15 15:28

Ja jsem strasny hninodpich, ale spojeni kral-vladce neni podobneho vyznamu, ale nadrazeneho… @Anduli vladce muze byt cisar, kral, vevoda… nevim, jak to tam maji v te ucebnici definovane, ale spousta ucebnic pro deti ma chyby. To ja jen na okraj :lol:

Tak jsem si precetla to zadani - to maji byt synonyma??? To se asi po.. v kine, ne? Nemam doktorat z cestiny, mam ho z neceho jineho, ale tohle je teda smesne. Kral - synonymum vladce???

Příspěvek upraven 05.11.15 v 15:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
5.11.15 15:30

A carodejnice a jezibaba rozhodne taky nema stejny vyznam… carodejnice ma konotaci s magickymi schopnostmi, jezibaba nikoli. Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
5.11.15 15:36
@umea píše:
A carodejnice a jezibaba rozhodne taky nema stejny vyznam… carodejnice ma konotaci s magickymi schopnostmi, jezibaba nikoli. Ach jo.

No, myslím, že se nebudem pouštět do žádných větších akcí, taky mi čarodějnice a ježibaba nepřipadají stejné. :lol:
Já jsem vůbec nevěděla, jaké je to zadání, tahala jsem to ze syna snad půl hodiny, štěstí, že si pamatoval aspon stranu v té učebnici. ALe že už to má hotovo, nevěděl, bambula. :)
Moc děkuji za pomoc, na emamky je vždy spoleh! :) :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
5.11.15 15:38

Není vůbec zač.;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
5.11.15 16:16

Jezibaba je slovanska mytologicka postava @Anduli proc ani ty synonyma neuci ty deti spravne… :nevim: strasne me frustruje ceske skolstsvi. Frustrovalo me v dobe, kdy jsem byla jeho zak, a vidim, ze se toho moc nezmenilo. Zadny rozvoj kritickeho mysleni, jen stale stejna dogmata… chtelo by to skoly s novym konceptem a pristupem ke vzdelani, ale to si muzu nechat zdat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
5.11.15 18:40
@umea píše:
Ja jsem strasny hninodpich, ale spojeni kral-vladce neni podobneho vyznamu, ale nadrazeneho… @Anduli vladce muze byt cisar, kral, vevoda… nevim, jak to tam maji v te ucebnici definovane, ale spousta ucebnic pro deti ma chyby. To ja jen na okraj :lol:

Tak jsem si precetla to zadani - to maji byt synonyma??? To se asi po.. v kine, ne? Nemam doktorat z cestiny, mam ho z neceho jineho, ale tohle je teda smesne. Kral - synonymum vladce???

Příspěvek upraven 05.11.15 v 15:31

Tak ono ale, přísně vzato, v tom zadání není napsáno, že mají do těch dvojic rozdělit všechna ta slova beze zbytku, když už chceš být hnidopich ;) A dvě nebo tři dvojice, které jsou celkem bez rozporu, se tam najdou (chlapec - kluk, tác - podnos, s přimhouřením oka i jídlo - potrava). Ten zbytek by správný hnidopich prostě nechal nespojený (pokud by byl připraven se pak s učitelkou pohádat o přesnost zadání :lol:)
Ale jinak jo, chápu tě, taky mi vadí, když jsou v učebnicích zjevné nesmysly a zadání nejsou formálně přesná, ale spoléhají na to, že děti přece vědí, co se po nich chce, protože je to nějaký naučený postup nebo protože je to jasné z toho, k jaké látce se cvičení váže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí