Maminky jednoho dítěte

Anonymní
3.8.12 19:50

Maminky jednoho dítěte!

Mám dotaz, možná spíš mi to teď leží v hlavě aktuálně, tak mi nedalo se nezeptat ostatních. Mám kamarádky se kterými se stýkáme, některé mají 2 děti, některé 1. Všechno je v pohodě. Jen mi připadá, že maminky 2 dětí se cítí hrozně, jak ony nemůžou nic stíhat, jak je všeho moc. Docela mi připadá, že my mamky 1 dítěte, vlastně nic neděláme a ležíme a pohodička, nic nemůže být problém. Vy co máte víc dětí, je to opravdu tak hroooozně náročné mít dvě děti. Na posledním setkání jen venku na zahrádce jsem si začala připadat jako ta, která vlastně neví nudou co by dělala, protože má jedno dítě! Díky za postřehy.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81479
3.8.12 19:54

Já určitě se dvěma stíhám víc, než s jednímm. Zabavíc se spolu. O staršího toho starání moc není. S mladším vím už líp co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
3.8.12 19:54

Při prvním dítku jsem si připadala, že nevím, kam mám skočit. Ale to bylo tím, že dcerka byla hooodně náročné miminko, nevím, jak je staré to vaše, ale cca do roka to byl u nás maskr :zed: Když bylo dceři 19 měsíců, narodil se syn a přišlo mi všechno jednodušší, celkem v pohodě ;)
No a teď máme dětí 6 a je to hukot, čas mám taky, kdybych neměla, tak tady nevykecávám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
3.8.12 19:56

Jako jednodětná jsem měla víc času a stihla bych toho víc, ale přišlo mi, že nestíhám vůbec nic. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.12 19:58

Vzhledem k tomu, že starší syn bývá často u babičky (chtějí oba), ted tam byl skoto 2 týdny, tak jsem si užívala jen toho mladšího a byla naprostá pohoda…ne nadarmo se říká jedno dítě, žádné dítě…nemusela jsem řešit hračky, kdo pujde první z vany a kdo druhý, že starší dítko nemůže dělat rámus, když mladší spí, mladšímu stačí když jdeme na písek, staršího to neba…prostě pohoda…
takže z mýho pohledu je rozdíl 1 a více dětí…

• Citovat
  • Upravit
23847

Tak to není. Prvomatka je ze všeho vyjukaná, vše je pro ni nové, musí víc zjišťovat, dělá spoustu věcí, o kterých u až druhého děcka zjistí, že bylly úplně zbytečné. No a druho a více matky si pak rády rejpnou, páč ony opravdu stíhaj víc klidně i s vícero dětmi - maj to prostě víc zažité a víc na háku. Ale není to fér, každý jsme jedou byla prvomatkou. Až budou vyrypovat, stačí jim odvětit, že bys je ráda viděla před rokem, x lety, kdy měly jen to jedno, jak děsně stíhaly a howno dělaly :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937

Mám jednoho kluka a nedávno byla u mě na návštěvě sestřenice, která má 3 malý kluky. Bylo mi řečeno, že ten můj vydá za její tři :mrgreen: Asi to nebude o počtu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847

Tak to není. Prvomatka je ze všeho vyjukaná, vše je pro ni nové, musí víc zjišťovat, dělá spoustu věcí, o kterých u až druhého děcka zjistí, že bylly úplně zbytečné. No a druho a více matky si pak rády rejpnou, páč ony opravdu stíhaj víc klidně i s vícero dětmi - maj to prostě víc zažité a víc na háku. Ale není to fér, každý jsme jedou byla prvomatkou. Až budou vyrypovat, stačí jim odvětit, že bys je ráda viděla před rokem, x lety, kdy měly jen to jedno, jak děsně stíhaly a howno dělaly :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
3.8.12 20:00

Jak kdy. S jedním ditetem jsem měla leharo, s dvouma už je to horší, starší provokuje malého :cert: Zrovna včera měl starší jalovy den a malymu za bodicko nasypal asi 4 ty skleněné kuličky z alberta :zed: :zed: to už mi ale reply nervy a dostal 2 na prdel :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
3.8.12 20:01

Ale jako jo, každá, která má dítě a není ve cvokhausu, je pro mě super žena. Má-li děti dvě, je super super. Fragola je super super super super super super (dva, čtyři, šest, dobrý :D ) Já se musim smát, nic ve zlým. Mám jedno dvouletý a hlavu v pejru 24/7. Fragolo, respekt :potlesk: Zakladatelko, nezoufej, bude hůř… Praxi jsem dělala v kojeňáku a tak vím, že při správné logistice se dá zvládnout i osmihlavý dav ;) Vůbec neřeš kamarádky a uživej si jedňátko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
3.8.12 20:02

Po pravdě, jsem matka jednoho dítěte, a asi i zůstanu.
A jsem ráda, že i díky tomu mám čas sama na sebe, a a na své zájmy.
Někomu to přijde sobecké, což asi je, ale je to tak. A nestydím se za to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
3.8.12 20:02

Asi takhle, mám tři viz metřík, jednou jsem měla dva dny doma jen jedno a to bylo neskutečné, takový rozdíl, neuvěřitelné. nedávno jsem měla u tchyně jedno a doma jen dvě a taky nádhera, rozdíl mezi 2 a 3 neskutečný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.8.12 20:06

Já nevím, ono záleží na objektivních meřítkách, co znamená stíhat :nevim:
Děti dostanou najíst, vyperu jim, naházím to do vany, vyčistím tomu zuby, ven se taky dostanou, na ýlet s nima jedu…
Nemám vypíglovanou domácnost, ale to jsem neměla nikdy (ale mám minimálně uklizeněji, protože dřív se mi tu nikdo neplazil po zemi). Nemám vždycky navařeno - to jsem taky neměla nikdy, to spíš teď zvládám dělat obědy, večeře, jako bezdětná jsem ohřála něco hotového, uvařila k tomu přílohu a byla zcela vyčerpaná :lol:

Takže záleží na tom, co je pro tebe pojem stíhat. :nevim: Já zkrátka jedu na pohodu, děti si užívám, co stihnu, to stihnu, co ne, zítra je taky den. Až někdy v budoucnu půjdu do práce, tak třeba budu mluvit jinak, teď jsem na té dovolené :twisted: tak dovolenkuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
3.8.12 20:07

Po prvním porodu jsem byla vyjukaná a dělal mi problém stíhat jedno byť aktivní dítě. Teď se musím pousmát, opravdu se to nedá srovnat, té práce je nesrovnatelně víc, kluci mi dávají opravdu zabrat a kdo je s námi celé dny, tak někdy nechápe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
3.8.12 20:08

Myslím, že záleží na ženě jako takové, některá si stěžuje pořád, některá ne. Máme také v rodině „ženu“, která nestíhá nic, tak nic nedělá. Mě se pořád říká, že to je tím, že máme jen jedno. Ale já jsem aktivní a pokud malý spí, tak nesedím s rukama v klíně a nečumím do blba. Pokud chlap hlídá, jdu na jógu, pedig, patchwork. Já ho na oplátku pustím do lesa na čekanou. Oba víme, že pokud své zájmy neuspokojíme, tak bude druhý prudit a bude nervní.
Někdo stihne dělat čtyři školy a ještě práci, jiný ne. Je to jen o lidech :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová