Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, zdravim ceske a slovenske novopecene maminky v Londyne a chci se zeptat jestli nektera z vas taky sem tam nevyjedete s kocarkem do Hyde Parku, ze by jsme to nekdy mohli spojit. A nebo si jen tak popovidat tady na netu jak se vam tady zije… M
sice nejsem z Londyna, ale rada si popovidam, zijeme ve Stroudu,Gloucestershire ![]()
Ahoj Lucie, no, pohyby, tam uz jsem koukla, ale nejak jsem jim neprisla na chut. Radeji mam emimino:)
Stroud, musim se podivat na mapu kde lezi:) A jak dlouho tady jste? Vidim ze uz jste slavili prvni narozeniny. Co mate, kluka, holcicku?
do te diskuse na Pohybech „snazilky a tehulky“ chodi maminy z Londyna, nektere maji i cerstve miminko, ale ted nevim jestli ty jsou primo z Londyna
.
jinak ja jsem tu rok a pul, muj manzel 9 let, spolu mame rocniho kluka Maxe a ja(my) tu mam jeste dceru Ester, te je 5 let.
Co ty, kolik je mimicu?
Zoji je 6mesicu. Ted ma trosku problemy po ockovani, tak s ni nemuzu ven, nudim se a brouzdam po netu, asi to znas:) Jsem v anglii 4,5 roku ale ted co mame malou docela velka zmena. Nekde jsem cetla ze po prvnim diteti se citite jako by jste zustala sama na opustenem ostrove zatimco lod z vasimi prateli pomalu mizi v dali… To opravdu sedi:)
Jinak dik za info, urcite se tam podivam.
Kazdopadne kdyby jste sem nektera i pozdeji (za mesic, dva…) nahodou zavitala, nechte tu vzkaz pokud mate zajem, ja se tu kdyz tak obcas mrknu:)
Ahoj Mikito
,tak to s tim opustenim na ostrove teda vazne sedi, ja mam zrovna dneska takovy nejaky splin..vsimla jsem si,ze jsi tady taky novacek a nase mala Zuzanka ma 5 mesicu, takze tak podobne. Zojka je tvoje prvni? Jinak nejsem teda z Londyna,ale ne az tak daleko. Horsham je od Victorky necelou hodinku vlakem..Uz jste byli na navsteve v CR? My mame koupene letenky poprve na 29.4.,ale jeste cekame male na SR obcanstvi. Manzel je ze Slovenska, tak jsme to resili pres ne, vychazi to rychleji nez pres nase…tak doufam no… ![]()
Ahoj Terko, promin ze pisu se zpozdenim, nasla jsem to az ted.
Jojo, Zoja je nase prvni, predpokladam ze vase Zuzka taky. No my uz jsme tady docela dlouho, 4,5 roku (co vy?), takze do Ceska jezdime docela casto. Naposledy o Vanocich s malou. Problemy s pasem a obcanstvim to znam:) Na ambasade nam rekli ze to muze trvat az 4 mesice, takze jsem vyjela na Vanoce na prukaz na jednu cestu a vytvrdla tam 2,5 mes. nez bylo vsechno hotovo. No byrokracie:(
Ahoj Miki,
to mas supr,ze jsi domu na ty 2,5 mesice mohla, to ja bych brala vsema 10, ale po 3 mesicich jsem zacala znova pracovat jak o nanny, malou beru sebou a staram se o rocniho kloucka.Takze jsem to takhle resit nemohla. v UK jsme 9tym rokem, takze taky nejaky ten cas…nejdriv jako au-pair, pak servirka, pak ucitelka ve skolce, childminder a ted nanny. No, jsem rada,ze nemusim nastupovat na plny uvazek do prace jako hodne anglickych mamin, ale zacinat tak brzo nebylo vubec lehke. Ale nastesti se s rodinkou zname dobre a dlouho, tak se to dalo zvladnout. Ale ze zacatku mi to bylo strasne lito,ze jsem si male neuzila denne nejake ty 2 roky jako by to bylo doma..Nu, co uz. Male se docela libi mit kamarada a alespon nebude mit pocit jedinacka.No, vsechno ma svoje plus a minus,ze jo?Doufam,ze mala Zoja uz se citi po ockovani dobre,Zuza je snesla bez problemu, ale fuj 3 injekce najednou…docela jsem se zapotila. Uz sis nasla spriznene duse na to trajdani po Hyde parku? A odkud jsi z CR? Mejte se a zas nekdy napis ![]()
Ahoj,
doufam ze sis uzila velikonoce:) Ja jsem od Frýdku-Mistku (a ty?). Pred Londynem jsem zila 4 roky v Praze, pak jsme se rozhodli s pritelem odjet do Londyna kvuli Anglictine na pul roku… no a uz jsme tady zustali. Ze zacatku jsem si prosla nekolika hotely (chambermaid), pak jsem zacala pracovat v kavarne, kam bych se mela za 2 mesice az mi skonci materska vratit. Uvazuji o zkracenem uvazku. To mas dobre ze si muzes brat Zuzku do prace, taky jsem o tom uvazovala, ale na nany chteji casto praxi a doporuceni, nemam ani jedno:( A to ti teda opravdu verim ze jit s trimesicnim miminkem do prace nebyla sranda. Ja musela Zoju v te dobe porad nosit, jinak brecela, trpela na koliku.
No, 9 let, to uz jste tady hodne dlouho, hodlate tady zustat? A jak jste se dostali do Horshamu, je to dost neobvykle, vetsinou vsichni miri do Londyna.
Zoja uz je v poradku, tedy po ockovani (jen jeden den zvysena teplota), ale poslednich par dni je nejak uknourana. Tak si rikam, jestli to nebudou zuby (jeste nema). Jak je na tom Zuzka?
Zatim jsem nikoho do toho parku nesehnala. No, ale je fakt, ze jsem zas tak moc nehledala:) Mame tady nejake zname (cizinci), s krerymi sem tam nekam vyjdem, takze na to zas tak nespecham. Ale nekdy cloveku chybi si popovidat cesky.
Zatim ahoj a pozdravuj doma:)
Ahoj holky, ja dneska zjistila, ze jsem tehu, jsem v londyne…nevite, jak to vsechno bude probihat???