Maminky

18305
31.3.14 21:26

Maminky "malých militaristů"

Dobrý večer vespolek,
chci se zeptat - taky vašemu synovi/vašim synům učarovaly zbraně a střílení? Jak se k tomu stavíte vy coby rodiče? Schvalujete to nebo jste naopak proti?
(Ptám se schválně takhle, protože znám jak rodiče takové, tak i rodiče jinaké…)
Docela mě zajímá, jak kdo řeší zájem dítěte o tohle ne zrovna dětské téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13141
31.3.14 21:31

Prozatím zbraně učarovali jenom manželovi. Pomalu do toho zasvědsuje syna (3 roky). No radostí do stropu z toho neskáču, na druhou stranu věřím manželovi, že by s tím neprovozoval nic nebezpečného - má na to výcvik.
Stála jsem (upozorňiji že sama přes sebou) před rozhodnutí, zda do baráku kočku nebo zbraň. Vyhrála zbraň, kočku fakt nesnesu, mám dva psi. :mrgreen:
Když je dobrá konstelace hvězd, jezdím s manželem na střelnici. Díte prozatím máme u babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
31.3.14 21:33

Tak já teda nejsem rodič, ale mám takto švihlého synovce.
Sestra se k tomu postavila tak, že ho svým způsobem podporuje, sybovec má vysvětleno, že se nemíří, nestřílí na lidi.
má rád zbraně, tanky vojáky od malička. už od školky kreslí tanky a střílející vojáky.
Podle mě to nemá smysl zakazovat :nevim: Jen prostě vysvětlit a dohlédoout na určitou mez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
31.3.14 21:37

Mám holčičky, takže to snad nikdy řešit nebudu. Ale asi bych se tomu snažila zabránit všemi možnými prostředky. Já mám totiž ze zbraní hrůzu, nesnáším je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
31.3.14 21:41

@Jura007 počítá se takhle švihlá drahá polovička? Je blázen do armády (ale ani nebyl na vojně :D ), naštěstí
mu vsechno dlouho trvá, takže ten zbrojní průkaz nezačne dělat asi nikdy :) Ale i tak máme doma stohy časopisů, plakáty, modely, uniformy, airsoftové pušky. S klukem občas střílí na zahradě na nějaké terče, k Vánocům dostal poukaz na střelnici, tak jsem zvědavá jaký dojem to na něm zanechá :) Klukovi se zbraně líbí, ale spíš proto že to vidí u táty.
A zákazy nemají cenu - zakázané ovoce nejlíp chutná.

• Citovat
  • Upravit
15225
31.3.14 21:42

Já jsem četla nebo slyšela rozhovor s psychologem na téma děti a zbraně, hraní si na vojáky. Vyšlo z toho, že je chyba to klukům zakazovat, ze se prostě pořebují vyřádit. Je důležité jim vysvětlit, že se nemíří na lidi. Vyjádřit to, že se mi zbraně nelíbí. Ale nezakazovat.

@Antonie Bolavá Naší malé stačil víkend s bratrancem a už střílí taky. :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
31.3.14 21:42

Syn je „pistolník“ jako blázen. Jede v Nerf pistolích. Má i obyčejné na ty „kominíky“, má i kuličkovky. Ví že smí střílet jen na terč. Nějak neřeším jestli podporuji nebo ne. Pistole, náboje, vesty, terče kupujeme /narozeniny, vánoce, svátek/.

Syn navíc chodí ve škole do střeleckého kroužku, střílí ze vzduchovky i závodně.

@Antonie Bolavá pozor Nerf má teď nějakou novinku i pro holky, už to letí v reklamě a naše slečna po tom touží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
31.3.14 21:43

@Antonie Bolavá na to, že to s holkama řešit nebudeš bych moc nespolíhala. S pistolkama jsem pi hrála víc než brácha (i kuličkovku jsem měla dřív než on) :)

• Citovat
  • Upravit
17630
31.3.14 21:44

@Ukulina @Mava no nestrašte :roll:
Náš taťka jak vytáhne flintu, tak hned nervuju ať to okamžitě schová

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
31.3.14 21:45

@Mava Ještě, že u nás reklamy nejedou. :)
Dnes jsme byli na hřišti a kluci lítali s klacíkama, jakože mají pušky. Dcerka z nich byla úplně odrovnaná.

P. S. Já mám zbrojní pas, chodila jsem střílet, bavilo mě to. Ale zbraň bych vlastnit, nosit a mít ji doma bych nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
31.3.14 21:48

@Ukulina doma bych zbraň taky nechtěla…

Ale třeba se mi líbí, že kluk v rámci toho střeleckého kroužku i o zbraních něco málo ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
31.3.14 21:49

@Jura007 myslím, že to je u chlapečků normální a vrozené ;) U staršího syna jsem něco pořizovali - takovou klasiku… Nejmladší 2,5 roku používá jako meč plastové nazouváky. Nosí si všechny 3, které máme. Nebo klacky z lesa… Myslím, že je nejlepší jim něco pořídit, asi to ke zdravému vývoji potřebují :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
31.3.14 21:57

Jak píše @Eveelin, taky myslím, že je to u kluků přirozený, na válku si hráli už v dobách dávno minulých. Když se někde vystavují hračky našich babiček a dědů, tak jsou tam zpravidla dřevěný šavle, meče, v oblibě byli cínoví vojáčci.
Vedle domu máme pískoviště, na kterým si ještě před dvěma lety hrával syn sousedů. Po něm tam v písku zůstali zahrabaní malí plastoví vojáci, tanky, ploty z ostnatýho drátu… Moje kluky to naštěstí nezajímá, jsem za to strašně ráda a musím se přiznat, že při pohledu na ty figurky mi není dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
31.3.14 21:58

Ke zbraním mám respekt a syna to netáhne..Hračku pistolku má, to jsme nikdy nezakazovali, ví, že se nestřílí na lidi ani na žádné živé tvory, ale pistole leží v šuplíku, nikdy neměl výrazné tendence si s tím hrát. Stejně jako tank a vojáci..Hrál si s tím vyjímečně.

V podstatě jsem ale tolerantní k čemukoliv, co je provozováno přiměřeně, s mírou a s přihlédnutím k věku, vyspělosti a zájmu dítěte..
Můj syn dělá závodně bojový sport(zápas řeckořímský a volný styl),je v tom úspěšný, vozí si medaile z mezinárodních turnajů..Věřím ale, že kdyby někdo „nezasvěcený“ viděl malé zápasníky při boji, tak si o tom taky může myslet „cokoliv“..A horko těžko mu budu vysvětlovat, že 70 procent úspěchů je „v hlavě“ - v technice, ne v síle. A že to není sport vhodný pro agresivní jedince, ale naopak pro ty klidné, vyrovnané a přemýšlivé.

Pokud se někdo věnuje zbraním a střelbě a baví ho to, nevidím na tom nic špatného..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30312
31.3.14 22:08

Tak u nás jsme oba střelci a až děti dosáhnou správného věku, budou s námi také chodit na střelnici střílet. Už teď s hračkami pistolemi učíme malého, že se na nikoho nemíří, nestřílí atd. Už coby 2 letý to vcelku dodržuje.

@Antonie Bolavá na to, že máš holčičky a že se tě to netýká bych moc nespoléhala. U nás jsem měla první zbroják já a pak až manžel. Manžel teda chodí střílet častěji, víc se tomu věnuje, ale to je hlavně o času, já přeci jen nemůžu zmizet od děti kdy chci a jak chci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí