Maminky malých spáčů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2435
16.12.13 13:44

Maminky malych spacu

Chtěla bych založit diskuzi pro maminky, kterým děti spí až moc. Už jsem kolikrat zoufalá a závidím maminkam nespava miminka a deti. Malý. je od narození spáč, dřív spal i 19 hodin denně. Teď v 17 měsících spi normálně 17 hodin denně a polovinu času kdy nespí je unaveny, oči jako králík. Problém je, ze pořádně nemuzu nikam jet, je hned pretazeny, protivný. Neexistují návštěvy, jinde než ve své postýlce neusne, v kocare musí odpadnout. Prijde mi nezodpovědné a nespravne ho trápit nedostatkem spánku, ale nedá se poradne nic zařídit, nijak jet…

Včerejší spánek pro představu.
Vstal v devět ( normálně vstává i v deset), v pul jedné šel spat do tři, oak jsme spi ven, v šest odpadl, spal do půl osmé a pak od deseti do deseti. Dneska už v jedenáct odpadl a spal do ted. je to fakt na palici už. Při spaní musi mít klid, takže toho doma ani moc neudělám. Většinou sedim a čekám nez se vzbudi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12681
16.12.13 13:46

@Granda mám doma opak a taky nemůžu nikam jet. Furt totiž ječí, nikde neusne a prudí. Prvorozený byl to samý, teda ještě horší. Takže ono si nevybereš. V autě nespí, v kočáře nespí, tak kam chceš jezdit, že jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
16.12.13 13:50

Ahoj, závidět nespavcům můžeš - já mám dceru taky spavou, v půl roce dávala i těch 18hod., teď vstává kolem 7hod., pak v 9hod. usne, probudí se v 11hod., usne před 14hod., v 16hod. ji budím, musíme pro syna do školky a usíná po 19hod. - tak dává tak 15hod. denně. To taky nikam nemůžeme. Syn byl opak - ten v noci dal po kouskách 5hod., přes den 2×20min. a já byla neustále grogy, po plavču dal 10min. v autě a to mu stačilo. Mohli jsme neustále courat, ale já z toho byla utahaná, přibrala jsem z nevyspání - a když v 2,5letech prvně spal celou noc, najednou jsem zhubla 3kg bez diety. Mám dva opaky a věř mi, že lepší to spavé :-).

Příspěvek upraven 16.12.13 v 13:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
16.12.13 13:53

Mě osobně to taky nepřijde normální a asi bych to řešila s doktorem…

Jinak ono mít nespavce taky není žádná výhra, to si nevybereš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
16.12.13 13:56

Je tedy pravda, že když je vzhůru, tak vyleze na palandu, na stůl, že si nesedne. Nám dělali rozbor krve několikrát kvůli atopickému ekzému a vůbec v roce chtěla lékařka kompletní rozbor moči a krve - prý běžná kontrola. Vše ok. A je pravda, že se v noci několikrát probudíme kvůli zoubkům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
16.12.13 13:57

Mě teda malá tak moc jak píšeš nespala, vtávala ráno maximálně v 7, šla spát v půl 11 vstávala ve 12:15, pak šla spát v 15:30 a vstávala v 17- 17:30.. ve 20:30spát.. padlo to druhýma narozeninama, a spí mi tak 3/4 hodiny po obědě.. je to ďábel..taky neudělám nic..včera jsem stihla umýt tři okna než se vzbudí:)
jako ona je dobrá v tom, že vždy usnula tam kde zrovna byla, a když jí zavřu do pokoje můžu i vyluxovat..
Ale jako rozumim ti..uplně jsem byla hotová z toho, že nikam nemůžeme, na žádné „cvičeníčko“ a pod, protože to kolem 10 dopo začínalo.. kamarádky taky prd.. těm spaly děti normálně po o do 15:00..ostatní děti taky nic.. my byly na hřišti nebo jinde a ostatní spaly doma:)

Pro mě byl blbej ten skok, že jsem měla dost času udělat si doma vše a ještě stihnout kafe.. a teď ho nemám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
16.12.13 13:57

Jé, jak já ti rozumím. Mám taky spáče, vstává v 8 hodin, v 10.30 už jde zase spát, spí do 12 hodin, pak oběd a jdem ven, okolo 17 hod zase spí klidně 2 hodiny, okolo 9 vecer jde spát. Je mu 16měs. Jedině teda výhoda je, že spí kdekoliv a po vyspinkání je zlatej. Chtěla jsem s ním chodit na nějaké cvičení, ale vše je pro tyhle mrňousy dopoledne, a to my prostě nedáme. Když se ho snažím udržet nespat, to je šíleně mrzutej a ufňukanej. V okolí máme jen děti, co spí po obědě, takže se ani není moc šance potkat. No ale moc se s tím nedá dělat, aspoň zatím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
16.12.13 14:00

@Granda v 17 měsících mi syn spal od půl 8 večer do půl 7 nebo 7 ráno, pak šel v 10, spal do 12 a kolem druhé šel znova, vstával v půl 5 nebo 5. Je to normální, zdravý kluk. Takže celé dny na prd, tohle mu vydrželo do cca dvou let, pak se přeorientoval na jeden spánek, násilím to nešlo.

• Citovat
  • Upravit
7449
16.12.13 14:08

Moje skoro příbuzná měla doma taky spáče, ale - jemu bylo „jen“ 9m a díky tomu, že celý svůj život prospal, nic neuměl (neuměl se ani přetáčet z bříško na záda, ani naopak). Chodila s ním na rehábku a tam jí řekli, že ho prostě musí držet vzhůru, jinak se nic nenaučí. Ona začala malého držet vzhůru, každý den prodloužila o půl hodiny a teď, po měsíci jsou na tom tak, že malý v 10m dohnal plus mínus vývoj, jaký by měl mít, spí 19-8h, pak 10-11h a po obědě 13-15 nebo 16h, to si teď nejsem jistá.

Takže - pokud je tvé dítě v pořádku po vývojové stránce, je vše OK a je to prostě spáč. Doktorky bych se na to zeptala (ale stejně to asi ví z kontrol, ne?), co ona na to, ale jinak bych si to být tebou užívala 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.12.13 14:10

V tomhle věku kluk spal od 20 do 7 až 7:30. V 10 už šel opět spát a spal tak dě hodiny. A pak zhruba od 15 do 17. Ale měla jsem výhodu, že kromě kočárku usnul všude a jednou za čas mu nedělalo problém některý z těch spánků vypustit (i když byl trochu protivnější). Takže se dalo jezdit na výlety. Vydrželo mu to do 27 měsíců. Pak sám od sebe přešel na jeden spánek. A teď v zimě mi to přijde horší, protože kolem poledne, kdy je venku hezky, prospí klidně 2,5 - 3 hodiny.

• Citovat
  • Upravit
31272
16.12.13 14:14

Náš malej byl taky hodně spací…jako miminko spal snad 20 hodin denně. To mi nevadilo až tak, ty dvě hodinky mi na zařízení věcí stačilo, káva se taky stihla - navíc usnul i v nejedoucím kočárku, takže mi nejednou spal v restauraci jen otočený korbou do rohu ;)

Dokud měl dva spánky denně, tak to bylo horší, jezdila jsem na návštěvy s cestovní postýlkou…to spal cca 12 hodin v noci a přes den dvakrát dvě hodiny.

Spací je doteď, v noci dá tak těch 10 hodin a po obědě dokáže spát mezi dvěma a čtyřmi hodinami, podle toho, jak moc se dopoledne unavil.
Ale já si nestěžuju, vyrážíme „do šumu“ dopoledne, chodí spát až ve dvě, takže mám celé odpoledne klid. To má taky něco do sebe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
16.12.13 14:17

@Granda tiez mam starsieho takeho spaca, este v roku a pol spal 18 hodin denne, teraz ma 2,5 roka spi „len“ 15 hodin denne. ale ked je hore, tak je aktivny, culy vesely. cize viem, ze za tym nie je nic viac.

kamaratka ma tiez spaca, ta s nim ma problemy ako Ty, ked nie je vyspany, je schopnyzaspat hocikde a ked sa neda, tak je neskutocne protivny.
zistili mu alergiu na lepok a BKM. ze s tym suvisi aj nedostatok energie.
aj pri anemii su deti spave.

takze asi by som pre dobry pocit podstupila aspon nejake krvne testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
16.12.13 14:31

No muj malej, kdyz byl miminecko, tak spal strasne malo a ted? Ma 2,5 roku a pres noc spi tech 12 hodin. Rano vstava vetsinou kolem 8.30 ale nekdy i 9.15. Chtela jsem uz vyradit spanek po o, ale vydrzi to max. dva dny za sebou, treti den uz je hotovej a to pak po o spi i 3 hod. Kdyz odpoledne nespi, tak vecer je pred osmou uz klidek a pohodicka, jenze kdyz po o spi, tak driv jak o pul desate v noci neusne :cert: Ted cekam druhy, tak jsem zvedava jak to bude potom :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
16.12.13 14:35

Tak našemu synovi jsou 2 roky a skoro 2 měsíce a někdy ještě dost spí. Třeba dneska vstával v 8 ráno( šel spát lehce před 21),snul ve 13hod a bude chrápat určitě do 16hod. Pak tu bude strašit s půjde tak ve 22 spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí