Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zkušenějších maminek.. Mám 1,5 ročního syna a někdy má dny, které trvají tak kolem 5 dní někdy méňě někdy více, nemůže spát každou chvilku se budí, pořád se kroutí, neví jak si lehnout, nejdřív na bříško pak na záda pak na bok mezi tím na čtyři pak na čtyřech a jakoby si stoupá na hlavičku nebo jak to popsat a takhle sebou mrská celou noc, každou vteřinku leží jinak a při tom pokňourává pak usne a za hodinku nebo hodinku a půl se vzbudí buď začne kňourat nebo začne řvát a zase sebou mrská, neví jak si lehnout a přitom mu padá hlavička jak moc je ospalej… Do toho jsem mu přes den změřila teplotu a měl 37,3 což má tedy jen teď, jindy když má tyhle dny kdy nespí, tak mi nepřišlo že by byl nějak teplejší abych ho měřila, tak nevím jestli jindy měl teplotu nebo ne… Při tom celé dny mi přijde že je celkem v pohodě, hraje si stejně jako jindy, jen je prostě horkej a když ho dám spát přes den tak to takhle jako v noci nekňourá prostě spí normálně jako jindy… Tak nevím čím tohle může být, jestli zoubky nebo na něj něco leze… Děkuji
Tipla bych ty zoubky, k těm může být i ta teplota. Zkus mu namazat dásně Calgelem nebo něčím podobným ![]()
Zkus mu dát před spaním sirup-Brufen třeba. Když usne klidně, bolí ho zuby, co se prořezávají.
Tak to dnes ještě budeme muset nějak zvládnout a zítra to koupím, měla jsem taky ten Brufen nebo Ibalgin sirup ale ten potřeboval před asi 7 měsíci, tak jsem ho už vyhodila protože mi doktorka říkala, že když nějaký sirup načnu, tak ho spotřebovat do půl roku a pak koupit nové… ale děkuji za rady budu raději když to budou ty zoubky než aby byl nemocnej… ![]()
Malý mi tohle dělal jen jednou a nakonec jsme byli píchat ouško.
Ale pokud to mívá častěji, bude to spíš těmi zoubkami.
@danik píše:
Malý mi tohle dělal jen jednou a nakonec jsme byli píchat ouško.Ale pokud to mívá častěji, bude to spíš těmi zoubkami.
Jéjda nestrašte to snad ne i když já když jsem byla malá tak jsem byla na píchání často…