Maminky na RD a brigáda
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@novakova.t Hlídat děti můžeš třeba přes hlidacky.cz (nedělám reklamu, jen doporučuji, že tam i já sama hledala
), ale je spousta portálů, práce přes PC-toho upřímně moc není-klikání na maily bohužel nefunguje a jinak na všechno chtějí specializované vzdělání-nevezmou lidi bez maturity třeba na administrativu. Nevím, teda, jak ty to máš se školou
Já si teď totiž maturitu dodělávám
Možná zkusit nějaký ten úklid, ale teda narovinu-je to taky docela záhul (dítě, domácnost, pak ještě další úklid..). Mně nejvíc vyhovovalo call centrum, tam ty směny šly fakt krásně naplánovat, chodila jsem na čtyřhodinové směny 2-3× týdně a plat jsem měla lehce nad 3000 čistého. Jako sice to zní jako nic moc, ale je to pomalu jak rodičák (já mám 3800,–). A navíc, jsem komunikativní, takže mě to i bavilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@novakova.t to call centrum je fakt dobrý
dají se volit 8ky, 6ky, 4ky a dost často i prostě vyhoví
když se teda kápne na dobrýho supervizora
a někde dávají i stravenky
to hlídání…je to taky docela náročný
každopádně zkus
každá kačka dobrá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rigousek mě to bavilo, protože to tak nějak šlo samo
jen si sedneš, nasadíš sluchátka a pořád opakuješ to samé
za ty peníze (85Kč/hod) v pohodě brigáda
Já si taky dávala životopisy do supermarketů, ale bylo mi řečeno, že směny se prostě nedají plánovat jen tak, aby to vyhovovalo jen mně…že se prostě jednotlivci přizpůsobovat nemůžou-upřímně, už když jsem řekla, že mám dítě, tak bylo vidět, že pohovor vlastně skončil…takže nevím, jak kde, ale u nás mámy na RD ni neberou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca píše:
No já se divím, že call centrum jo, ale supermarket ne-e.
Taky celkem ziram. Neni med delat v SM, ale horor to zas neni. Jak kde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rigousek
Tak záleží jaké CC - volat těm co si to přejí, jako třeba sjednávání schůzek v projišťovně či bance, jde. Ale volat lidem průzkumem „na pět minut“ (tedy na půl hodiny) nebo nabízet nějakou blbost.
Pak jen mít dobrý fix i bez výsledku, ale po čase stejně konec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak je to s brigádou na RD?
Ahoj. Chtela bych se zeptat, jak je to s brigadou, kdyz jsem na rodicovske dovolene? Mam moznost jit sem tam na brigady ke svemu zamestnavateli, kam se vracim po RD. Je to nejak zakonem omezene (dny, vydelek…) nebo na brigadu muzu chodit jak budu chtit? Hlidani pro dite mam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, nemám úplně info, ale na brigádu určitě jít ke svému zaměstnavateli můžeš, ale nesmí to být na stejný druh práce, musíš mít smlouvu na něco jiného. Jinak myslím, že nejsou nijak omezeny ani výdělky, ani dny. Snad ti někdo napíše ještě něco přesnějšího ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha takze musim mit nejakou dalsi smlouvu na jinou praci
no tak dekuju az mi bude volat, tak ho na to upozornim at se poradi s ucetni, ona mu snad rekne co a jak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dělám u svého zaměstanavatele na asi 14% úvazek. Na stejné pozici.
- Citovat
- Upravit
Jsem to zvorala, to pravidlo jiné práce je pokud jsi na MD. Na RD by to již platit nemělo, omlouvám se
.
V průběhu rodičovské dovolené si totiž můžete vydělávat nebo přivydělávat téměř bez omezení, jakkoli a kdekoli chcete, a nemusíte mít strach, že o rodičovský příspěvek, který podle aktuálních pravidel můžete pobírat až do čtyř let věku dítěte, přijdete. Jedinou zákonnou podmínkou je, že zajistíte celodenní péči o dítě. A nezáleží už na tom, zda to vyřešíte jeslemi, mateřskou školkou nebo bude hlídat babička či chůva. Trochu přísnější pravidla platí pouze pro děti do dvou let věku. Ty můžete dávat do jeslí, školky nebo jiného předškolního zařízení nanejvýš na čtyřicet šest hodin měsíčně, jinak o rodičovský příspěvek přijdete. Na rozdíl od mateřské ovšem v průběhu rodičovské dovolené můžete bez omezení pracovat i u svého původního zaměstnavatele nebo pokračovat ve své podnikatelské činnosti.
Zdroj: http://www.penize.cz/…e-privydelat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit