Prodloužení rodičovské neplaceným volnem

103
2.12.14 22:27

prodloužení rodičovské neplaceným volnem

Prosím o radu toho kdo se v tom vyzná. V půlce února má dcera 3 roky - to mi končí rodič. dovolená. Chtěla jsem si ji prodloužit, ale dočetla jsem se, že to jde jen s příspěvkem, ale ne s dovolenou, v práci se musí žádat o neplacené volno. Jde mi o to, že se několik měsíců snažíme o druhé mimi, dr mi nasadila substituci, ale v 5tt jsem potratila.. Tu substituci chce zopakovat až v lednu a pak mi zbývá poslední pokus. Když budu těhotná, tak v práci být nemůžu, nejen proto, že pracuji na JIP, ale i kvůli mým zdravotním komplikacím. Zdá se mi neseriózní nastupovat na pár týdnů. Je možné požádat o neplacené volno, pak jít na nemocenskou a pak na mateřskou? Vím, že je to blbé, ale bohužel vše naplánovat nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101943
2.12.14 22:28

@AlenaD Jde to, akorát na nemocenskou můžeš jít až po skončení toho neplaceného volna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
2.12.14 22:32

To je mi jasné, chtěla jsem o to neplacené volno požádat jen na 2 měsíce. A tu nemocenskou a mateřskou bych měla stejnou jako u prvního dítěte? Díky moc za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
2.12.14 22:34

A nemůžou se mnou ukončit pracovní poměr když mám smlouvu na dobu neurčitou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101943
2.12.14 22:36

@AlenaD Teoreticky ti mohou dát výpověď, po dobu neplaceného volna nejsi, stejně jako kdybys nastoupila, nijak chráněna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
2.12.14 22:40

Myslíš, že se mám zajet domluvit se mzdovou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
2.12.14 22:42

A když nastoupím a zjistím že to na ten třetí pokus vyšlo, tak mi nemocenskou a mateřskou budou počítat z čeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
2.12.14 22:45

Omlouvám se za spousty dotazů, ale nějak nevím jak to nejlépe vyřešit… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101943
2.12.14 23:34

Nemocenskou z aktuálního platu, mateřskou do 4 let věku předchozího dítka buď z aktuálního nebo z toho před mateřskou, podle toho, který bude vyšší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19793
3.12.14 08:25

@AlenaD Neseriózní… a jak se na to dívá zaměstnavatel? Pokud to nebude on považovat za neseriózní, tak není co řešit. V podstatě by to byl tvůj ústupek jemu, pokud by mu dělalo problém, že bys prostě nastoupila a šla na nemocenskou/MD, až by bylo potřeba.
Takže pokud chceš vyjít vstříc zaměstnavateli, tak se domluv s ním. Třeba řešíš, co není třeba řešit, ačkoliv… je pravda, že zase potřebuješ vědět předem, co by pro tebe varianta neplaceného volna znamenala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
3.12.14 09:14

No kdybych pracovala v malém institutu, tak by se tam snad dalo domluvit. U nás se s ředitelem vůbec nesetkáme. Kdybych šla za vrchní, tak se bojím, že bych byla bez práce. Staniční by to bylo asi jedno, ale kdybych pak šla na nemocenskou, tak musí moje služby rozhodit mezi jiné… A nastupovat úplně jinde, kde bych mohla zůstat až do mateřské se mi zdá vůči mým plánům blbé. No ještě zkusím zajít na perzonální, jestli by mě nemohli přeřadit někde, kde je jen denní provoz. I když si finančně pohorším, mimi má teď přednost.
Každopádně mnohokrát děkuji za rady! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
14.3.15 17:31
@AlenaD píše:
A nemůžou se mnou ukončit pracovní poměr když mám smlouvu na dobu neurčitou?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat