Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše:
Zdravím maminky není to pro mě vůbec jednoduché o tom psát proto to vezmu jen tak okrajově.
S přítelem máme 2 roky starou holčičku svoji nejsme máme společný být v osobním vlastnictví.
Bohužel si nerozumíme. Je to jen jednostranné snažím se pořad muže miluji ale bohužel on už mě jiné priority.
Dceru miluje vím to ale taky vím ze někdy křičí úplně zbytečně na malé dítě a je hrozny nervak občas si říkám kdybych u toho nebyl tak nevím čeho by byl schopny.
Problém je v tom ze nechci ji brát tátu ale mám strach aby nebyl kdyby náhodou soud rozhodl ve střídavou péči hrubý jako umí být. Už bych u toho nebylaani nevíte jak mi to trhá srdce.
Další věc je ta ze bych je nás společný kupoval ho sám manžel ale půlku dal mě.
Když došla slova na rozdělení majetku tak mi řekl ze mi on sám vybere místo a byt a dá mi jen tolik kolik on bude chtít. Zda je takový přístup v pořádku?
Bojím se o to ze moji holčičku bude rvát když tam nebududá se tohle nějak řešit?
Nebo to proste normálně projde?
Musíte se domluvit, nebo soud. U dvouleté střídačku nedají, to by jo muselo byt.. Jinak jak se k ní chová? Pokud ji nenapadá, tak je to v klidu.. Zařve 9bcas každý.
Co se bytu týče, pokud je půlka na tebe, musel by tě vyplatit - pokud máte pořád hypo, tak zaplacenou částkou.. Ale o tomto nerozhoduje úplně on, ale soud.. Lepší je fakt ta domluva..
Tak jak to je - s přítelem máte dvouletou holčičku a byt společný kupoval sám manžel
nějak se v tom ztrácím, nedává to smysl, ty máš přítele i manžela současně?
@martina.se píše:
Musíte se domluvit, nebo soud. U dvouleté střídačku nedají, to by jo muselo byt.. Jinak jak se k ní chová? Pokud ji nenapadá, tak je to v klidu.. Zařve 9bcas každý.
Co se bytu týče, pokud je půlka na tebe, musel by tě vyplatit - pokud máte pořád hypo, tak zaplacenou částkou.. Ale o tomto nerozhoduje úplně on, ale soud.. Lepší je fakt ta domluva..
Mně přijde celkem trapné chtít vyplatit z bytu, který kupoval někdo jiný a naivně mi půlku daroval. Hanba by mě musela fackovat.
Pokud celou dobu společně platí hypotéku, tak bych řešila mnou vloženou částku.
Zdravím maminky není to pro mě vůbec jednoduché o tom psát proto to vezmu jen tak okrajově.
ani nevíte jak mi to trhá srdce.
dá se tohle nějak řešit?
S přítelem máme 2 roky starou holčičku svoji nejsme máme společný být v osobním vlastnictví.
Bohužel si nerozumíme. Je to jen jednostranné snažím se pořad muže miluji ale bohužel on už mě jiné priority.
Dceru miluje vím to ale taky vím ze někdy křičí úplně zbytečně na malé dítě a je hrozny nervak občas si říkám kdybych u toho nebyl tak nevím čeho by byl schopny.
Problém je v tom ze nechci ji brát tátu ale mám strach aby nebyl kdyby náhodou soud rozhodl ve střídavou péči hrubý jako umí být. Už bych u toho nebyla
Další věc je ta ze bych je nás společný kupoval ho sám manžel ale půlku dal mě.
Když došla slova na rozdělení majetku tak mi řekl ze mi on sám vybere místo a byt a dá mi jen tolik kolik on bude chtít. Zda je takový přístup v pořádku?
Bojím se o to ze moji holčičku bude rvát když tam nebudu
Nebo to proste normálně projde?