Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj maminky ,jelikož se nám to nějak blíží a tak bych chtěla najít nějakou maminku kamarádku a zjistit nějaké zkušenosti a pokecat.
Jelikož jsem už doma tak se docela nudím:-) A tak přemýšlím co ještě dokoupit nebo co mě chybí.. poradíte my a pokecáte?
Díky těším se na Vás
Taky jseš tak zmatená ze všeho jako já?
Mám už nakoupeno skoro všechno,ale furt si myslím,že mě něco chybí:-) a navíc si z hodně věcmi vůbec nevím rady:-) Kde budeš rodit? Jsi přímo z Brna:?
Abych pravdu řekla,nemám vůbec nic, začali jsme aspoň konečně řešit kočárek, výbavičku nechávám po velkým UZ, až nám potvrdí, jestli to bude fakt ten kluk
Si říkám, že by to ještě přece jen mohla být ta vysněná princezna
Přímo z Brna nejsem, ale kousíček, pořád váhám mezi Bohunicema a Miloušama, co ty? A kde se nejlíp nakupují dětský blbiny, poraď ![]()
My čekáme holčičku,hrozně jsme chtěli kluka..tak přítel je trošku smutný..ale co už na holčičku jsou super věcičky a hlavně že je zdravá:-) termín mám 2.4. a furt se rozhoduju mezi Bohunicema a Obilnákem..ale jelikož kamarádka tento týden rodila na Obilnáku a doktoři nechaly v ní trošku placenty tak pořád krvácela a museli ji dělat výškrab a dávali ji 3 pytlíky trans. krve tak jsem řekla že teda na Obilnák fakt nee. Asi volím Bohunice..na Milouše jsem slyšela dost kritiky. Jinak já kočárek už mám vybraný jen ho koupit..
Většinu věcí nebo spíše skoro všechno mám z netu..nějak se mě nechce cpat mezi davem lidí a tak radši objednávám na netu a dovezou mě to až domů
Záleží taky kolik za to chceš utratit? a jestli ti třeba nevadí oblečky po jiném miminku mám pár dobrých adres.
![]()
U nás to je přesně obráceně, manžel je nadšenej, strašně chtěl kluka, já byla trochu zklamaná
Ale nechci se rouhat, samozřejmě zdraví je nejdůležitější!!! 2.4., tak to máš velkej náskok, já až 8.5., tak si říkám, že na nakupování bude dost času po Vánocích, až trochu opadne ten blázinecv obchodech
Jen ten kočárek asi zvládnem objednat ještě tento rok. Výbavičku bych raděj novou, ale na druhou stranu nechci mít z mimina modelku, takže žádnej luxus, nejdřív se asi budu muset zorientovat, co co stojí, jsem fakt úplně mimoň
S těma porodnicema je to těžký, kritiku i chválu najdeš na všechny, stejně si myslím, že pokud je porod v pohodě, je v pohodě všude, pokud těžkej, tak je to prostě blbý ať jsi kdekoli. Bohunice považuju za nejlepší, ale zas mi to přijde děsná masovka, ty Milosrdní se mi zdají takový intimnější. No fakt nevím…
Jo to chápu..jo no už se těším až tu malou budu mít u sebe:-) každopádně já už nakupuju od té doby co vím že jsem těhotná(zjistila jsem to až ve 3 měsíci
) A můžu říct už sem taky pěkně utratila ,je fakt že nějaký věcičky mám i po někom koupeny,ale vůbec by s ito nepoznala.. potřebuješ toho fakt hodně a stojí to peněz a peněz,mám defakto všechno oblečení co potřebuju ,cestovní postýlku,hrací lehátko,deky,zavinovačku,přebalovák,spací pytel,postýlku s matrací nějaký hygienické potřeby a už jsme na 20 tisícách a to si nemyslím že bych kupovala to nejdražší ba naopak snažím se na všem ušetřit jo a to jsem ejště na netu koupila monitor dechu NANNY po 1dítěti který to ani nepoužívalo a přišlo mě to na 899kč. Jinak ty porodnice taky záleží na koho kápneš:-) Všude máš něco a když jsi tam 3dny tak se to dá vydržet..manžel bude u porodu? ![]()
No jo, až člověk začne nakupovat, teprv zjistí, kolik je toho potřeba
Přebalovák asi kupovat nebudem, spousta mamin říká, že je to jen na chvilku, zato budem potřebovat dvě postýlky, protože máme barák na patro. U oblečení třeba naprosto vůbec nemám představu, kolik a co je potřeba, někdy mi je až hanba, jak se neorientuju
U porodu se mnou bude mamka, on jít nechce a já ho tam taky nechci
Teda ze začátku asi jo, ale na sál ani omylem, v tomhle jsme se naštěstí naprosto dokonale shodli. Můžu se zeptat, kolik ti je? Jen abych měla trochu představu, ským plkám ![]()
Jásne je mě 21:-) Tobě? jsem Tereza těší mě:-) Je pravda,že mám oblečení až moc asi to všechno malá nevynosí,ale jsem radši když toho je více než méně,hodně píšou,že se oblečení kupovat nemá moc …ale mě to prostě nedalo a pochybuju,že se mě po porodu bude chtít někde lítat po obchodech když budu nutně něco potřebovat:-)Připadám si jak kdybych stejně nic nevěděla..jsem z toho uplně zmatená
a Mamka mě nemůže radit pač v jejich době to bylo vše uplně
jiné . Můžu vědět jakej kočárek máš vybranej?
já se furt nemůžu rozhodnout..
Ahoj Terko, já jsem Monika, věk 29. Jsi mladinká, obdivuju vás, mladý maminy, já v tvým věku byla ultratele neschpný postarat se o sebe natož o prcka
Kolik máš hadýrků z tebe časem vytáhnu, ať se mám čeho chytit, tuhle jsem nakoukla do jednoho obchůdku a je tolik krásnejch věciček, určitě neodolám a budu nakupovat zbytečnosti
Kočárek budu mít Gesslein, je docela drahej, ale jedinej, co mi vyhovuje po všech stránkách. Před tím jsem měla vytipovanej Maxi Cosi, ten se mi fakt líbil, ale je hodně těžkej mi přijde. Co máš vyhlídnutý ty? A řekni mi, kde v Brně se dá dobře koupit postýlka?
Ahoj holky, moc vás všechny zdravím. Teda já nedávno porodila malého bylo to letos 16.4. a vy už se chystáte na porod dalších nových dubňátek. Toto letí. Malej bude mít 8 měs.. Rodila jsem na Obilňáku už podruhé a nedám na něj dopustit a to, že někdo má jednu blbou zkušenost u kamarádky si myslím není důvod k tomu proč Obilňák zavrhovat. Letos stejně bylo tak plno na Obilňáku, že když jsem tam potom před porodem chodila na kontroly tak nakonec rodičky převážely z Obilňáku do Bohunic sanitkou rodit jak to bylo zasekané. Na Obilňáku je to lepší pro miminko, protože v případě jakýchkoliv menších či větších komplikacích tam mají vše pro záchranu miminka i rodičky, kdyžto v Bohunicích ne a tak tak v případě, že miminko potřebuje neustálou péči jej převáží sanitou na Obilňák takže proto já jsem rodila na Obilňáku a to i přesto, že jsem věděla, že žádná komplikace viditelná u malého není, ale to člověk neví co se může přihodit dokud neporodí tak proto jsem volila Obilňák. No a ohledně personálu jsem byla také spokojená. Vždyť tam jste jen 4 dny a důležité je na koho a jakou směnu tam člověk kápne a všude je nějaký blb.
Ahoj Zdeny, díky za rady
Já si taky myslím, že hodní i protivní lidi jsou všude, tak si asi hodím korunou a bude ![]()
Jo to jsem..ale už od 17 bydlím s přítelem a tak nějak sme chtěli jelikož přítelovi je 31let tak už má i na děti věk:-)Jo to máš pravdu je všude nádhernejch věcí vždy když jedem na nákup musím si v globusu něco koupit:-) Ale jinak kde je fakt dobrej obchůdek je RŮŽOVÝ PANTER http://www.kocarky-ruzovypanter.cz/ velkej výběr kočárků i ostatního sortimentu a pak taky http://www.babycar.cz/…ky/_strana=4 my teda kupovaů postýlku pře net. došla do cca 2týdnů. chtěli jsme bílou vyšla nás cca ve slevě na 1800kč a na matraci jsme nešetřily koupíš i matraci za 250kč molitanovou,ale to jsem proti tomu matrace má být super kor u miminka tak ta nas vyšla taky dobře ve slevě na 750Kč jakási kokosová. Kočárek jsem měla taky vyhlídlej ten MAXI COSI,ale jak říkáš ty,je opravdu těžkýn a kamrádka ho má a zas tak dobrej prej není. tak sme se dívali na xlander,ale ten je zas moc širokej. Tak ještě pořádně nevím ![]()
Ahoj Zdeny..ano je to tak záleží na koho kápneš:-) Je to otázka názoru každej požaduje něco jiného:-) A máš pravdu ,že je to tam lepší pro mimčo.Ale díky moc za zkušenost..každá rada je dobrá ![]()