Maminky s atopickým exémem

káťa
7.3.09 14:14

Maminky s atopickým exémem

Ahoj všichni,
zakladám toto téma, protože všude jsem tu našla jen témata, která se týkají AE u našich děťátek, ale někdy i maminy mají s AE velký kříž.
Já se s AE potýkám až od těhotenství ( 29 let), do té doby nikdy nic. Po porodu se to stále horší. střídají se období relativního klidu s obdobími horšími, což je právě teď. AE mám na rukou, na prstech, mezi prsty a kolem prstních kloubů. Ani to moc nesvědí, spíše bolí a pálí.
Prosím, předávejme si tu zkušenosti s tím, co nám na naše trápení pomohlo. Já zatím mažu jen balzám Atopikderm od Saloosu, ale účinky nic moc valné nejsou.Myslím, že se mi to te´d hodně zhoršilo i psychikou, protože se rozvádím a měla jsem velké nervy a ruce mám jak prašivec. Kortikoidy používat nechci, za prvé ještě kojím a za druhé si o nich nemyslím nic dobrého ( je to vyhánění zla ještě větším zlem), nemáte někdo s podobným problémem třeba zkušenosti s nějakými bylinkami (i vnitřně) nebo s čímkoliv, co mi v těle neudělá další paseku ?
Moc díky ,Káťa

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
7.3.09 15:32

tak ty muzes mit stejne spoustece ekzemu jako maji mrnata. zkusenosti se sebou nemam,ale malej ma ekzem. vypada to, ze jeden z faktoru u tebe bude spoustec stres. dal to muze byt jidlo(mleko, cokolada, orechy, ryby, med…) a prach. na ten saloos nevim,ale malyho pekne promastovala modra indulona, lenienska, ambiderman a hodne si chvali mylsim ze se to jmenuje liposil. hormony v tehotenstvi ti asi nadelaly v tele peknou paseku, tak drzim palce at se ti to srovna. treba az nebudes kojit…kdo vi…

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
7.3.09 16:37

Ahoj,

já také trpím AE, ruce jsem mívala ve stavu, kdy jsem se za ně opravdu styděla a zabíraly jenom kortikoidy a mastičky od doktorky. Pak jsem zkusila krém Neutrogenu a mám pokoj. Občas mám zase trochu sušší kůži, ale namažu na noc a je klid. :wink: Sice mě to na začátku pálilo, když jsem namazala a kůže byla ještě rozbitá, ale časem to fakt pomohlo.

• Citovat
  • Upravit
káťa
7.3.09 17:05

čauky,díky určitě vyzkouším- jinak mě pálí na těch rukou úplně všechno, i ten saloos

• Citovat
  • Upravit
1752
7.3.09 17:22

Já jsem alergik , AE se mi objevil krátce po porodu na loktech a kloubech prstů na rukou. Pomohla mi emulze Excipial U Lipolio. Je to na suchou kůži, mazala jse 3 krát denně a po měsíci mi to zmizelo. Dr. říkala, že změnou hormon ů se AE u alergiků může objevit, k recidivě prý také může dojít aůle nemusí. Každopádně zatím mám pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
7.3.09 18:27

Ahoj, já mám taky AE. Máma mě od mala mazala kortikoidama, přestože ji doktoři varovali, že možná pak nebudu moct mít děti, takže si asi umíte představit, jaký jí spadl kámen ze srdce. :) Doporučuju navštívit kožního a nechat se poslat na alergologii. Navíc kožař Ti může napsat mazání, ke kterému by ses volně v lékárně nedostala. Já mám vyzkoušený Excipial U Lipolotio i Hydrolotio, Ureu (tím mě mazali, když jsem ležela s AE v nemocnici) a kdysi jsem používala i takový olejíček, který se buď nalil do vany nebo jsem se s ním natřela během sprchování. Když se mi „rozdělaly“ prsty, tak jsem kortikoidy používala - stačilo jen jednou namazat, abych se dostala z nejhoršího. Není vhodné se sprchovat moc často (já měla povolenu 1× týdně vanu s olejem - ale to jsem teda nedodržovala :oops: )

Takže mazat, mazat, mazat a moc neškrábat (je mi jasný, že to dodržet nejde :P )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
7.3.09 20:40

Ahoj Kato, ja mam ted AE take jen na rukou - presne jak pises (prsty, klouby, mezi prsty, plus teda jeste na dlanich, to kdyz umyju nadobi parkrat bez rukavic a pak se nepromaznu..). AE mam teda od miminka (pry uz jsem ho mela v 1 mesici), ale nejak kolem puberty mi uplne zmizel a az do narozeni Terezky jsem mela pokoj (cca 10let).
Nevim, jak to mas s myti rukou ty, ale jak mame prcka, musime si myt ruce snad 100 x za dopoledne, 100× za odpoledne a rekla bych, ze to je to, co nam hlavne ten problem dela. Kdyz jsme totiz ted pres Vanoce byli u rodicu, nemusela jsem delat vubec nic -zadny vareni, uklizeni, proste pohoda! No a myti rukou se tak omezilo na minimum a svete div se, ruce se o dost zlepsily!
Co jsem zjistila je, ze kdyz si po kazdem myti rukou ruce namazu kremem na ruce - ja pouzivam Dolivu (hned se totiz vstreba, takze pak nemam mastny ruce - to totiz uplne nesnasim) - hrozne se to zlepsilo. Pomaha mi na rozpraskany i na svedivy (coz se dost divim, hodne voni, tak jsem spis cekala, ze po tom dostanu jeste koprivku). Ale bohuzel nepomaha na takove ty podkozni bolaky. Ale kdyz uz to k tomu dojde, tak si to maznu Locoidem (1× mi staci) a pak zase mazu timhle.
Kdyz mi to dojde do stavu, ze to nesvedi ani neboli, ale je to suchy a vystouply, maznu si ta hrosi mista Lipobase repaire (jen na noc, je to mastny jak blazen) a uz do prvniho Terezcinyho probuzeni je to lepsi (jenze pak nasleduje wc, opet myti rukou, piti, takze dalsi probuzeni bude zase wc a myti … neuveritelnej zacarovanej kruh, ale bez toho piti proste byt nemuzu, mala je hroznej savec :) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
7.3.09 22:59

Tak to souhlasim, to mytí rukou to hrozně zhoršuje ( zrovna te´d,když malá usnula, jsem ještě uklízela psům kotce a potom samo zase vydrbat ruce, aaach jo). Nádobí meju už jen v rukavicích, bez nich už si to neumím ani představit.
Já to mažu tím balzámem od saloosu, ale to je taky hrozně mastný, tak je mi to přes den nepříjemný.Jinak na noc do postele si to vždycky namažu velkou vrstvou a ruce držim nad peřinou a ono se to hezky vstřebá- ale že by to nějak extra pomáhalo :?
Zítra pojedu do města a tam je otevřená lékárna i v neděli, tak se tam podívám a koupím si buď tu neutrogenu nebo ten Expicial- od dolivy tady mám nějaké vzorečky krémů,tak to pořádně proberu.
Jo, a mě se to taky hodně horší tou zimou-ty přechody ze zimy zvenku domů do tepla ( to mi pak třeba hodinu pálí jako čert)- a to nosím silné rukavice, ale stejně…

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
8.3.09 16:30

Ahoj, nám (mě i synkovi) pomáhá tenhle konopný krém. A pak taky obyčejný olivový olej - pak mě ale pořád chce olizovat náš pes:)

http://www.lekarnaparizska.cz/…-p-2642.html?…

nepřihlášená Blanka

• Citovat
  • Upravit
77
9.5.09 15:13

Ahoj Káťo, AE je svinstvo, ale dá se s ním žít. Já ho mám od narození, prý jsem byla takové malé ošklivé červené miminko. :lol: AE je bohužel neléčitelný, nachází se buď v klidové fázi nebo v akutní. Kortikoidům bych se tak zarputile nebránila, když je budeš používat dle doporučení lékaře tak ti můžou jen pomoci. Pak už jen trošku hlídat jídelníček a nestresovat se. :lol: Stres je opravdu jeden z největších spouštěčů. Mně pokaždé pomáhá jiná kosmetika, ale vždy jen ta z lékárny a určená výhradně pro atopiky. Je to tak, že něco je přímo zázračné a po pár měsících si na to moje kůže zvykne a musím najít zase jiný zázrak. :roll: Nejraději používám léčebnou kosmetiku La roche-posay (krémy na obličej, tělo, odličovače), A-dermu (EXOMEGA krém nebo mléko je skvělý na promazávání a bezva je i sprchový gel), Excipial mléko, krém, Balmandol olej do koupele nebo na srchování, no a teď mi kožní doporučila krém Dexeryl.
Tak hodně dní bez AE. Líba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
10.5.09 15:10

Ahoj Libi,
taky už jsem udělala tu zkušenost, že mi vždycky něco začne hodně pomáhat a po čase to jakoby přestane působit a musím používat jiný krém. Já to teď měla na těch rukách úplně hrozný a bolavý a pořád se to rozšiřovalo a hodně mi te´d pomohl krém od Biodermy- Atoderm mains. Je to normální krém na ruce pro atopiky. Předtím mi nějaký čas pomáhal excipial mastný krém. Takže teď po té biodermě je to mnohem lepší, možná pomohlo i sluníčko.
Speciální životosprávu teda nedodržuju, snažím se jíst celkově zdravě a vyváženě, jen jsem vynechala citrusy.
A stres- to je kapitola sama pro sebe. momentálně jsem prošla rozvodovým řízením, takže to mluví samo za sebe. :?

• Citovat
  • Upravit
1825
25.6.09 21:18

Čistící prostředky Frosch

Ahoj holky, jen bych se ráda podělila o bezvadnou zkušenost v čistícími prostředky výše jmenované značky Frosch. Jsem atopik a např. při použití Cifu, Jaru, jsem musela mít ruce navlečené do nepříjemných gumových rukavic. Zatím jsem z této značky vyzkoušela jen prostředek na nádobí a mléko na vanu, umývadlo, ale bez rukavic! Jen na okraj, všechno od Frosch je navíc ekologické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1825
25.6.09 21:20

Ochranný krém na ruce Protect

A pak jsem objevila v lékárně ten nej ochranný krém na ruce - Protect z řady Excipial, a že jsem jich už vyzkoušela! Ale je to jen moje zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.7.09 21:34

Mně se začal AE objevovat asi před 4 roky. Začalo to malým flíčkem na holeni, pak už jsem měla celou holeň, poté i druhou, nato se mi objevil na zádech a teď po porodu i okolo bradavek. Zkusila jsem na to už ledasco, nejhorším spouštěcím a zhoršovacím faktorem je ale opravdu stres. Byla jsem už tak zoufalá, že jsem se s tím pomalu začala smiřovat a dělala si legraci, že už mi pomůže jen celková plastika těla. Když potřebuji AE zmírnit, namažu se Excipialem (kortikoidy nejsou pro tělo vůbec dobré a teď jsem dokonce i někde četla, že pokud ti lékař kortikody napíše, máš raději přejít k jinému).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
6.7.09 09:39

Tahle kortikoidni fobie me bavi, fakt… :roll: neni to pro telo nic dobreho, ale pokud je to, co ulevi od sileneho svedeni a na chvili zatahne loziska, tak diky bohu za ne!!! :roll: Ja zase cetla, ze Cesi jsou narod, ktery je jak silenej proti kortikoidum a smahem od nich ruce pryc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek