Maminky v domácnosti, jak jste spokojené?

Anonymní
4.4.14 20:17

Maminky v domácnosti

Píšu raději anonymně:)
Jsem druhým rokem na MD, manžel je pracovně velmi vytížen a živí nás jeho práce.
O nástupu práce neuvažuji jednak z časových důvodů, tak se chci zatím věnovat dcerce. Máte to některá stejně? V okolí snad všechny mamky,,cpou" děti do školky co nejdřív, často neseženou ani práci a pak jsou sami doma, ale to je věc jiná.
Jen mě to zajímá, jak se vám daří, zda vám to vyhovuje a tak:)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1946
4.4.14 20:22

Ja mam ted syna 14 mesicu staryho a planujem dalsi deti takze pocitam ze budu Doma jeste tak 6-7 let a radsi se budu venovat synovi nez litat do prace kterou bych stejne zaplatila akorat jesle nebo skolku, chodime do krouzku aby byl mezi detma ale jinak si ho chci nechat jeste Doma :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
4.4.14 20:24

Já jsem doma s dětmi 9, 6 a 17 měsíců, chci být doma dokud nebude mít nejmladší za sebou 1. třídu, péči o děti a práci souběžně bych nezvládla v té míře v jaké si představuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
4.4.14 20:27

Teď nechápu, jestli to myslíš tak, že chceš být v domácnosti i po uplynutí RD, nebo jen po jeho dobu, ale tomu neříkám, že jsem v domácnosti. Ono se nedá paušalizovat, někdo má takové zaměstnání, že je pro něj žádoucí se co nejdříve vrátit, tak holt dítě „cpe“ co nejdříve do školky (ale jsme moc ovlivnění ve světě nevídanou délkou RD u nás), někdo nemá ambice a naplňuje ho péče o rodinu, tak pokud na vydělávání stačí manžel a jsou oba za jedno, tak proč ne. Jen při rozvodovosti 50% bych jako žena v domácnosti měla obavy, co by bylo, kdyby mě manžel jednou poslal papá.

Já jsem doma už skoro 4 roky, tak jsem na můj vkus už lehce „uvěnovaná“ dětem, chodím občas do práce a moc si to užívám, tak, jak si to po uplynutí RD asi užívat nebudu :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
4.4.14 20:29

Kdyby to bylo finančně únosné, byla bych s dcerou ráda co nejdéle. Bohužel to nejde

• Citovat
  • Upravit
36504
4.4.14 20:34
@Samamama píše:
Teď nechápu, jestli to myslíš tak, že chceš být v domácnosti i po uplynutí RD, nebo jen po jeho dobu, ale tomu neříkám, že jsem v domácnosti. Ono se nedá paušalizovat, někdo má takové zaměstnání, že je pro něj žádoucí se co nejdříve vrátit, tak holt dítě „cpe“ co nejdříve do školky (ale jsme moc ovlivnění ve světě nevídanou délkou RD u nás), někdo nemá ambice a naplňuje ho péče o rodinu, tak pokud na vydělávání stačí manžel a jsou oba za jedno, tak proč ne. Jen při rozvodovosti 50% bych jako žena v domácnosti měla obavy, co by bylo, kdyby mě manžel jednou poslal papá.Já jsem doma už skoro 4 roky, tak jsem na můj vkus už lehce „uvěnovaná“ dětem, chodím občas do práce a moc si to užívám, tak, jak si to po uplynutí RD asi užívat nebudu :mrgreen:.

No co, šla by ses pást.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
4.4.14 20:37

Byla jsem doma 6 let, šla jsem do práce jak bylo malé 3,5 roku. Ráno je odvedu do školky pak letím do práce na 7 a ve tři jsem ve školce. Doma bych už být nechtěla, hlavně bych byla doma sama a navíc už mě to doma nebavilo. Takhle si připadám víc užitečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
4.4.14 20:38

@Samamama musíš to udělat jako já, nejdřív se rozvést a až s druhým manželem zůstat v domácnosti, svých 50% mám splníno a spím v klidu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
4.4.14 20:46

Ahoj jsem na mateřské víc jak 4 roky a upřímně už se do práce těším. Dítě cpát do školky nebudu, normálně ve 3 letech, péči o dceru si užívám, pořád si říkám že je to nejkrásnější období který hrozně rychle uteče a do práce bych asi dřív nechtěla, ale jak bude ve školce už se těším jak nastoupím. I když věřím, že mě to brzo přejde :mrgreen:

@anickadomnik píše:
@Samamama musíš to udělat jako já, nejdřív se rozvést a až s druhým manželem zůstat v domácnosti, svých 50% mám splníno a spím v klidu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tohle je super úvaha, to mě nikdy nenapadlo :mrgreen: Tak já jsem už taky za vodou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
4.4.14 20:47

Já byla doma se synem 4 roky, se školkou jsme nespěchali, užívali jsme si to spolu, bylo to super, hodně věcí jsem ho postupně naučila a vytrénovala v pomáhání doma a s úklidem:lol: Taky máme díky tomu bezvadnou komunikaci, krásný vztah :* Je to moje sluníčko :hug: Můžu říct, že v našem případě bychom vzájemně o hodně přišli, kdyby malej musel šupajdit do školky už ve 2 či 3 letech. Chápu ty maminky, které musí do práce a nemůžou si dovolit zůstávat s děťátkem doma, ale nechápu ty, které dítko „rychle“ odkládají a přesto jsou doma :nevim: Tento čas už se nikdy nevrátí… Ale to je každého věc! Jak říkám, ať si každý dělá, jak chce, co chce… Toto má zkušenost :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
4.4.14 20:54

@CokeLady si troufám oponovat ale já fakt nevím kam dřív o poklidném tempu se mi ani nezdá. Popisuješ ženu v domácnosti jako chlap mateřskou dovolenou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13750
4.4.14 20:56

Jsem se synem doma, ve třech letech jsem ho do školky dávat nechtěla, půjde až teď ve čtyřech. Já jsem ale OSVČ, takže trochu doma pracuju a teď mám i brigádu na jeden den v týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
4.4.14 21:02

Já jsem doma zatím 4 roky, mám 2 děti. rodičák mám do 3,5 roku mladšího, dřív se do práce nechystám určitě. Ale ještě spíš si to prodloužím, plánujeme ještě jedno dítko, a u toho si rozložím RP na 4 roky, a pak půjdu do práce. nebudu z těch, kdo budou dítě dávat do školky už ve 3 letech, já sama šla 10 dní před 3. narozkama, jiná možnost nebyla, a fakt jsem tam dost trpěla. pár hezkých vzpomínek mám až na poslední rok, já na kolektiv dozrála až okolo 6 let. staršího čerstvě 4 letého mám zatím taky doma, ale od září asi do školky půjde, ale jen proto, že to sám chce, bydlíme naproti školce, a pořád o tom mluví :) pokud se mu tam nebude líbit, nebudu mít nejmenší problém ho mít zase doma. a i tak bude chodit jen na dopoledne, od půl 9 tak do 12.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
4.4.14 21:03

@CokeLady tak já i když odečtu to nejmenší dítko a budu počítat dobu před nynější RD kdy jsem tedy byla v domácnosti mám velký náročný děti :mrgreen: ale uznávám, nejsme běžná domácnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
4.4.14 21:04

@slavuska1 ano nad tím taky váhám že bych dala do školky až ve 4 nebo později :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová