Maminky ze Střelic u Brna

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
29
4.2.14 14:29

Maminky ze Střelic u Brna

Ahoj, hledám někoho, nejlépe maminky s malými dětmi, které bydlí ve Střelicích u Brna. Já mám holčičku 2,5 roku a v březnu se nám narodí další holčička. Bydlíme zatím v paneláku 3+1 v Brně - Jundrově, byt jsme koupili před dvěma lety, chtěli jsme do Jundrova, je tam krásně, já jsem se tam narodila, bydlíme u lesa, prostředí na bydlení krásný, rodiče mám 5 minut pěšky, takže mi děti kdykoli můžou pohlídat, zázemí super, ALE… V paneláku je to strašný. Hodně mi vadí ten hluk, jsme ve 2 patře, máme sousedy nad sebou, pod sebou, vedle sebe, všude… Dá se říct, že žijeme dohromady se sousedama. Já si na to nemůžu zvyknout, pocházím z rodinnýho baráku, kde byl klid. V bytě slyšíme naprosto všechno, jak za zdí soused chrápe, jak nad náma na záchodě někdo močí, každé bouchnutí, zakašlání, hrůza. Pořádně se v noci ani nevyspím, pořád někdo tříská dveřma a přes den, když potřebuju, aby mně malá usnula po obědě, tak to je nadlidský úkon v tom celodenním randálu tam… Takže byt prodáváme a vypadá to, že asi koupíme domek ve Střelicích u Brna. Proto sháhím někoho, kdo tam už bydlí, abych se něco dozvěděla, jak se tam žije. Trochu se bojím jít z města na vesnici, nikoho tam neznám, nebudu mít žádné hlídání pro děti, nedokážu si to vůbec představit. Nejradši bychom koupili dům zase v Brně - Jundrově, ale na to nemáme finančně, takže když chceme RD, tak musíme jedině za Brno… Poradíte někdo ze Střelic? Děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9024
4.2.14 14:51

Ve strelicich se žije dobře. Držím palce s novým domeckem. Dostupnost do Brna vlakem i busem. Bydlela jsem tam a pracovala cca 8? let. Mám podobne starou holčičku a ještě jednu témeř pětiletou. Ale uz bydlíme jinde.
Tak at se Ti tu nektera z maminek ozve. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
4.2.14 14:55

Ahoj, já bydlím ve Střelicích…a žije se nám tu dobře :). Jinak já jsem původem z Brna, do Střelic jsme se přestěhovali cca před 5 lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
5.2.14 12:54

Jazune - Ahoj, a máš malé děti a někoho ve Střelicích (třeba rodiče, tchýni, sestru…), kdo by Ti děti pohlídal nebo třeba vyzvedl ze školky, když nestíháš z práce atd.?? Já tam totiž se dvěma malými dětmi nebudu mít vůbec nikoho, tak mám z toho teda strach, jak to budu všechno dělat… Dům bysme tam kupovali úplně na opačné straně než je MŠ a ZŠ, což je pěšky 1,5 km, a to je teda dost. Musela bych odvést děti do školy a pak se zase 1,5 km vracet zpátky na vlak a jet do práce. Mám z toho fakt obavy, teď to máme bez problémů, mám rodiče kousek od baráku, hlídají kdykoliv potřebuju a to by teda skončilo… Ale v paneláku zase fakt zůstat nechci, to se nedá vydržet… A je ve Střelicích hodně malých dětí a dětská hřiště, kam bych mohla s prckama chodit? Děkuju za odpověď. Ahoj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
5.2.14 15:04

Mám téměř tříletou dceru, do školky ještě nechodí, takže v tomto ohledu se teprve uvidí, jak budeme fungovat :). My tu právě taky nikoho nemáme, ale nějak už to zvládneme…ona zas ta vzdálenost školka - vlak není tak hrozná. Navíc tu jezdí i autobus a ten má zastávku kousek od školky. Jinak dětí je tu docela dost a jsou tu i dětská hřiště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
5.2.14 15:13

Díky moc za info, nezlob se, že s tím tak otravuju, ale ještě by mě zajímalo, jaký je v obci internet a televize - nějaká kabelovka atd.? Teď máme tady v Brně UPC a platíme dohromady televizi (asi 30 programů) a internet cca 560,–-Kč. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
5.2.14 15:31

V pohodě, klidně se ptej :). Kabelovka tu pokud vím není…my teda máme jen ten základ, ale hodně lidí tu má satelit. Co se týká netu, tak je tu místní poskytovatel…teď chtějí myslím cca 300 za měsíc. Když jsme se sem nastěhovali, tak jsme měli internet od U-fona, ale to nebylo nic moc, byl tu špatný signál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bzb
135
12.2.14 20:03

Ahoj, já jsem taky ze Střelic :). Nejmenší dítko má 28 měsíců a jedno z dětí je tu na základce. Jedna třída školky je ještě kousek od kostela (patří to k sobě). Záleží kde máte bydlet - na kterém konci Střelic?
My kabelovku nepoužíváme, ale kamarádka má UPC i s internetem, ale na cenu se jí musím zeptat - uvidíme se zítra.
Jinak internet máme místní a jsme spokojeni. Hřiště pro prcky tu jsou, my tu moc integrováni mezi matkami malých dětí nejsme, mám spíš kamarádky mezi maminkami starší dcerky. Ještě tu zdravotní středisko, lékárna, 4 obchody, 3 hospody :), liduška, pošta, knihovna (mimo základky do 9-tky a MŠ).
Přejeme dobré pořízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
15.2.14 13:07

Ahoj, my jsme taky ze Střelic. Koupili jsme si tu před 13 lety domek. Mám dva kluky, starší půjde do školy a mladší je čerstvý tříleťák. Hřišť pro děti je tu dostatek. Do Brna kousek, dobré vlakové i autobusové spojení. Internet máme přes pevnou linku, ale existuje zde místní poskytovatel. Televizi přijímáme na anténu nebo satelit. Bez problému. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
17.2.14 13:31

Moc děkuju za příspěvky, ještě se stále rozhodujeme, je to těžká volba, tady kde teď bydlíme všechny znám, rodiče kousek, na hlídání dětí super, fakt nevím, jak to budu dělat, pokud se odstěhujeme do Střelic, kde nemáme vůbec nikoho… Ale zase být v RD se zahrádkou mě hodně láká, tady v paneláku je to bydlení fakt hrůza… Ještě bych se chtěla zeptat - jaká je ve Střelicích dětská doktorka? Je oblíbená mezi rodiči? Ptám se proto, že my teď máme super paní doktroku, hodná, milá k dětem, starší a zkušená. Díky za info 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
17.2.14 13:32

Jo a ještě jsem zapomněla, bydleli bysme ve Střelicích v té části u vlakovýho nádraží jak je ulice Bří. Kotrbů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
1.8.16 08:22

Ahoj. My jsme ve Střelicích měsíc, já si tedy asi budu zvykat dlouho. Tak jak se to povedlo vám? Jak se vám tu líbí? Jak jste si zvykli a co to vaše hlídání a cestování? Vše dobrý? ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
16.8.16 09:13

Ahoj, my jsme nakonec do Střelic nešli, koupili jsme RD v Brně - Žebětíně a jsem moc spokojená, neměnila bych… Měla jsem z těch Střelic strach, je to přece už jen Brno - venkov kam nejezdí MHD a vůbec nikoho jsme tam neznali, bylo to tam pro nás strašně cizí, asi bych si těžko zvykala, když jsem od malička v Brně a mám zde celou rodinu, přátele atd… Osobně jsem ráda, že jsme do Střelic nešli, v Žebětíně jsme jako na dědině, bydlíme u lesa, je zde klid a pohoda přitom je to v rámci Brna… Ale kdoví, třeba by se nám libilo i v těch Střelicích, těžko říct :-)) Tak přeji, ať si brzy zvyknete a ať se Vám tam líbí!! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
16.8.16 09:52

Tak přímo MHD sem nejezdí, ale v rámci IDS autobusy i vlaky, do Brna je to kousíček. Já se stěhovala v životě mockrát, na Brno vyloženě vázaná nejsem, ale teď tam jezdíme často. Přeci jen jsme na vesnici, takže je tu docela prd :oops: Jsem spíše městský člověk, no. Takže to zvykání pro mě bude hlavně o tom si zvyknout na vesnici. Dětem se tu líbí moooc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
20.1.20 12:38

Dobrý den,
obnovuji diskuzi, moc by mě zajímalo, jak jste spokejené se ZŠ ve Střelicích, zvažujeme Troubsko, Střelice, Ostopovice…moc by mě zajímalo, kolik je dětí v první třídě, celková atmosféra školy, přístup pedagogů…děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová