Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj Gabika,
teda ta tvoje sestřenice se ale má…
Já si myslím, že nákup kočárku je celkem složitější záležitost a většinou si ho mamky rády vybírají sami (ale mohu se mýlit), monitory dechu by jsi musela pořídit taky dva, ale s tím bych nechvátala, protože je miminka třeba vůbec nebudou potřebovat. Takže co mě napadá, buď přidat nějakou částku na výběr kočárku anebo nakoupit nějakou pěknou výbavičku pro mimča, to se šikne vždycky.....
Ještě třeba by stálo za úvahu pořízení el. chůvičky, ale nevím, jak sestřenice bydlí…, potom třeba taky postýlky, jéje to je věciček..... ![]()
Co se týká kočárku - kamarádce se velmi osvědčila inglesina - má korbičky za sebou, tak projede stejně širokým prostorem jak normální kočárek, myslím, že se i velice dobře ovládá, narozdíl od těch „širokých tanků“. A jestli můžu ještě doporučit - velice dobře se dá koupit na inzerát použitá, to taky docela šetří penízky. Monitor dechu je fajn - navíc dvojčátka bývají dost často nedonošená. Není problém monitory koupit taky použité, ale fakt to má asi čast - třeba nebudou vůbec potřeba (záleží jakou má maminka povahu - jestli je bojácná, tak je asi bude chtít mít v každém případě).
Ať se daří.
K.
Teď už dělají i kočárky, které jsou vedle sebe a projedou normálními dveřmi. Já osobně bych kočárek za sebou nechtěla, ale to je každého věc. Výbavička se určitě neztratí, určitě bude dobré, když půjdete na návštěvu a přinesete balík plen - to se mi nestalo, ale vím, že by to potěšilo. Monitory dechu bych rozhodně doporučila, já je mám dodnes, protože jsem si pak jistější. Pokud budou monitory dechu, tak potřebují 2 postýlky, jinak by ten monitor - kdyby se něco dělo - snímal dítě, které je v pořádku. Teď si nic dalšího nevybavuji, ale pokud položíš konkrétní otázky, tak ti ráda odpovím. Také se podívej na www.dvojcata.cz, jsou tam inzeráty i diskuse. Nevím, jestli jsou v Čechách specializované obchody pro dvojčata, já vím o jednom v Německu. Tak zatím. Martina a kvíďata
Ahoj dievcata,
vdaka za rady. Tie plienky na navstevu su super napad. S vybavickou neviem, jednak ma starsie dieta a jednak je v rodine dost malych deti, takze s tym asi vacsi problem nebude. Martina, prosim ta, ktore su to tie kociky, kde su deti vedla seba, a pritom prejdu dverami?
Este raz vsetkym dakujem,
Gabika
ahoj,
moc gratuluju sestřenici ke dvojčátkům! ať se opatruje a šetří! co bych mohla doporučit jsou opravdu ty plínky, pak klidně do výbavy (i když už vlastně starší má takže asi něco má v zásobě) povlečení, prostěradla, přispět na postýlky, na sedačku, protipročůrací podložky, kosmetiku, když se nezadaří kojit tak třeba donýst umělé mléko, lahvičky,nebo třeba prací prášek taky se sejde neb toho praní je taky víc..kočár se dá pořídit pěkný na inzerát,(na kočárky se určitě podívej na www.dvojčata.kat.cz, nebo prodejna balli (tuším), já měla obyč. růžový panter a byla jsem opravdu spokojená, po roce Hauck shopper duo..oba projeli v pohodě (teda aby ne já si je tak vybírala ty s korbama za sebou se mi moc nelíbí
) to si asi bude chtít vybrat sama, chůvičku nevím my neměli, monitor dechu to bych asi až podle situace nebo jestli sestřenice chce..taky jsme neměli, nebo fusaky (fusak) na zimu (podle toho kdy se děti narodí) no ani si nemůžu na všechno vzpomenout jen vím, že s penězma člověk nějak vyjde, důležitější je podpora, třeba do začátku i uvařit, nebo pohlídat, pokecat…
no třeba mě ještě něco napadne ![]()
Zdenik a Martinka a Jaňula
Ahoj Gabiko,
a co třeba autosedačky? To taky nebude málo peněz.
Pa Štěpík
Ahoj mamky,
moja sesternica caka dvojcatka, a kedze uz jednu princeznu ma, a tri deti neplanovali, je to pre ne pomerne zasah do rozpoctu. Preto sme sa s manzelom rozhodli, ze im vramci moznosti pomozeme, aspon s nakupom par veci. Zatial nas napadol iba kocik pre dvojcata, pripadne monitor dychu. Poradte, co sa dvojcatam zide, co by bol vhodny darcek, ktory by im usetril vydaje? A ked kocik, aky? Ake mate skusenosti?
Dakujem,
Gabika