Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky,
poradte, chci davat male teplejsi pyzamko, porad se odkopava. Mam fleecove a frote, co je lepsi material? Na savost potu, teplotu atd? Muzu oboje? Nejsem si jista hlavne s tim fleecem na hole telicko.
Diky,
Lucka+Klarka 1rok
A nemyslíš flanel? Klasický pyžamový matroš?
Jinak zkušenost nemam, dávám bavlněné a když se odkope, holt má smoldu, ale nestává se nám to…a nebo pytel na spaní by nebyl?
GaB
Nene myslim fleece, mam takovy overalek. V pytli zuri, nemuze si stoupnout jak chce. Do ted bylo taky bavlnene, to jen ze mam i tyto, tak at se to uzije, jen se bojim, aby se v tom fleecu nepotila.
L.
Lilo,
no ono je možné i to odkopávání teplem. Záleží, jakou mají doma teplotu. Bára se mitak odkopává i v zimě, takže nehrozí peřinka, spíme pod slabou dečkou a odkope i to.
Jinak se chci zeptat, ponožky na spaní nevadí? Vim, že mi mamka říkala že se to nemá, snad kvůli prokrvení? Je fakt, že máme pyžamko bez „nožiček“ a tohle mě trošku taky trápí…
Jinak otázka materiálu byla spíš na frote, představim si ručník a bylo by mi to fakt nepříjemný…
GaB
Holky, doma mame v loznici 21, tak nevim, jestli ji je teplo nebo ne. Jdu ale radsi do denicku ![]()
L.
Lilo, viděla bych to tak, že ponožky by měly být volné, asi fakt spíš půjde o to, aby si ty nohy neškrtil, jiná věc mě nenapadá…
Klarisku, my máme 21 teda taky a je to dost horko a okna máme aspoň nadevřená (zavírám je až při krmení v noci, že ráno u mrzne). Taková akorát teplota v místnosti na spaní v noci je 18 st (a my se bohužel výjimečně dostanem pod 20). A to ještě je rozdíl mezi 18 a 18:) Někdy je 18 teplo a někdy už zima…záleží taky, jak jste zvyklí
Ahoj Klarisku,
před třemi dny jsem najela na fleece. Jak píšeš, Péťu přikryju a během pěti minut je odkrytý. Máme malinko otevřené okno a spí jen v overálku z fleece - na peřince.
V noci jsem ho zkoumala, nezdál se ani ledový ani zpocený, tak snad je to v pohodě a mě se spí líp.
Alča.
Ahojky,
vcera jsme meli 20 stupnu a rucicky mela uplne studene. Ja vim, ze na spani by melo byt chladneji, ale pri 19 bych mela opravdu pocit ze ji je zima bez perinky, vy myslite, ze ne? Kolik mate v loznici a jak prikryvate a co pyzamka?
Dekuju,
Lucka+Klarka
P.S. pokracujem ve frote pyzamku ![]()
Ahoj Lucko,
no já myslím, že když se dá pod fleecový overálek bodyčko s krátkým rukávem, tak by to mělo být, co se týče pocení vpohodě.
My ale používáme bavlněný, popř. froté pyžamka, ty jsou fakt teplejší, a co se týče materiálu, tak ta vnitřní strana přece není jako ručník, ale je hladká, souhlasíš
Fleecové oblečení je taky super, ale necháváme si ho na ven. Jo a ponožtičky nedáváme v létě, jinak většinou ano, aby nebyly nožky studený…brrrrr ![]()
Ahoj Lucko, já dávám malému ponožtičky, ale musí to býtty zdravotní, bez gumiček, aby neškrtily nožičky a mohla od nich dobře proudit krev. Když je malému teplo, tak se odkope, když je mu zima, schoulí se pod peřinku. Je to instinkt, takže se neboj, že ti zmrzne. Jinak ideální teplota je cca 20 - 21 stupňů. Pa