očkování proti chřipce

165
13.10.05 22:20

očkování proti chřipce

Holky, nevíte, od jakého věku je možné očkování proti chřipce? Chtěli bychom nechat holčičky očkovat a tak mě to zajímá. Díky za odpovědi. Martina a kvíďata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1966
13.10.05 22:57

Ahoj Martinko,
minulý týden psali o chřipce v MF DNES, mimo jiné i to, že u dětí se očkování proti chřipce nedoporučuje, že prý to je zbytečné, protože u dětí mívá onemocnění lehčí průběh a málokdy jde o opravdovou chřipku. Výjimkou jsou prý děti chronicky nemocné.
To je jen, co jsem si přečetla. Každé očkování musí být pro organismus zátěž, takže by děti měly mít ukončeno všechno povinné očkování (to základní), než se do nich začně „cpát“ něco dalšího - to nám zase říkala naše paní doktorka, když jsme se informovali na očkování proti klíšťatům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
14.10.05 00:02

Ak som to na www.vakciny.net spravne pochopila, tak od 6 mesiacov 2× polovicnou davkou.

Fifik - no ja mam dost hruzu z tej paniky, co sa robi okolo vtacej chripky, ktora sa uz mimochodom dostala do Europy 8O :o :twisted: Europska komisia (ci ktory organ EU) odporuca vsetkym obcanom sa dat zaockovat, takze ja osobne sa vybodnem :wink: na MF Dnes a asi dame zaockovat aj maleho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
14.10.05 07:02

Ta ptačí chřipka mě taky vytáčí !
Dá se očkovat i kojící mamina, nevíte?
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
14.10.05 07:24

očkování

Ahoj, od kdy se děti smějí očkovat také nevím, ale starší dceru (dnes je jí 11) jsem také nechala jako prďolu naočkovat, byla pořád nemocná, měla sníženou obranyschopnost a tak jsem se jí snažila všemožně pomoci. Byla 2 podzimy po sobě naočkovaná a řekla bych, že to pokaždé mělo úspěch. Ta ptačí chřipka mě taky drtí a tak kdyby byla možnost šla bych do toho s dětma asi zas. věrka :D :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
14.10.05 08:20

Ahojky, zrovna jsem chtěla hodit příspěvek do diskuse, zda se můžou očkovat děti a zda se budete nechávat očkovat.Já má fakt strach z té ptačí chřipky,co předpovídají, a mám ukrutný strach,jak ochránit malého. 8O 8O 8O Je mu 19měs,tak by mě taky zajímalo,zda ho můžu nechat oočkovat. Jinak ještě k té ptačí chřipce -doporučují kromě očkování ještě zvýšený přísun vitamínů,dáváte něco dětem navíc? Tabletky malým asi ne, nevíte, v jaké jiné formě se dají sehnat vitamínky a zda je vůbec podávat?
Díky,Maxik+Péťa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
14.10.05 08:34

Já teda nevím, ale proti ptačí chřipce snad žádná zaručená vakcína neexistuje, ne? Ti naši páprdové chtějí aby se lidi dali (sami) očkovat jen proti normální chřipce, kdyby náhodou někdo onemocněl oběma najednou, tak aby ta ptačí nezmutovala a nestala se přenosnou z člověka na člověka. Teď se přenáší jen z ptáků na lidi… toť mé informace od manžela. Mám taky hrozný strach, ale proti něčemu takovému a následné panice a anarchii (mé nejhorší vize :roll: ) se asi bránit nedá, pokud člověk nemá utajený bunkr se scifi vybavením… :cry:
No, nezní to moc optimisticky (pardon), ale kdyby měl někdo lepší info o vakcínách, sem s nimi…
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
007
111
14.10.05 08:44

Ahojky,
v MF Dnes psali, ze se dokonce mohou nechat ockovat kojici a techotne zeny. Jsem ve 35tt. a chtela bych se nechat naockovat, ale mam strach, aby to prece jen male neublizilo..Nechala jste se nektera z Vas naockovat?
Na ockovani deti jsem se ptala nasi pediatricky, ktera rikala, ze se deti obvykle do 6-ti let neockuji, ale mohou. Obvykla ockovaci davka je rozdelena na dve casti a ockuje se po tydnu. Ale je to pry pro detsky organismus docela zatez, tak nevim.
 Klara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.10.05 09:04

očkováni proti chřipce

Ahoj zrovna jsem četla , že lze očkovat miminka od 6. měsíců. Jsme volala naší dětské doktorce a ta mi řekla že až od roku a půl, takže má 10 měsíční dcera má smůlu. Máte někdo bližší informace o tom od kdy lze očkovat?

• Citovat
  • Upravit
165
14.10.05 09:33

Já kupuji holčičkám multitabs, je to kapací, je to pro 0-2 roky. Myslím, že mají i tabletky, ale tohle je pro holky lepší. Dávám jim tam jednou za 2 dny, možná to teď začnu dávat denně. Já z té ptačí chřipky mám strach, dnes vyšla v MF Dnes celá příloha o chřipce, tak tam kouknu. Martina a kvíďata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
14.10.05 10:59

Dojímá mě fakt, že nás jsou zřejmě jen 2 miliony, když víc vakcín není :twisted:
Až nás to převálcuje, tak tady zbudou jen elitní horní vrstva a chronicky nemocní a staří… :wink: Jsem zvědavá, kdo pak bude na pány poslance vydělávat.....
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
14.10.05 11:00

Ahoj holky,

očkování proti ptačí chřipce nepomůže, jelikož ten vir (který by byl přenosný z člověka na člověka a vyvolal tudíž pandemii) taky zatím neexistuje.

Manžel se o to téma docela zajímá, tak Ván přeposílám mail, který poslal několika kamarádům, snad Vám to pomůže:

//Současná „ptačí chřipka“ - virus H5N1 - se poprvé přenesla na člověka v roce 1997 v Honkongu. Od té doby se v Asii od drůbeže nakazilo asi 120 lidí z nichž 60 to nepřežilo - tj. 50% úmrtnost, což je dost vysoké číslo.

Virus se zatím neumí šířit přímo z člověka na člověka - ale celý současný rozruch je o tom, že chřipkové viry neustále mutují a tak je dost možné, že se to v brzké době naučí. To by zřejmě vedlo k celosvětové pandemii - odhady počtu obětí jsou od 2 do 150 milionů - ale to je všechno postavené na vodě, protože ten zmutovaný virus ještě neexistuje a tak nikdo netuší, jak by se choval.

Ze čtyř existujících léků (antivirotika) fungují na ptačí chřipku dva - Tamiflu (kterým se teď horečně zásobí bohatší státy) a Relenza.

V ČR je zásoba Tamiflu pro 6% obyvatel - přednostně pro rizikové skupiny a lidi nutné k fungování státu. Lékárny jsou, vzhledem k současnému rozruchu, od Tamiflu vybílené.

Vzhledem k tomu, že naše rodina pro chod státu příliš potřebná není, rozhodl jsem se nespoléhat na veřejné zdravotnictví a opatřit si železnou zásobu sám - pro každého člena rodiny jedno balení obou léků (a jedno Tamiflu do rezervy). Koupil jsem je přes http://goldpharma.com a včera mi úspěšně přišlo Tamiflu (Relenzy je v Evropě nedostatek, ale slíbují, že do několika dnů převezou zásoby z USA). Jinak Tamiflu tablety jsou pro lidi od 40 kg, pro malé děti je Tamiflu suspenze.

Možná že z toho nic nebude (a v to doufám) - a nebo naopak virus zmutuje tak, že proti němu nebudou fungovat ani tyhle dva léky. V tom případě to byly vyhozené peníze - ale nebyly by první ani poslední v životě.

Jen jsem chtěl, abyste věděli, že tahle možnost nákupu léků existuje a funguje - a mohli se podle toho rozhodnout.//

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
14.10.05 12:52

Ahojky,
reaguji na poslední článek. Mám taky strach, co se to vlastně děje a dít bude, takže mě všechno okolo ptačí chřipky zajímá. Dívala jsem se na ty stránky, dokonce jsem uvažovala o tom, že si ty léky taky objednám, aspoň pro malého…
Chtěla jsem se s tím podělit s kolegou v práci, (jo, pracuju,ale na chvilku jsem vlezla na net :) ), tak jsem mu to řekla, ale on docela skepticky poznamenal, že o tom ví. Léky jsou v našich lékárnách též,ale vyprodané (má sestru v lékarně). Jsou i podstatně levnější (10 tobolek „jen“ 1000,–),jenže problém je ten, že ty léky působí pouze v případě,když se ten daný lék bere, tzn. pokud ho budu 14 dní brát (jako prevenci), pak přestanu a ta obávaná chřipka přijde, je to,jako bych nic nebrala. A vzhledem k tomu, že vlastně nikdo nic neví,jestli to přijde, kdy a co a jak,tak prý nemá smysl se tím zásobit… :cry:
Tak nevím, nejsem odborník, ale chtěla jsem vám to napsat, i když tím asi moc nepotěším…Nejsme bohužel z těch, kteří by mohli každý týden oželet 3tis (2 + syn) po neurčitě dlouho dobu měsíců… :cry: :cry: :cry: Tak nevím, nevíte někdo víc? Co budete dělat? Mě to docela děsí, možná podléhám panice,ale mám příšený strach o syna.
Pa Maxik+Péťa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
14.10.05 13:32

No jo Maxiku, ale k čemu bude, když přežije dítě, ale rodiče ne… :?:
Promiň tu morbitidu, ale i já nad tím přemýšlím za dlouhých podzimních večerů a myšlenky semelou kdeco, že?
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
14.10.05 13:53

Niki,
asi nad tím moc přemýšlím…Podléhám panice a humbuku, třeba to nebude tak hrozné.
U mě je to od té doby,co mám malého, nikdy v životě jsem neměla takový strach,jako posledních 19 měsíců…A to už budu mít do konce života…O něj.Prostě to tak ve mně je a udělám pro něho cokoliv, pro sebe ne, jde mi jen o něj. Proto bych předně chránila jeho, když by to prostě nešlo pro všechny. Bojím se,když má blbou rýmu, když si odře kolena, prostě se o něho bojím.Snažím se stát nohama na zemi,ale někdy se mi to moc nedaří. Ale to je asi úděl těch matek :(
Toť vysvětlení, proč chci,aby „přežil“ on. (brr,běhá mi mráz po zádech jako by fakt mělo přijít něco děsného…).
Co nějaké veselejší téma :roll: ?
Maxik+Péťa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí