Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
MAM POCIT, ZE OCKOVANIE PROTI CHRIPKE NEMA S PTACI CHRIPKOU ABSOLUTNE NIC SPOLOCNE.
V MF Dnes psali, že ty antivirotika-Tamifl. Buď berou v kuse 6 týdnů ( asi v době pandemie, než to přejde) a je to jako prevence. Nemá to žádný doběhový účinek, jako že by byl člověk chráněnej i nějakou dobu po tom co to dobere. Na to ale asi nikdo z nás nemá penízky.
Jinak při nákaze se musí začít brát do 48 hodin a nějakou dobu užívat.
A taky psali, že to než vir zmutuje tak, že je přenosnej z člověka na člověka může ještě trvat cca 1-5 let i víc. Vůbec to nemusí vypuknout letos.
Maxiku, no právě…
A proto mě štve, že se tady možná naprosto zbytečně děsí lidi a ty pak zběsile skupujou ležáky na skladech farmaceutických firem… MOžná.
Přiznám, že loni jsem to prožívala jako těhule a to se mnou cloumalo fakt příšerně !
NiKi
Ještě k tomu očkování, teď říkali ve zprávách, že by se lidi měli nechat očkovat proti normální chřipce, jak na to tlačí EU, naši čelní představitelé to podporují, blablabla … a jedním dechem dodali, že jedna vakcína už v lékárnách není (a snad ani nebude) vůbec a další várka té druhé dorazí v listopadu… ![]()
Ahoj.
No není se co divit při té anarchii na ministerstvi zdravotnictví. ![]()
K léku Tamiflu : Nedoporučuje se pro děti mladší jednoho roku. Není příliš prozkoumáno jeho působení u nejmladších dětí.
Já osobně jsem se rozhodla nepanikařit. Netvrdím, že informace budu podceňovat, ale k čemu by mi bylo být na nervy? Pohovořím o problému s doktorkou - považuji ji na velmi soudného člověka - a pak uvidíme. Stejně jsou v současné době téměř vyprodané i vakcíny proti běžné chřipce.
Klidný spánek přeje Beruška
Ahojky,
jen chci varovat před nákupy Tamiflu na internetu. Četla jsem, že se vyskytli zase chytráci, kteří prodávají po internetu napodobeniány Tamiflu a vydělávají na ostatních. Tak POZOR. Jistotu budete mít pouze při nákupu v lékárně. Jinak Tamiflu přece budeš Maxíku brát, až když se u tebe chřipka objeví a skladovat se může několik let.
Tak papa
Evula
Já tedy ještě jednou, naše paní dr. nám taky na každé očkování říká, že je zbytečné apod. Takže si v tom jedu po své linii. Nejenom že jsem nechala dceru naočkovat proti chřipce,ale i kdysi za dost velký peníz proti žloutence a vida dnes už je to jako povinné. Hlavně když dr. měla pocit, že ji otravuji, že co bych ještě nechtěla. asi v dohlednu nechám obě děti naočkovat také proti chřipce, děti se můžou očkovat už od 6 měsíců. Panika nepanika, určitě to má své klady.
![]()
Ahoj Marti,
zkus se nestresovat.. Zkus to když tak probrat se svojí doktorkou..Očkování proti chřipce je určitě fajn, mít nějaké léky v záloze taky neuškodí, ale určitě tím nechci lidi vybízet, aby je začali hromadně skupovat..
Znám ze svého okoli pár lidí, kteří mají z nemocí dost velkou hrůzu (manžel k nim patří, proto taky vyhledal tolik informací o ptačí chřipce a nakoupil zásoby
) Kdyby bylo pouze na mne, tak to asi beru až moc na lehkou váhu, asi ani jeden přístup (tzn. příliš to řešit a neřešit to vůbec není ideální).
Svojím předchozím příspěvkem jsem hlavně chtěla upozornit na jiné možnosti nákupu léku, když v lékárnách pro normální lidi zatím není.. Je na každém, ať zváží riziko a podle toho jedná.. Doufala jsem, že někomu tou radou bych mohla pomoci, nikoho ale rozhodně nechci přesvědčovatm že si ty léky musí koupit!
Jak tady kdosi psal je pravda, že žádná pandemie být letos nemusí, může být třeba za rok, dva, pět let.. (na druhou stranu ty léky mají expiraci až v roce 2010).. Já osobně ten nákup léků beru pouze jako jakokusi pojistku. Pojištění na byt taky platíme a za celou dobu se ještě nic nestalo..
Souhlasím s Pajinou, nestresuj se a pokud by jste ty prašulky na ty léky měli, tak je investujte. Jinak jestli myslíš, že ti to očkování na obyč.chřipku dodá alespoň trochu klidu a jistoty, tak neváhej.
![]()
Ahoj,ve vcerejsich nocnich zpravach na CT1 rikali,ze se zjistilo,ze lek Tamiflu na ptaci chripku nezabira a naopak zabira Relenza,ktera obsahuje Zanamivirum,coz Tamiflu v sobe nema.Takze,jelikoz se vlastne poradne nic nevi a kazdym dnem se informace meni (to se mi to hezky rymuje
),pujdem pouze na ockovani,ktere by sice neresilo hlavni problem,ale aspon neco udelame pro to,aby se letos chripka tak nerozprostorovatela-pekne slovo,co?-a viry nemely moc urodnou pudu pro sve mnozeni a mutovani
![]()
VIRY PATRI DO PEKLA
![]()
To budou zase nějaké fámy a dezinformace. Jinak - dívala jsem se na tu Relenzu a je pro dospělé a děti od 12let - takže pro nás co máme děti malé dost problém, že ?
Evula
Evulo,ja netvrdim,ze je to zarucena informace,ale co je dnes v tomto tematu zarucene,ze?!?!?!?!Koukej na zpravy,budou to urcite opakovat,vypadalo to,ze je to z duveryhodneho zdroje-snad to uverejnila Mezinarodni zdravoticka organizace,ci jak se to jmenuje.
Ano,je to pro deti od 12 let.A Tamiflu zase mozna vubec nepomaha.
Bylo by fajn,kdyby aspon byly ty vakciny,aby byla vysoka proockovanost,jenze s tim bude take problem ![]()
Ještě k tomu očkování, četla jsem, že by také měl být základ očkování proti běžné chřipce. A vzhledem k tomu, že se člověk bojí každého očkování těch našich prdelek, tak je tu jetě jedna možnost a to očkování homeopatické. Pro všechny ,které jste z okolí Plzně tak je tam nestátní zdrav.zařízení Biomed, pan doktor Pelčík a ty to očkování provádějí. Mají i inetové stránky a to www.biomedpel.cz . věrka Ale nevím od jakého věku, také se na to chci zeptat.
Ahoj všem,
tak panika sice trvá, ale nějak jsem otupěla…Sháněla jsem léky, nejsou, sháněla jsem se po očkování, vakcíny vyprodané…Tak zbývá čekat…Je to děs,co se dá dělat? Pro „normální“ lidi prostě NIC NENÍ!
No,doufejme, že než se něco bude dít, že ti chytří lidé z výzkumu už na něco přijdou a bude toho dostatek pro všechny.
Tak koupím vitamínky a budem jíst víc ovoce,jinak nevím.
Máte stejný názor?
Pa a hodně zdraví! Maxik+Péťa