Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj Lucko,je pravda,ze ockovani proti chripce neucinkuje proti ptaci chripce,ale jde tu spis o to,aby bylo naockovano co nejvice lidi, a tak se zabranilo klasicke chripkove epidemii,pri ktere by mohlo dojit ke zmutovani chripkovych viru-klasickeho s ptacim,a tim k vytvoreni viru ptaci chripky prenosneho z cloveka na cloveka ![]()
Takze, cim vice lidi nakazenych klasickym virem, tim vetsi pravdepodobnost setkani se techto dvou viru a jejich zmutovani.
Holky myslím, že zatím můžete být v klidu i bez vakcíny,
já osobně si myslím, že hrůzostrašné prognózy ohledně chřipkových pandemií jsou z velké většiny uměle udělaní strašáci produkovaní farmaceutickýcmi společnostmi. A bylo mi to potvrzenou i osobou pracující na nejmenované hygienické stanici.
Květina
Ahoj holky
, taky jsem hodne zjistovala, jestli je dobre ockovat male dite a rozhodne mi z mnoha stran bylo doporuceno, NEOCKOVAT
Ockovaci vakcina je hnus a rozhodne do tela maleho ditete nepatri, teta (lekarka) a dalsi doktori nedoporucuji ockovat proti chripce vubec, takze nase rodina se rozhodne ockovat nebude. Ockovaci latka je slozena z krve a dalsich pri:,–( a je to pry dost sila z ceho vseho jeste.
Tot muj nazor ![]()
Simona&Kristy(15mesicu)
Ahoj holky,
já jsem byla se synkama na očkování proti chřipce v pátek. Musím říct, že jsem musela oběhat 5 lékáren, než jsem očkovací látku sehnala. Naočkovali pouze staršího, protože vakcína je pouze pro děti od tří let, pro mladší se nedělá. Tak mi to řekla doktorka i v lékárně. Takže teď dostal první dávku a druhou bude mít za 3 týdny.
Dufam, ze tento odkaz funguje:
http://spravy.markiza.sk/?… (keby nie, tak ten clanok je tiez tu:
http://www.bleskovky.sk/…na_Slovensko)
Ten clanok ma celkom upokojil. Aj ked ho uverejnil bulvar ![]()
Budte zdravi!!!!
Pa! ![]()
Holky, nezlobte se na mě, ale tu paniku si tu tvoříte samy sobě navzájem.
K očkování proti chřipce: JEDNOU jedinkrát jsem se nechala očkovat proti chřipce a následující zimu jsem měla chřipajznu takovou, že jsem se z ní horko těžko vzpamatovávala. Vysvětlení lékařky znělo: chřipek je hodně druhů a vy jste očkovaná (jako všichni, co si myslí, že jsou chránění) jen proti jednomu druhu chřipky. Nebo jednomu viru nebo jak. Postupně mi tento názor potvrdilo více doktorů i lidí. Dnes naše obvoďačka doporučuje očkovat jen starší lidi a lidi se sníženou imunitou - aspoň něčemu zabrání (místo 5 nemocí 3…).
Na další očkovaání jsem se vykašlala a jsem na tom prozatím líp. Možná jsem tehdy byla oslabená, možná na mě někdo někde prsknul zákeřnej bacil
, ale rozhodně si nemyslete, že budete zdravé, jako řípy a že se vám chřipky vyhnou, když se necháte v návalu paniky z ptačí chřipky naočkovat vakcínou, která je účinná jen tak, jak je doloženo.
A farmaceutické firmy si mnou ruce....... ![]()
Bubu
Zdravím všechny maminky, po rozhovoru s dětskou lékařkou, jsem pochopila, že vakcína proti chřipce ,jak dítě, tak dospělého proti ptačí chřipce prostě neochrání, je to smutné,a le je to tak. Paní doktorka mě ujistila v jednom a to v tom, co děláme už dlouho- papkáme celá rodina čistě přírodní vitamínky na podporu imunity- mohou se podávat od tří let věku, dále máme vitamínové nápoje, snažíme se jíst hodně ovoce a otužovat se. Před chemickými vitamíny upřednostňuji ty přírodní, proč do sebe rvát zbytečnou chemii.Myslím, že to je maximum, co můžeme v tuto chvílu udělat. Pokud byste měla některá zájem o informace o preparátech, které užíváme my, tak klidně pište na mujmejlaposta@centrum.cz, ráda Vám poradím.Přeji všem hodně zdravíčka. Lucie.