Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,nově jsme se přistěhovali Do vince 3 kilometry od Mladé boleslavy a byla bych ráda kdybych tady poznala nějakou maminu s malým prckem ,nikoho tady neznáme a ráda bych vyrazila s kočárem někam na procházku a poklábosit.
Ahoj, já jsem 15 km od MB, ale do Boleslavi jezdím.Ve Vinci máte krásnej románskej kostel. Je to jedna z nejzachovalejších románských stavem u nás. Moc krásnej. A odkud jste se přistěhovali?
Ahoj, já jsem cca 25km od Boleslavi, taky tam jezdím, hlavně na nákup, pak úřady a mám tam kousek příbuzenstva, ale moc často se nevídáme. Vinec (jestli se to tak píše) neznám
Jsem směrem k Beznu.
zuzouš píše:
Ahoj, já jsem cca 25km od Boleslavi, taky tam jezdím, hlavně na nákup, pak úřady a mám tam kousek příbuzenstva, ale moc často se nevídáme. Vinec (jestli se to tak píše) neznámJsem směrem k Beznu.
Zuzouši, ale Bezno je směrem na Krnsko ne?
Eva- jo myslím, že jo, když jedu domů např. od Olympie, sjedu z dálnice na Mělník, pak tuším Jizerní Vtelno (?), pak Bezno a odtamtud ještě 7km. Třeba je Vinec stejným směrem, já nevím, okolí neznám, jezdím tupě tou samou cestou a nechávám se vydeptávat kamionama ![]()
Sabublinko jsem z Boleslavi přímo. Rovněž jsem se přistěhovala, přítel pochází od Boleslavi a jsme tu spolu už 2 roky. Žádnou kamarádku třeba na kočárkování tu skoro nemám a přiznám se, že Boleslav jako město moc stále ještě neznám. Myslím tím z pohledu malého dítěte - hriště, kroužky, kam jít s malým dítetem a tak.
Vinec tedy neznám. Já pocházím od Jičína.
zuzouš píše:
Eva- jo myslím, že jo, když jedu domů např. od Olympie, sjedu z dálnice na Mělník, pak tuším Jizerní Vtelno (?), pak Bezno a odtamtud ještě 7km. Třeba je Vinec stejným směrem, já nevím, okolí neznám, jezdím tupě tou samou cestou a nechávám se vydeptávat kamionama
Vinec je nahoře, když jedeš na Krnsko, tak po pravý straně. Schválně si to najdi, tu cestu, na mapě na internetu.
eva valoi píše:zuzouš píše:Vinec je nahoře, když jedeš na Krnsko, tak po pravý straně. Schválně si to najdi, tu cestu, na mapě na internetu.
Eva- jo myslím, že jo, když jedu domů např. od Olympie, sjedu z dálnice na Mělník, pak tuším Jizerní Vtelno (?), pak Bezno a odtamtud ještě 7km. Třeba je Vinec stejným směrem, já nevím, okolí neznám, jezdím tupě tou samou cestou a nechávám se vydeptávat kamionama
Nojo, to je kousíček ![]()
Mirisko- taky Boleslav nijak moc prošlou nemám, prý tam nic moc není, ani hřiště, ani MC
Je tam ale cvičení pro děti, v centru. Chodila jsem tam na jeden kurz s Verunkou, jako nebylo to špatný, jenom ta paní není moc komunikativní, chtěla jsem pak chodit ještě, ale ani neodepsala na mail, tak jsem se na to vykašlala.
TAky mi přijde, že je Boleslav takové „divné“ město…no ale my se sem nastěhovali, protože jsme tu oba měli práci, tak proč dojízdet.
Já s přítelem jsme bydleli v Košátkách jestli Vám to něco říká,je to směr Mělník, tak tam jsme bydleli u rodiču a než se nám narodil kubiček tak jsme si právě tady ve Vinci sehnali baráček,takže jsme tady teprv pár měsícu. v Mladý abych pravdu řekla tak to vubec neznám,jezdíme tam akorád na nákupy a k doktorce. Máme 4 měsíčního Kubíčka,dneska jsme zrovna byli u doktorky a už máme začít s příkrmy,kašičku,zeleninku a tak,tak jsem mu zkusila udělat kašičku,ten se pěkně ksichtil a plival. vubec mu to nejelo
pár týdnu to bude trvat než si zvykne. Mirisko a kolik máš ty mimisek a jak jsou starý?
Zatím mám jedno miminko, 6týdenní Madlenku. Přítel teda pořád chodí, že budeme mít jen jedno miminko, ale já bych chtěla ještě jedno, aby tu Magda nebyla jen sama pro sebe. Ale uvidíme, co na to tatínek. Kdyby bylo po jeho, tak na Magdu čekáme ještě další 2 roky. Nakonec se mi podařilo ho přesvědčit, že nemáme na co čekat.
Takže my jsme zatím na mlíce, příkrmy snad jeste chvilku vydrží ![]()
Kam jezdíte k dětské? My máme Dr. Rolečkovou, zatím jsme měli kontroly dvě, tak nevím…ale působí na mě dobře. Bála jsem se, že bude řešit, že 14 dní z porodnice a neměli jsme ani porodní váhu, ale prohlásila, že malá prospívá dobře a hlady určitě netrpí. Uvidíme, jak se zachová, až nastane nejaký problém. My jdeme na kontrolu ve čtvrtek.
Košátky sice neznám, ale uplne mi naskočilo hlášení z vlaku: Košátky, Kojovice, Voděrady, Luštěnice…Mělník ![]()
Miriska píše:
Zatím mám jedno miminko, 6týdenní Madlenku. Přítel teda pořád chodí, že budeme mít jen jedno miminko, ale já bych chtěla ještě jedno, aby tu Magda nebyla jen sama pro sebe. Ale uvidíme, co na to tatínek. Kdyby bylo po jeho, tak na Magdu čekáme ještě další 2 roky. Nakonec se mi podařilo ho přesvědčit, že nemáme na co čekat.
Takže my jsme zatím na mlíce, příkrmy snad jeste chvilku vydrží
Kam jezdíte k dětské? My máme Dr. Rolečkovou, zatím jsme měli kontroly dvě, tak nevím…ale působí na mě dobře. Bála jsem se, že bude řešit, že 14 dní z porodnice a neměli jsme ani porodní váhu, ale prohlásila, že malá prospívá dobře a hlady určitě netrpí. Uvidíme, jak se zachová, až nastane nejaký problém. My jdeme na kontrolu ve čtvrtek.
Košátky sice neznám, ale uplne mi naskočilo hlášení z vlaku: Košátky, Kojovice, Voděrady, Luštěnice…Mělník
Doktorku Rolečkovou znám. je to jedna z nejpečlivějších lékařek vůbec. A vedle toho, že je výborná lékařka, je navíc ještě velmi příjemná.
Miriska píše:
TAky mi přijde, že je Boleslav takové „divné“ město…no ale my se sem nastěhovali, protože jsme tu oba měli práci, tak proč dojízdet.
Boleslav je „mrtvé“ město. Nevím, jestli se to zlepší po rekonstrukci staré části, ale jinak pokud chcete vidět lidi, tak musíte do některého hypermarketu.
evi: Tak to jsem ráda, že jsme s MUDr. Rolečkovou nešlápli vedle. Jak nejsem odsud, tak to byl docela úkol, vybrat dětského lékaře. Ale slyšela jsem na ni chválu od kolegyně z práce, tak jsem ji zkusila. A zatím je opravdu super. Hlavně mně, jako čerstvé mamině, na kontrole začne sama od sebe povídat, proč co a jak je a není. Minule mě začla ujištovat, že to, že malá šilhá (ajako festovně, každé očičko jede jinam
), je uplně normální, že se nemám děsit ![]()
No a s těma lidma v Boleslavi. To je pravda, např. o víkendech je tu prázdno a narváno je v obchodácích. My naštěstí na víkendy pravidelně jedeme bud za jednou nebo za druhou babičkou, takže tu nemusíme trávit čas. Jsem z vesnice z baráčku, tak ted v bytě jsem ráda, když můžu na víkend za těma babičkama. Tady je do zeleně docela daleko - akorát Štěpánka a Radouč a oboje nemám zrovna po ruce.
A ve kterých místech v Boleslavi bydlíš? Já jsem léta bydlela v Jana Palacha, pak několik let v Dukelské (kousek od kulturáku). Říká ti to něco?