Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Štvalo by mě to taky. Nebo spíš mrzelo. A mamky ses zeptala, proč to takhle blbě naplánovala?
Chápu. Radu nemám. Možná jen prostě nikdy se na mamku nespoléhat. Moje mamka letos slaví kulatiny. Já mám jediný týden z cca 2 měsíců v létě kdy jedu na dovolenou. Ona to ví xxx měsíců. Naplánovala si dovolené na skoro celé prázdniny a volno má jen když já mám jet na dovolenou. A když jsem řekla ze já ale nemůžu přeci, tak scéna ze ona teda bude dělat rodinnou oslavu a ze já tam byt nemusím no… no ano. Nemusím… už to neřeším…
Ještě chci dodat, že na celé prázdniny mi už rok sama od sebe rok slibuje hlídání skolkové dcery a několikrát mi to samá proaktivně slíbila. Pak se dozvím, že vlastně bude celé prázdniny pryč a čas nemá… jen tak mezi řečí …😂 😂. Ale jelikož už tyhle kecy v kleci znám, dávno jsem si zařídila prázdniny pro dceru - hlídání, jinak… prostě nejlepší je se nikdy nespoléhat.
Příspěvek upraven 16.02.25 v 21:22
Je to blbý, o tom žádná. Že na ní není spoleh. Ale třeba tu oslavu bych buď nerušila, nebo přesunula, tam nevím co je za problém. No a se psem - kvůli němu bych dovolenou nejspíš nerušila, já mám desetiletého psa, a taky je zvyklej jen u našich, ale pokud by to jinak nešlo, tak bych jí prostě jinam dala. Třeba k sestře (já hlídám jejich psa u nich doma) nebo kdyby bylo úplně nejhůř, tak do psího hotelu. Spíš by mě štvala ta nespolehlivost, ale když už to teď víš, tak se prostě musíš do budoucna zařídit jinak.
Nechci aby to vyznělo nějak hnusně, ale proč by ona neměla stavět sebe nad vás? Má svůj život, může si dělat co chce, pravděpodobně stavěla sebe nad vás po celou dobu. Tak proč by teď nemohla. Akorát bych očekávala, že když mi slíbila, že pohlídá, tak že to splní. To by mi vadilo. Ale zas řekla ti to dostatečně dopředu, aspoň že tak.
Myslím že to příliš hrotíš, jakkoli chápu tvoje naštvání.
@Micilin řekla mi, že zato nemůže, že to domluvila kamarádka, ať dáme psa tam a tam. Vůbec jí nenapadlo kvůli nám říct ty kamarádce, že něco slíbila a nemůže. Nemá to ani zaplaceno ani přihlášeno, ale řekla jí, že jede. Já teď přemýšlím, jestli nás má vůbec ráda. Já za sebe můžu říct, že kdybych nebo slíbila, tak to prostě dodržím, proto to nemůžu pochopit. My chodíme do práce, máme děti, je těžký pokrýt prázdniny, my vlastně teď prakticky nemůže nikam. Psík už toho moc nezvládá.
@lucad77 píše: Více
mrzelo by mě to také, ale oslavu ani dovolenou bych nerušila,
pejsek přežije i jinde, teď jsou zase smutné děti určitě,
a už nikdy bych s matkou nepočítala, s ničím
Tak s tou oslavou jsi tak trochu dramaqueen. Měla jsi několik možnosti, oslavu přesunout, oželet tam jednoho člověka nebo domluvit někoho, kdo by s tím pokrývačem na chatě byl. Ale ty jsi demonstrativně zrušila všechno. Nepochopím. S dovolenou je to blbý, ale zase, neříkej, že nemůžete v únoru přesunout termín nebo sehnat kohokoliv na hlídání psa. Máma je bohužel trochu nespolehlivá, ale ty teda potom reaguješ naprosto přehnaně.
A neslo by toho pejska udat na hlidani treba ke znamemu, co sam pejska ma a vas se s nim kamaradi? Zas sedet kvuli psovi doma a rusit dovolenou mi taky neprijde nic moc. A to mam pejska taky. Ale prave z techto duvodu si buduju sit psich kamaradu, aby ho kdyztak mel kdo pohlidat (u rodicu ani na jedne strane to nejde).
@stinga píše: Více
Já si myslím, že se toto nestalo poprvé a zakladatelka už prostě vypěnila…. To bych tak tipla z mé vlastní zkušenosti 🤷♀️ 😆. Ale jen hádám… stokrát nic umořilo vola…
@stroužek píše: Více
Hm, to je blbý no. Kámoška má starého pejska a taky nikam nejezdí, no. S mamkou bych to asi ještě zkusila nějak vykomunikovat.
@Azeretereza manžel dělá na směny a měl ten den volný víkend a švagrová pak jela služebně za hranice, takže proto ta oslava v ten den. Pro mě nepochopitelný, že když to ví tři týdny dopředu, objedná na ten samý den opraváře. Prostě já něco mám, tak ty to zruš. Já jsem konečně našla termín, kdy všichni můžou, pozvala je a bráchu s rodinou, zarezervovala to a teď mám rusit rezervaci, hledat nový termín, zase všechny obvolavat, slavit neco po měsíci či dvou. Ne, děkuji. Nemám důvod, opravář nemusel být pozvaný na ten samý den.
Chápu, že tě to mrzí, ale tvoje reakce mi přijdou trochu přehnané. Asi bych pokrčila rameny a hledala jiné řešení. A vlastně bych byla ráda, že je máma natolik fit, že zvládá cestovat s kamarádkou k moři a jsou s tátou plně soběstační. Taky by to mohlo být tak, že by ses o ně musela starat. Takže bych se nerouhala a hledala řešení, co s pejskem. Věřím tomu, že do léta by si stihl oblíbit i jiné hlídání.
Dobrý den,
v listopadu jsem měla kulaté narozeniny a pozvala jsem rodinu na bowling cca tři týdny předem. Moje máma si na ten samý den domluvila opraváře střechy na chatě (zatékalo od března) a zavolala mi, ať oslavu přesunu. Mně to mrzelo tak, že jsem to zrušila a novou oslavu už jsem nezrealizovala, protože mi to od ní nepřišlo fér. Ačkoli jsem byla hooooodně zklamaná, celkem v klidu jsem to kvůli dětem a Vánocům přešla…
No a dnes… Máme staršího pejska je mu 11 a zvyklý je pouze u našich. V létě chceme jet k moři, tak jsem zavolala mamce, jestli si můžeme domluvit ten a ten termín a jestli nic nemá a jestli nám ho pohlídají, prý ano, že letos se k moři určitě nechystá a pokud jo, tak v září letecky. Takže já jsem to moře před čtrnácti dny zamluvila, zaplatila půl pobytu, manžel si nahlásil dovolenou v práci, řekli jsme to dětem. No, a dnes jdeme k našim a ona mi stroze řekne, že v ten samý termín jede s kamarádkou k moři, ať psa dáme tam a tam, protože taťku bolí nohy. Takže my to budeme teď muset zrušit, protože jinam ho nedáme. Děti brečely, pro mě opět neskutečně zklamání. Já to prostě nemůžu pochopit, když je v důchodu a může jet kdykoliv, proč si domluvila ten samý termín nebo proč neřekne, že nepojede, protože něco slíbila… Já vím, že mi tady někdo napíše, že to je náš pes, že se máme sami starat, ale mě to tak hrozně mrzí, jak ty narozeniny, tak ta dovolená. Bolí to, že staví sebe nad nás. Že ve svým věku ničí vztahy. Nemám chuť se s ní bavit ani to zase přejít. Dovolenou zítra zruším, pejsek k moři nepojede, ke kamarádům, kde není zvyklý ani do hotelu ho nedáme.