Mamograf, sono, biopsie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3355
15.5.15 14:51
@Anonymní píše:
@Samantha9 je tam toho napsano hodne - pro me nesrozumitelne, ale treba v zaveru je: dve susp. loziska overime biopsií

Může to být cokoliv-na UZ a mammografii vidí jen stíny, ale nepoznají, co to je. Píchnou do toho a budou chytřejší. Buď ráda, že se na to přišlo, držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.15 15:01

@BaMaK dik, prvotni sok snad odezni a do vysledku budu fungovat normalne…

• Citovat
  • Upravit
1
4.12.15 10:44

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak jsi dopadla „anonymní“Děkuji za odpověď. Mám nyní přesně ten samý problém.
( z 15.5.2015 Dnes jsem byla na mamografu (jen preventivně, je mi 42 let), něco nebylo v pořádku, tak mě poslali rovnou na sono a pak mě objednali na biopsii za 10 dní… jsem v šoku, šla jsem tam jen preventivně, žádné potíže jsem neměla, tohle jsem vůbec nečekala a teď přemýšlím, jestli to nutně znamená nádor? Z té lékařské zprávy co mi dala nejsem moc moudrá…
Máte s tímto nějaké zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.17 20:00

Ahoj holky, oživují diskuzi. Netýká se to mě, ale mamky, chodí preventivně na mamograf co 2 roky a mezi tím chodila i na sono ( mívala cysty v prsou, tak proto ji kontrolovali každý rok ). Sono loni už nedělali, prý se po 60 už nedělá, jen ji vyšetřil pohmatem ( loni ). No a dneska byla na mamografu a něco se jim nezdálo a tak ji hned poslali na sono a dr na Soňu říkal, že tam nic vážného nevidí. Výsledky z mamografu bude mít ve středu ( konzultaci s doktorem, ma to tak vždy ). A teď nás tu hlodá cervik, jestli doktor na sonu mluvil pravdu nebo ji chtěl jen uklidnit. Myslíte že můžou doktoři takto „lhát“ a nebo se nemá bát? Jinak na další vyšetření ji doktor že sona neposlal ( např. biopsie či podobne ). Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
155
22.5.17 20:55

Anonymní…dr lhát nemůže si myslim..pro případnou žalobu za zamlčení diagnózy..je to standartní postup, doporučili nějakou kontrolu? V rámci prevence nebo dřív?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21926
22.5.17 21:05

Je to bezna praxe, ze po mamografu se jde jeste na sono, tam je zas jina viditelnost utvaru. Lekari bych verila, ze tam nic nevidi.Mela jsem to stejne.

M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.25 11:23

Dobrý den, zkusím oživit diskuzi. Chodím preventivně na mamograf a dnes mi volali, že to vůbec nic nemusí znamenat, ale že se jim tam nezdá nějaká asymetrie. Paní, co mi volala, říkala, že tam ve zprávě nemá nic, že by opravdu něco našli, ale je tam nějaká asymetrie a potřebují dovyšetření na 3D mamografu. Měla jste to někdo podobně, že byste potřebovali dovyšetření a jak to dopadlo? Jako všechny jsem v úplné panice

• Citovat
  • Upravit
449
15.5.25 12:24

Ano, stalo se mi to také, dovyšetření bylo v pořádku.
Rozhodně to není důvod k panice, podle nějaké statistiky, kterou jsem kdysi viděla, tak z dovyšetření jen zlomek procenta případů vyžaduje biopsii a z těch opět zanedbatelné množství indikuje onkologický problém.
Chápu, že se bojíš, ale věřím, že vše bude v pořádku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.25 12:26

@Pamina moc děkuji. Snad budete mít pravdu. Mám maličkého syna a samozřejmě mi táhne hlavou, co by kdyby..

• Citovat
  • Upravit
23
19.5.25 17:16

Dobry den můžete se ozvat na meil. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí