Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ano, mám, sice ne vlastní, ale blízké kamarádce přesně takhle našli nádor v 36 letech. Ale to se pozná až z té biopsie. Nic to být nemusí. Na druhou stranu, když se na to přijde brzo právě na základě prevence (já sama chodím už od 30 let) tak je to super, protože se to dá úspěšně vyléčit. Zatím klid, až na základě biopsie se uvidí.
Já nedávno také byla preventivně a našli mi cystu a do zprávy napsali něco jako benigní lipom. Co ti tam píšou?
@Anonymní píše:
Dnes jsem byla na mamografu (jen preventivně, je mi 42 let), něco nebylo v pořádku, tak mě poslali rovnou na sono a pak mě objednali na biopsii za 10 dní… jsem v šoku, šla jsem tam jen preventivně, žádné potíže jsem neměla, tohle jsem vůbec nečekala a teď přemýšlím, jestli to nutně znamená nádor? Z té lékařské zprávy co mi dala nejsem moc moudrá…
Máte s tímto nějaké zkušenosti?
buď ráda, že se to řeší hned. Může jít o banalitu, nemusí
to se dozvíš po té biopsii. může jít klidně o tukovou bulku, biopsie je pro jistotu.
@Samantha9 je tam toho napsano hodne - pro me nesrozumitelne, ale treba v zaveru je: dve susp. loziska overime biopsií
To je právě význam prevence - dá se tam zachytit problém ještě dřív, než jsou příznaky. V prsu máš zřejmě nějaký útvar, kterým si nejsou jisti, proto jdeš na biopsii, kde z něj odeberou vzorek, vzorek se prozkoumá a pak budou vědět, co to je. Nemusí to nutně znamenat nádor ![]()
@chaarleene jojo, ja vim, ze to nic byt nemusi… Jenze jsem tam sla s tim, ze mi reknou ok a pujdu domu… Na tohle jsem se nepripravila…tak to musim rozdychat…
Vsechna slova ze zpravy jsem si prelozila podle googlu
a nic konkretniho tam napsano neni. Proste jsou tam dve podezrele loziska a ty se musi prozkoumat…nezbyva nez pockat… Akorat ta doktorka se tvarila dost vazne
ja jsem spis povaha, ze zdravotni problemy bagatelizuju ![]()
@Anonymní píše:
jojo, ja vim, ze to nic byt nemusi… Jenze jsem tam sla s tim, ze mi reknou ok a pujdu domu… Na tohle jsem se nepripravila…tak to musim rozdychat…
já tě chápu, já to takhle měla se štítnou žlázou - na kontrolu jen tak pro jistotu - a v ŠŽ megauzel, paní doktorka byla „skvělá“, několikrát mi zopakovala, že se jí to ale vůbec nelíbí, že to asi bude muset ven, hezky mě vybláznila - a pak mi dala termín na biopsii za 2 měsíce (s výsledky za další měsíc)
změnila jsem lékaře, biopsii mi udělali za pár dní a ještě před termínem té původní biopsie jsem měla v ruce výsledek - naštěstí benigní - ufff
@chaarleene termin mi nabidli jen jeden, zadna jina volba, zrovna mam na tu samou dobu domluveneho jineho doktora, rekla, ze to mam zrusit, protoze tohle je dulezitejsi, to mi na optimismu nepridalo ![]()
@chaarleene dik ![]()
Ja ted v hlave resim, jestli pojedu na dovolenou, jestli nastoupim do nove prace, atd
mam naplanovanych spoustu veci a ted nevim jestli to mam zrusit…no nic az do tech vysledku biopsie budu fungovat jakoby nic a pak se uvidi..
@Anonymní píše:
Dnes jsem byla na mamografu (jen preventivně, je mi 42 let), něco nebylo v pořádku, tak mě poslali rovnou na sono a pak mě objednali na biopsii za 10 dní… jsem v šoku, šla jsem tam jen preventivně, žádné potíže jsem neměla, tohle jsem vůbec nečekala a teď přemýšlím, jestli to nutně znamená nádor? Z té lékařské zprávy co mi dala nejsem moc moudrá…
Ano, zkušenosti mám. Nádor to být nemusí. Může to být cysta. Mě vyloženě řekli, že tam mám dvě ložiska, které tipují na cystu, ale rádi by to ověřili biopsií. Termíny mi nabídli dva, ale v rozsahu dvou dní. Ale asi také záleží, jak moc volno tam mají.
Vsem dekuji za reakce a kdyby se tady snad nasel nekdo se stejnym problemem, tak budu rada, kdyz se ozve… Muzeme si navzajem „poplakat“ na rameni, doma se mi to rozebirat nechce a s kamaradkami taky ne, soustrastne pohledy bych nesnesla… ![]()
@elen-ka cysty videla ve druhem…
Tohle jako cystu neoznacila, co me na te zprave znepokojuje, ze tam je „naznak sbihani okolnich struktur“ to mi zni desive ![]()