Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
@Raduš.ka44 píše:
No hlavně proč podporovat tyhle šmejdy, že jo?
No hlavně bych k tomu neměla důvěru, když třeba budu potřebovat na psa obě ruce, ten fake bych se bála nepřidržovat.
@ugluk Přesně no, taky mě napadlo, že takový ty barevný se asi nepadělaj. A též bych se bála, že někde něco praskne atd.. Prostě bych neměla klid a stejně bych jí ještě chovala.
@Sue.Ellen píše:
Ja bych si v tvem pripade klidne poridila nejakou z Aliexpresu - je to vazne skoro jedno: vse se sije v Cine tak ci tak.
Limitované edice se šijí v Evropě (myslím, že dokonce v ČR).
Já bych do padělku nešla, jednak kvůli atestům (některé děti okusují popruhy klidně i po roce), jednak by se mi nechtělo podporovat zloděje a parazity.
Chtěj účtenku a pokud možno i originální krabici. A základní vodítko je samozřejmě cena.
Já jsem koupila přes bazar činu-neměla jsem ponětí, ze se manduca padělá. Ale kupodivu jsem s ní velmi spokojena. Jen jsem si pro jistotu nechala ušít jakési navleky na místa, které dítě při nošení ožužlava. Nosím hodně a není poškozená, přetrhnuta jediná nitka. Přezky jsou též pevné. Ale i tak mě mrzí, ze nemám originál.
Nebo si kup novou s tím, že jí pak prodáš a něco málo se ti potom vrátí, pokud máš strach. Ono přes internet je to vždy risk ![]()
Ještě jsem Manduca fake neviděla, ale napadá mne, že možná k fake nosítku nebude originál návod. Návod si většinou maminky schovávají a tak bych ho k bazarové Manduce chtěla.
@Ebixa píše:
Nebo si kup novou s tím, že jí pak prodáš a něco málo se ti potom vrátí, pokud máš strach. Ono přes internet je to vždy risk
Právě o tom uvažuju, ono dát 2000 za použitou a riskovat, že to neni original, nebo poškozené. Nebo 2800 za novou? Asi půjdu nakonec do nové.
@Boudová tak to bych tu 1000,– asi taky obětovala za novou.
Mimochodem teď je na Bazosi inzerát, že se rozprodává nějaký obchod v Ostravě a nové Manducy nabízejí za 1990 Kč.
Já se zrovna chystám Manducu prodat (ale nevnucuju
), mám nejspíš originál
(růžová nášivka s logem), dostala jsem ji při odchodu na mateřskou v práci jako dárek. Účtenku teda bohužel taky nemám, ani si nepamatuju, kolik tenkrát stála, myslím, že se to pohybovalo kolem trojky. Mám béžovou, už je malinko jetá, tak bych ji neprodávala moc draze. Každopádně já nosila skoro pořád asi do roka a půl, nic nikde neruplo, takže spokojenost. Kdyžtak SZ.
@Boudová jinak originál poznáš podle toho, ze má hranaté suché zipy v místě, kde je kapucka co ještě by myslím měla nějak specificky vypadat ta housenka-nejspíš nemá useklý zadeček.
@Sue.Ellen píše:
Ja bych si v tvem pripade klidne poridila nejakou z Aliexpresu - je to vazne skoro jedno: vse se sije v Cine tak ci tak.Pokud bys chtela origos, tak zadej ucet, popripade potvrzeni obj. z e-shopu, kde predesla majitelka nakoupila.
A jeste - sla bych do Erga
Tak kvalita prave Manducy, byt site v Cine, bude jinde nez u padelku. Nehlede na to, ze specialni edice jsou site v Cr ![]()
@Boudová Chtela bych uctenku. I kdyby uz nebyla v zaruce. @Boudová
@brko Jen specialni edice se siji u nas v Cr, zbyle se siji v Cine. A i presto je to original Manduca ![]()
Ps: pokud to nebyl padelek samozrejme, ja pisi o originalnich kouscich ![]()
@Boudová píše:
Právě o tom uvažuju, ono dát 2000 za použitou a riskovat, že to neni original, nebo poškozené. Nebo 2800 za novou? Asi půjdu nakonec do nové.
Dopoeucuji novou a pak ji prodat. Sama jsem to tak udelala.
Koukej po akcich, daji se sehnat i nove levneji. Ja mam specialni edici za 2800 Kc. Ta specialni edice je sita v Cr, ma o chlup lepsi materialy a mne osobne prijdou i hezci. U mne zvitezila vyroba v Cr.