Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Mame Ergo, pouzivam od 6-ti mesicu ditka dosud (ma 2 roky). Naprosto super, jsem fakt spokojena, byly to snad nejlepe investovane penize co se tyce potreb pro deti. Manducu neznam, tudiz nemohu porovnat. Jen teda musim rict, ze ted v zime, kdyz je ditko dost oblecene, je uz docela male, a to mam fakt malou prdolku - ma cca 9,5 kg a z Erga ji kouka pul zad.
Jana
Tak ja mam manducu, dcera ma 15 mesicu, nosime porad i v zime v kombineze. zatim jsem nerozepinala na vetsi delku zad, staci ta mensi.
Ja jsem moc spokojena, nandani decka na zada je raz dva, jen to chce zvyk.
V lete jsem odnosila i syna 3 roky vtedy a 18 kilo a taky OK. Sice po hodce uz boleli zada, ale 18 kilo je fakt dost ![]()
Dcera ma cca 10 kilo ted, nosili jsme od 5 mesicu
mam barvu petrolej, nesisuje a pere sekrasne
Mám Ergo. Líp mi sedělo než Manduca, taky mi přišlo lepší utahování pásů, atd. Je třeba to vyzkoušet. Já jsem nejdřív dala syna do Manducy a pak do Erga a bylo jasno ![]()
Martina
Anonymni píše:
Mame Ergo, pouzivam od 6-ti mesicu ditka dosud (ma 2 roky). Naprosto super, jsem fakt spokojena, byly to snad nejlepe investovane penize co se tyce potreb pro deti. Manducu neznam, tudiz nemohu porovnat. Jen teda musim rict, ze ted v zime, kdyz je ditko dost oblecene, je uz docela male, a to mam fakt malou prdolku - ma cca 9,5 kg a z Erga ji kouka pul zad.Jana
Jano a v tom půl roce už jsi nepotřebovala do erga tu vložku???
Určitě je lepší si obě nosítka vypůjčit a vyzkoušet.
Mě Ergo nějak nesedlo, s Mandukou jsem moc spokojená.
My mame Ergo a jsme moc spokojeni. Oba s manzelem jsme hubenouri, proto nam doporucili spis Ergo. Maly se nam do nej vejde i ted v zimnim obleceni.
My mame Ergo - absolutni spokojenost! Pouzivame od narozeni, bez vlozky asi od 4 mesicu ![]()
Je to prakticky to samé. Nejlepší je byzkoušet, co nejlépe sedne přímo na těle a v čem se bude líbit prckovi.
Nechci zakládat novou diskusi, koupila jsem si manducu, malý je sedm týdnů, dávám jí tam s tou novorozeneckou vložkou, ale zatím se jí tam nelíbí. Ty popruhy mi moc nevyhovují
mají tendenci sklouzávat, no snad se to zlepší to nošení. Byla to docela vetší investice, i když jsem kupovala již použitou.
@locilka
Manduca ma ty popruhy docela velke, take mi klouzaji. Zkuste je nosit prekrizene. Jinak v tomto je Lepsi KiBi, to sedi lepe.
Zkusím a to nejsem žádnej střízlík, přemýšlím, že třeba do 9 měsíců či roka manducu a pak bych koupila kibi, to se prý i dobře prodává nazpátek.
A od kdy podle vás nosit v manduce? všude píšou něco jiného.
Kibi se ted dokonce prodava pouzite za cenu noveho, protoze je jich nedostatek. Ale ani Manduca neklesa tak moc na cene.
Ve vsech techto typech nositek se obecne doporucuje nosit od 4. mesice, predtim je vice vhodnejsi satek. Ale ja treba nosila mladsiho syna uz od 2,5 mesice, byl dost velky a pekne drzel hlavicku a moc se mu tam libilo.
Pište prosím své zkušenosti s těmito nosítky.Dík,Ema.