Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj maminky, radi bychom pořídili malýmu (3.mesice) ergonomické nosítko, všude slyším chválu na Manducu, ale nikde jsem nenarazila na hodnocení typu XT(nebo jen v hodně malý míře),myslim že i na stránkách píši, že je to novinka. Nemáte s tímto typem některá zkušenosti?
Máte zkušenost s Wickelkinder Manduca?
Přidejte zkušenost s Wickelkinder Manduca@E-jicka mame zkusenosti jak s klasickou, tak xt. A tu nikdy vice. Jak je ten spodek nastavitelny, tak poradne nedrzi, ruzne se protaci, male dite se do ni nedari napolohovat. Mam ji ted pro triletaka, pro ktereho docela jde, ale pak poleti do koše. Svedomi by mne nedovolilo dat ten drahy kram na bazar. Klasicka je v pohode, mam ji rada, proto jsem jako druhou koupila tu „vylepsenou“ ![]()
Manduca XT sice vydrží oproti běžné Manduce déle a jedná se o ergonomické (zdravé, nezávadné) nosítko, ale na trhu jsou dnes už mnohem lepší, propracovanější a i hezčí nosítka. Obvykle i za stejnou nebo nižší cenu, než bys koupila Manducu XT.
@SlečnaDahlia mas pravdu. Ale treba pro me tech nositek jiz bylo tolik, ze jsem se v tom ztracela. Na prvni dite jsem vybirala ze dvou vyrobcu, pri vyberu pro druhe jich na me vyskocilo asi dvacet.
@Cuddy děkuji za info a u klasické Manducy jste nosili od kolika měsíců?
@SlečnaDahlia také děkuji za info a doporučila by jsi prosím nějaký typ ergonomické nosítka?
@Cuddy píše:
@SlečnaDahlia mas pravdu. Ale treba pro me tech nositek jiz bylo tolik, ze jsem se v tom ztracela. Na prvni dite jsem vybirala ze dvou vyrobcu, pri vyberu pro druhe jich na me vyskocilo asi dvacet.
To je pravda. Trh s nosítky je teď přesycen, člověk si může připadat ztracený. Na druhou stranu to znamená, že kdo chce nosit, tak si to správné nosítko může najít, ať je to malý chlap nebo velká žena, ať chce nosit minimimi nebo čtyřleťáka. A taky téměř jakékoliv nosítko se dá pořídit z bazaru.
@E-jicka píše:
@Cuddy děkuji za info a u klasické Manducy jste nosili od kolika měsíců?
@SlečnaDahlia také děkuji za info a doporučila by jsi prosím nějaký typ ergonomické nosítka?
Juj, těch je. Klasická Manduca sice má novorozeneckou vložku, ale sám výrobce už nedoporučuje v ní novoška nosit (dítě v ní není v ergo poloze). Na malé mimi je nejlepší šátek (i elastický, dají se pořídit i už předvázané - třeba Manduca Sling) nebo potom nosítka Strochenwiege, Didymos. Nosítka pro novorozence jsou ale cenově dost darda (vydrží jen tak do půl roku), pokud chceš, aby vydrželo déle, koukej po rostoucích nosítkách. A těch značek je tolik, že tě rovnou odkážu do facebookové skupiny „Nosíme děti“ - je tam v albu seznam vhodných nosítek podle značek i věkových kategorií, recenze z testování nosítek a i bazar, kde je aktuálně několik set nosítek ![]()
Manduca už má svojí éru za sebou, seženeš daleko lepší nosítka…
třeba Lenku
https://www.belenka.cz/
jinak pro miminko jednoznačně šátek ![]()