Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, je někde na netu nějaký manuál na dítě? Máme doma adoptovaného chlapečka, přišlo to jako rána z čistého nebe, nic nebylo nachystane atd…takže jsem ani neřešila, co by měl umět, kdy co dělat atd.. Teď jsme se už krásně sžili a tak mě zajímá, zda něco takového někde je. Díky.
Ahoj, nepíšeš, jak starý chlapeček je. To je dost podstatná informace. Jinak na serverech, jako je tento (popř. třeba www.rodina.cz, http://www.odetech.cz/ atd. je informací až až. Další najdeš v knihách, u pediatra, v časopisech typu Maminka a Betynka… Informací je všude habaděj.
Alenko, gratuluji k rodince!!!!
Jinak by Ti měla poradit a malého posoudít dětská MUdr. v poradně či při kontrolách.
Taky v knížkách toho najdeš dost, ale nejlépe to stejně poznáš sama ![]()
Taky tady na emimi si najdi stejně narozená dítka a zkus posoudit podle názorů a zkušeností jiných maminek.
manuál jako takový zřejmě neexistuje, lepší je se poradit se zkušenější maminkou. Hlavně je důležité si pamatovat, že všechna dítka nejsou stejná, každé vyniká v něčem jiném a každému jde něco jiného líp a hůř.
Přeji hodně zdraví, štěstí a pevné nervy !!!! ahojky I.
Alenko,
taky se připojujeme s gratulací, v Tvých příspěvcích v jiných diskuzích píšeš, že malý má 2 měsíce. To je ještě hodně maličký a spousta se toho mění (rozvíjí se smysly, mění se denní režim).
Určitě se připoj do diskuse podle měsíce narození a HLAVNĚ DEJ NA SVÉ CITY, určitě Tě nezklamou, není rozhodující, že jsi dítě neporodila. A taky všechny jsme se na našich prvorozených učily, oni to určitě ve zdraví přežili, a my stejně víme, že jsou to ta nejúžasnější stvoření na světě.
Taky moc gratuluji a taky mě hned napadlo zda to není čtvrtek
.
Manuál neexistuje.řid se srdcem ![]()
Ahoj ![]()
Shodou okolností tu máme sérii článků - tedy spíš různých povedených deníčků o tom, co je třeba připravit a jak postupovat - a jmenují se právě Manuál pro dítě
:
https://www.emimino.cz/pages/topic/33
A když něco nenajdeš ptej se, myslím, že ti tu všechny rády poradíme. Hlavně se neboj mít i zdánlivě blbé dotazy, každý pochopí, že když do toho spadneš takhle po hlavě budeš asi zpočátku pořádně zmatená.
Držím palce!!!
Lesina
Moc gratuluji ke štěstí.
Jestli jsou chlapečkovi 2 měsíce, je krásně na začátku svého života a je to bezva. Myslím, že důležité pro něho teď je, abys na něho hodně mluvila, chovala ho, ukazovala mu nějaká barevná štěrchátka, zpívala, osobně nedám dopustit na hrazdičky či kolotoče k postýlce, aby je mohl pozorovat a pomalinku se učil po nich sahat, prostě dostatek věcí na zkoumání. Pak už (dle doporučení pediatra) další věci jako dávat na bříško. ![]()
Tak ať máš spouuuuustu radosti.
Jé, taky moc gratuluji k miminku. Takhle malinký děti se mění fakt den po dni. Zpívat, povídat (i třeba blbosti, táta přijel a má modrou bundu
), můžeš s ním i tančit (lehce), začne lépe držet hlavičku, mazlete se. Chrastítka, kolotoče. ![]()
Já nevím co přesně potřebuješ, ale hodně štěstí s miminkem ![]()
Ahoj,
taky gratulujem a taky nás hned napadl Vendelínek.Ale nemusí to být on,protože dětí,které potřebují rodiče je moc.
Držíme palečky aby jste byli super rodiče super dítěte.
Návod asi žádný neexistuje,ten tvoří život a zkušenosti.Ptej se holek tady na e-miminu.Vždycky pomohly,je na ně spoleh.
Ahoj holky
Diky za Vase pozitivni ohlasy. Ne ne Vendelina nemame. Tomika mame rovnou z porodnice, dovezli jsme si ho v prosinci, takze uz jsme paradne zziti a vubec mi neprijde, ze „neni nas“, protoze je nas a my ho nedame
Ja samozrejme cerpam ruzne informace ze vsech smeru, svagrova mi dovezla krabici Betynek, ktere behem nocniho krmeni louskam, maly ted vsak basti jen jednou za noc (vydrzi i 8 hod v noci bez jidla), takze toho ted tolik v noci neprectu
Pokud se nekomu ten cas nezda, tak fakt dal rekord 8 hod spanku a rozhodne nestrada, probira az moc
Tim manulem jsem myslela nejakou tabulku, kde bude vsechno rozepsany dle veku. Ja treba nevedela, kdy zacit se zvedanim hlavicky. Maly se narodil driv, tak ted vsechno dohani a strasne moc casu prospi. Kdyz mi doktorka rekla, ze zvedani mame trenovat 15× denne, tak jsem se zasmala, ze to neni v nasich silach. Vcera jsem to pocitala 8 hodin nespal, kdyz odectu krmeni, tak mi zustaly 3 hodiny. Ale asi kazdy miminko je fakt jiny, kdyz jsem to tady cetla jedno zveda hlavu v 6 tydnech a druhy ve 3 mesicich. Coz me uklidnilo. Jo a blbe dotazy jsem mela hned na zacatku, kdyz jsem se ptala svagrove, jak se takove miminko casto prevleka?
Kdyz se mi pak behem dne procural a parkrat si ublinkl, tak mi doslo, ze to byl dotaz veru stupidni ![]()
Kazdopadne musim rict, ze biologoicke maminky mate neskutecne stesti, ze mate tech 9 mesicu na pripravu. Ja si myslela, ze si vsechno krasne nastuduju, ale zavolali nam trochu driv, vlastne strasne brzo a ja nevedela vubec nic
Ale i presto to byl ten nejlepsi telefon v zivote ![]()
Ahoj Alenko, taky moc gratuluju k Tomáškovi. Nemusíš mít obavy, že něco nevíš. My máme první miminko a taky jsem nevěděla co mám a nemám dělat. Kamárádek a rádkyní je plno, ale pak dojdeš na to, že si to stejně uděláš po svém jak si myslíš a budeš se řídit rozumem a srdíčkem. Věř tomu, že každé děťátko je jinačí, jedno umí dřív tohle a druré má dřív tamto.Neše dcera zvedala hlavičku brzy a od švagrové synáček ji v té době nezvedal. A kamárádky dcera má v půl roce zoubky ale netočí se a naše dcera v půl roce zoubky nemá a otáčí se. Je to opravdu individuální. Ničeho se neboj, zvládneš to jako každá máma.
Přeji Vám moc krásných chvil.
![]()