Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojky, nevíte co znamená u 6-měsíční holčičky tahání za ouško? Všimla jsem si, že to dělá i v noci ve spánku…Pozoruji to asi tak měsíc.
Nevypadá, že by ji bolelo,ale jestli ji nesvědí?
Máte někdo podobný problém?
mišpulko náš malej si taky v noci občas tahal za ouško a nevěnovala jsem tomu pozornost.Pak jsem se jednou v noci probudila a měl 40 teplotu a zjistili že má zánět ouška a píchali mu ho.Držim palce at to není to samé i u vás.Zkus malí to ouško silně zmáčknout,jako pod ouškem.Nás malej pak začal brečet,ale až ten den co měl ty teploty.od té doby si na ouško nešahá
dalmatinko,myslis jako zmacknout na lalucku? tam kde ma nausnici? to place,ale nevim,jestli ji jeste neboli po pichani nausnic,ale to uz je pres mesic..
ano nejdřív mu dr zmáčkla pod ouškem uplně až pod uchem jako na krku a to moc neplakal a pak mu zmáčkla na lalučku a to už křičel.okamžitě nás poslali na ušní,proto že přez ušní maz dr nic neviděla a tam mu ouška vyčistili ,ale píchání už jsme se nevyhnuli.Bylo to strašný a doufám že už to nezažiju.Malího jsme drželi 3 a sotva jsme ho udrželi
.strašně plakal a to nikdy nepláče,ale pak se mu moc ulevilo a teplota klesla.
Nevim jak dlouho bolí holčičky ouška po naušničkách,ale myslím že po ěsíci už by to měli mít určitě zahojený.
třeba se u vás o nic nejedná a nebo jí svědí to hojení po naušničkách a nebo taky muže jít o začínající zánět.raději bych k dr zašla naž dopadnete jako mi.Musela jsem dávat i diazepan,proto že hrozili křeče z vysoké teploty.Malí byl apatický a nevnímal. ![]()
stalo se to před týdnem,takže mu bylo 5 měsícu říkají že záněty se projevují nejčastěji od 6 měsíce
Ahojky! Nechci strašit - ale nám taky píchali. Nejdřív si na to ouško holky jenom sahaly, Vendulka začala pak šíleně plakat tak jsme jeli na pohotovost - s ní jsme to zvládly v pohodě. Viktorku jsme nechala prohlídnout jenom tak pro jistotu že si občas zatahala za ouško, ale žádné příznaky neměla a pak nakonec píchali ouško jenom Vikče a u Vendulky se to vůbec neprojevilo - rozehnalo se to kapkama. Malé děti to mívají prý hodně často - s tím odsáváním je holt problém. Lepší je nechat pro jistotu prohlédnout, oni napíší kapičky nebo antibiotické kapičky, dá se to tím rozehnat a ty ouška se pak nemusí píchat. Tak přeju ať to nic není a jste v pohodě.
Martina Vendy a Viky 2R
tak malej si zas uši tahá,takže nás zítra taky čeká dr
.snad to nic nebude.V neděli odlétáme k moři a zase náká komplikace ![]()
dalmatinku,to me mrzi, co to zas bude?a plaka u toho? mala u toho neplaka.
my jdeme zitra k dr kvuli vytoku z pochvy,tak ji o tomhle taky reknu
Mišpul neplakal,jen spíš jakoby tlačil
a vrčel,nevim jak to popsat.
No jeli jsme na pohotovost.
Malej měl zvýšenou teplotu a pořád si na ouško šahal,tak jsme jeli.Měl tam hnis z toho předchozího píchání a tak mu ouško vyčistili.Strašně plakal,ale přitom to prý nemohlo bolet,tak nevim jestli si to nepamatoval odminule
.No ouško má zdraví.Ten hnis mu ucpal ouško a vadilo mu to tam,tak tet už snad bude vše v pořádku.
Mišpul dej zítra vědět jak jste dopadli,budu vám držet palce.Snad malou trápit nebudou
Tak teď jste mne dostali, a my jsme si mysleli, že prostě jen malá objevila, že má něco jako uši, vždyť to v životě neviděla a teď zjistila, že to patří k ní.
To bylo jenom malé zlehčení, nám mudra totiž ukazovala, kde mačkat abychom poznali jestli ouška bolí. A teď jak se tak často tahá za uši , tak zkoušíme a malá nebrečí a ani jí to nevadí. Takže myslím, že má jen novou hru. Na chvíli než ji to omrzí.
Tak teď jste mne dostali, a my jsme si mysleli, že prostě jen malá objevila, že má něco jako uši, vždyť to v životě neviděla a teď zjistila, že to patří k ní.
To bylo jenom malé zlehčení, nám mudra totiž ukazovala, kde mačkat abychom poznali jestli ouška bolí. A teď jak se tak často tahá za uši , tak zkoušíme a malá nebrečí a ani jí to nevadí. Takže myslím, že má jen novou hru. Na chvíli než ji to omrzí.
Já se strašně omlouvám, zase mi to tam skočilo dvakrát a nejde to vymazat.
Hlavni dotaz: a ma nausnicky???
Pokud si taha za nausnicky, tak je to OK. Proste je jen objevila.
Jinak prohmatem nic nezkazis a zjistis, jestli je to citlive. Pokud je to zanet, tak se za chvili asi objevi teploty. Navic bude uplakanejsi, neklidnejsi a to ousko bude takove nacervenale uvnitr.
Obe moje holky maji pichane ouska. Poprve jsem to desne prozivala, protoze Zoe mela pul roku. Potom uz je to pro me rutina a beru to tak, ze se jim moc ulevi…
Terik
ahojky,tak jsme byli u doktorky, podivala se ji do ucha, ale nic nevidela, a kdyz jsem rekla ze to dela i v noci, tak rekla, ze nektere deti se tak uspavaji.jako treba nektere si taky krouti vlaskama a tak. Takze to nic nebude.TO jsem rada, ona teplotku ani nema, kdyby ji mela,tak bych to vic resila,ale takhle…tobe dalmatinku drzim palce,at uz mate taky konecne pokoj
Tak to jsem ráda, že to nic není. Já jsem si to myslela- naše malá to má taky jako hru.
Přejeme hodně zdraví.