tahání za ouško

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
62
31.1.08 14:06

tahání za ouško

ahojky, nevíte co znamená u 6-měsíční holčičky tahání za ouško? Všimla jsem si, že to dělá i v noci ve spánku…Pozoruji to asi tak měsíc.
Nevypadá, že by ji bolelo,ale jestli ji nesvědí?
Máte někdo podobný problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
48576
31.1.08 14:16

mišpulko náš malej si taky v noci občas tahal za ouško a nevěnovala jsem tomu pozornost.Pak jsem se jednou v noci probudila a měl 40 teplotu a zjistili že má zánět ouška a píchali mu ho.Držim palce at to není to samé i u vás.Zkus malí to ouško silně zmáčknout,jako pod ouškem.Nás malej pak začal brečet,ale až ten den co měl ty teploty.od té doby si na ouško nešahá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
31.1.08 14:22

dalmatinko,myslis jako zmacknout na lalucku? tam kde ma nausnici? to place,ale nevim,jestli ji jeste neboli po pichani nausnic,ale to uz je pres mesic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
31.1.08 14:33

ano nejdřív mu dr zmáčkla pod ouškem uplně až pod uchem jako na krku a to moc neplakal a pak mu zmáčkla na lalučku a to už křičel.okamžitě nás poslali na ušní,proto že přez ušní maz dr nic neviděla a tam mu ouška vyčistili ,ale píchání už jsme se nevyhnuli.Bylo to strašný a doufám že už to nezažiju.Malího jsme drželi 3 a sotva jsme ho udrželi :cry: .strašně plakal a to nikdy nepláče,ale pak se mu moc ulevilo a teplota klesla.
Nevim jak dlouho bolí holčičky ouška po naušničkách,ale myslím že po ěsíci už by to měli mít určitě zahojený.
třeba se u vás o nic nejedná a nebo jí svědí to hojení po naušničkách a nebo taky muže jít o začínající zánět.raději bych k dr zašla naž dopadnete jako mi.Musela jsem dávat i diazepan,proto že hrozili křeče z vysoké teploty.Malí byl apatický a nevnímal. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
31.1.08 14:34

stalo se to před týdnem,takže mu bylo 5 měsícu říkají že záněty se projevují nejčastěji od 6 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
31.1.08 15:28

Ahojky! Nechci strašit - ale nám taky píchali. Nejdřív si na to ouško holky jenom sahaly, Vendulka začala pak šíleně plakat tak jsme jeli na pohotovost - s ní jsme to zvládly v pohodě. Viktorku jsme nechala prohlídnout jenom tak pro jistotu že si občas zatahala za ouško, ale žádné příznaky neměla a pak nakonec píchali ouško jenom Vikče a u Vendulky se to vůbec neprojevilo - rozehnalo se to kapkama. Malé děti to mívají prý hodně často - s tím odsáváním je holt problém. Lepší je nechat pro jistotu prohlédnout, oni napíší kapičky nebo antibiotické kapičky, dá se to tím rozehnat a ty ouška se pak nemusí píchat. Tak přeju ať to nic není a jste v pohodě.

Martina Vendy a Viky 2R

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
31.1.08 18:37

tak malej si zas uši tahá,takže nás zítra taky čeká dr :cry: .snad to nic nebude.V neděli odlétáme k moři a zase náká komplikace :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
31.1.08 19:21

dalmatinku,to me mrzi, co to zas bude?a plaka u toho? mala u toho neplaka.
my jdeme zitra k dr kvuli vytoku z pochvy,tak ji o tomhle taky reknu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
31.1.08 21:30

Mišpul neplakal,jen spíš jakoby tlačil :roll: a vrčel,nevim jak to popsat.
No jeli jsme na pohotovost.
Malej měl zvýšenou teplotu a pořád si na ouško šahal,tak jsme jeli.Měl tam hnis z toho předchozího píchání a tak mu ouško vyčistili.Strašně plakal,ale přitom to prý nemohlo bolet,tak nevim jestli si to nepamatoval odminule :cry: .No ouško má zdraví.Ten hnis mu ucpal ouško a vadilo mu to tam,tak tet už snad bude vše v pořádku.
Mišpul dej zítra vědět jak jste dopadli,budu vám držet palce.Snad malou trápit nebudou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
31.1.08 21:36

Tak teď jste mne dostali, a my jsme si mysleli, že prostě jen malá objevila, že má něco jako uši, vždyť to v životě neviděla a teď zjistila, že to patří k ní.
To bylo jenom malé zlehčení, nám mudra totiž ukazovala, kde mačkat abychom poznali jestli ouška bolí. A teď jak se tak často tahá za uši , tak zkoušíme a malá nebrečí a ani jí to nevadí. Takže myslím, že má jen novou hru. Na chvíli než ji to omrzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
31.1.08 21:37

Tak teď jste mne dostali, a my jsme si mysleli, že prostě jen malá objevila, že má něco jako uši, vždyť to v životě neviděla a teď zjistila, že to patří k ní.
To bylo jenom malé zlehčení, nám mudra totiž ukazovala, kde mačkat abychom poznali jestli ouška bolí. A teď jak se tak často tahá za uši , tak zkoušíme a malá nebrečí a ani jí to nevadí. Takže myslím, že má jen novou hru. Na chvíli než ji to omrzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
31.1.08 21:38

Já se strašně omlouvám, zase mi to tam skočilo dvakrát a nejde to vymazat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
31.1.08 22:22

Hlavni dotaz: a ma nausnicky???

Pokud si taha za nausnicky, tak je to OK. Proste je jen objevila.

Jinak prohmatem nic nezkazis a zjistis, jestli je to citlive. Pokud je to zanet, tak se za chvili asi objevi teploty. Navic bude uplakanejsi, neklidnejsi a to ousko bude takove nacervenale uvnitr.

Obe moje holky maji pichane ouska. Poprve jsem to desne prozivala, protoze Zoe mela pul roku. Potom uz je to pro me rutina a beru to tak, ze se jim moc ulevi…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
1.2.08 14:26

ahojky,tak jsme byli u doktorky, podivala se ji do ucha, ale nic nevidela, a kdyz jsem rekla ze to dela i v noci, tak rekla, ze nektere deti se tak uspavaji.jako treba nektere si taky krouti vlaskama a tak. Takze to nic nebude.TO jsem rada, ona teplotku ani nema, kdyby ji mela,tak bych to vic resila,ale takhle…tobe dalmatinku drzim palce,at uz mate taky konecne pokoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
1.2.08 21:12

Tak to jsem ráda, že to nic není. Já jsem si to myslela- naše malá to má taky jako hru.
Přejeme hodně zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky