Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@truelly píše:
Vše by bylo jinak. Zcela. Pusť si film -Srdcová sedma / Sliding doors. Tam se odvíjejí dva odlišné příběhy posledního, jestli hlavní hrdinka přijde včas a nebo pozdě.
skvely film
@Anonymní píše:
To ze k nim měla od mala jiný přístup.
Mě měla moc brzy, bylo to jiný.
tohle je moc smutny, pevne doufam, ze tohle se mi jako mame nestane. Holky mam od sebe 7 let, taky je vnimam jinak, ale tohle bych netolerovala.
@Anonymní píše: Řekla jsem to moji tetě, mámy sestře. Ta nestiha co to ma znamenat. No asi rozšíří..
Hlavně rodičům to řekni všechno co se stalo. Nejhorší je to v sobě dusit. Kdyby to byl někdo jiný než sestra a manžel to přiznal a litoval toho, tak řeknu nerikat, protože je určitá šance, že se to dá spravit a lepší je když to nikdo další neví. Ale takto ne. Tam to bude vždycky viset ve vzduchu.
Před 3 mi dny pro mě přijeli spolu do nemocnice- bylo tak zle, nevím z čeho čekám na částečne výsledky vedlejších vyšetření na obvodní dr. Proste ve zkratce; když si měl vyzvednout, přijeli spolu.
Ze prý ji jen musel dat peníze aby mu něco objednala ze zahraničí..
No už mi z nich hrabe.
Dále se mi svěřil, ze mu před lety sestra řekla ( v naši krizi ), proč se mnou je?
Ze ona by už se mnou na jeho místě nebyla.
Tak ať chápete celou situaci s roky zpět plus momentální chování jich dvou teď vůči mě. A on ji podporuje.. asi ho rajcuje ze je to mrcha.. jinak to nevidím.
Slíbila jsem mu, ze ji to neřeknu.. jinak už by mi nic nerekl ![]()
@marin píše:
Hlavně rodičům to řekni všechno co se stalo. Nejhorší je to v sobě dusit. Kdyby to byl někdo jiný než sestra a manžel to přiznal a litoval toho, tak řeknu nerikat, protože je určitá šance, že se to dá spravit a lepší je když to nikdo další neví. Ale takto ne. Tam to bude vždycky viset ve vzduchu.
A co se stane? Ona jim to řekne, chvíli bude naštvanost ve vzduchu a pak? Nic, zase se vše vrátí do normálu. Obě jsou jejich dcery, starší nedává žádný důkaz že se něco stalo, ti dva spolu nechodí, on ji neopustil. To by byl totiž silný kalibr. Akorát se zčeří voda, ale nic se díky tomu nestane, ani nemůže.
@TO_IT píše:
A co se stane? Ona jim to řekne, chvíli bude naštvanost ve vzduchu a pak? Nic, zase se vše vrátí do normálu. Obě jsou jejich dcery, starší nedává žádný důkaz že se něco stalo, ti dva spolu nechodí, on ji neopustil. To by byl totiž silný kalibr. Akorát se zčeří voda, ale nic se díky tomu nestane, ani nemůže.
On ji zatím neopustil…pokud si ještě doteď nic nezačali, je poslední šance jejich kamarádíčkování utnout. Jen ať rodina ví, koho má doma. Není nutné, aby to byl blesk z čistého nebe ![]()
@TO_IT píše:
Přesně tak! Jsme obe dcery.. opravdu za špatnou nebude..
@TO_IT píše:
Budou to vědět od ní. Stejně se rozjedou, tak ať vědí co je sestra zač. Když odejde, tak on ní budou říkat že je zhrzena. A fakt z ní udělají psychicky nemocnou. A manžel se sestrou to dají v pohode dohromady. Počkají v utajení rok dva a pak se svým vztahem vyjdou v pohodě napovrch.
@Anonymní píše:
V tom případě jsi na tom hůř než opuštěná sestra od Bozuzu, tam se celá rodina odvrátila od sestry, která svedla švagra. A to je mi Tě opravdu líto. ![]()
@Anonymní píše: Řekla jsem to moji tetě, mámy sestře. Ta nestiha co to ma znamenat. No asi rozšířím..
Asi bych se na tvém místě k tomu drbání po celé rodině nesnižovala. Je to dost trapné. Váš vztah vidím jako přechozený - jste spolu dlouho, děti nemáte, manžel se nudí. I kdyby s tvou sestrou (zatím) nespal, je úplně špatně, že ignoruje a zesměšňuje tvé pocity. Takže - na tvém místě bych vyhodnotila sama v sobě, jestli má pro mě význam bojovat o zachování manželství nebo ne. Pokud bude manžel ochotný s tebou rozumně mluvit a naslouchat ti, tak asi jo, jinak bych mu řekla, že v tomto modelu naše manželství pokračovat nebude. Nenechala bych se vmanipulovat do hádky a agrese nebo se zahnat do kouta jeho mlčením. Musíš však nasbírat dost sil, abys to pak případně dotáhla a byla přesvědčená o tom, že to dokážeš. Model, kdy v rodině vzniknou tyhle vztahy je tak rozšířený, že máš plné právo se cítit ohrožená.
@Anonymní píše:
Vidím to tak, že Tvůj vztah s manželem je dávno o ničem, at je v tom sestra nebo ne.
Proč to neskončíš, chlap je k ničemu, když by nebyla sestra, našel by si jinou.
Po rodině bych to nešířila, nejlepší by bylo se povznést a začít znovu…
My jsme věkově cca stejně jako popisuje zakladatelka. A já si neumím představit co by můj chlap dělal s holkou, které je 21. Mohlo mu to lechtat ego, ale dost možná opravdu žádný vztah a opuštění ženy nezamýšlel.
Jestli byl sex nebo nebyl ne je věc druhá.
@hanka.br. píše:
Asi bych se na tvém místě k tomu drbání po celé rodině nesnižovala. Je to dost trapné. Váš vztah vidím jako přechozený - jste spolu dlouho, děti nemáte, manžel se nudí. I kdyby s tvou sestrou (zatím) nespal, je úplně špatně, že ignoruje a zesměšňuje tvé pocity. Takže - na tvém místě bych vyhodnotila sama v sobě, jestli má pro mě význam bojovat o zachování manželství nebo ne. Pokud bude manžel ochotný s tebou rozumně mluvit a naslouchat ti, tak asi jo, jinak bych mu řekla, že v tomto modelu naše manželství pokračovat nebude. Nenechala bych se vmanipulovat do hádky a agrese nebo se zahnat do kouta jeho mlčením. Musíš však nasbírat dost sil, abys to pak případně dotáhla a byla přesvědčená o tom, že to dokážeš. Model, kdy v rodině vzniknou tyhle vztahy je tak rozšířený, že máš plné právo se cítit ohrožená.
Po rodině bych to nesirila, ale rodičům bych to řekla.
tam by měl být vztah důvěry.
@Anonymní píše:
Před 3 mi dny pro mě přijeli spolu do nemocnice- bylo tak zle, nevím z čeho čekám na částečne výsledky vedlejších vyšetření na obvodní dr. Proste ve zkratce; když si měl vyzvednout, přijeli spolu.
Ze prý ji jen musel dat peníze aby mu něco objednala ze zahraničí..
No už mi z nich hrabe.
Dále se mi svěřil, ze mu před lety sestra řekla ( v naši krizi ), proč se mnou je?
Ze ona by už se mnou na jeho místě nebyla.
Tak ať chápete celou situaci s roky zpět plus momentální chování jich dvou teď vůči mě. A on ji podporuje.. asi ho rajcuje ze je to mrcha.. jinak to nevidím.
Slíbila jsem mu, ze ji to neřeknu.. jinak už by mi nic nerekl
Jeden lepší něž druhý, fakt. ![]()
Řekla jsem to moji tetě, mámy sestře. Ta nestiha co to ma znamenat. No asi rozšířím..