Manžel mi dal ultimátum

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1797
24.10.11 10:00

Nedivím se mu …
za druhé, půjčky v rodině dělají vždycky zle… a pokud on nevidí žádnou snahu rodičl s tím něco dělat právě proto že jsou rodina, a že to počká, tak se nedivím ,že je vzteklej.
100tis budou splácet strááááášně dlouho.. takže to vlastně řešení nemá a on to asi ví.
Mě moc nejde do hlavy, psala jsi , že se dluhy uhradily z peněz za prodej bytu, a pak že zase nějaké máte.. to jako z čeho ? proč ste si udělali další ? (taky mám samozřejmě jako skoro každý ) ale zaráží mě , že když už jste se jich jednou zbavili, jste do - toho kolotoče nastoupili znova - proč ? Jen rozmar, nebo nějaká komplikovaná situace, která vyžadovala si půjčit ?
Díky za odpověď. A držím palce, ať se manžel uklidní, a ty ať máš hezký porod.. neboj ono se to sklidní, jakmile uvidí, že rodiče věc řeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13238
24.10.11 10:32

Asi budu mít kapku jiný názor než většina. Já na jednu stranu chápu, že je manžel naštvaný. Moc nerozumím tomu, že půjčíte peníze, které potřebujete. To se prostě nedělá, půjčím jen tolik, kolik můžu postrádat, kdyby mi to ten člověk nebyl ochoten vrátit. Navíc v rodině, to je průšvih.
Na druhou stranu, upřímně doufám, že to nedávání vnoučete byl zkrat. Jednak na to tvoji rodiče mají ze zákona právo(vídat vnouče) a navíc je absolutní zvěrstvo, že by připravil děti o rodinu z tohoto důvodu.
Ano, má právo být vzteklý, ublížený, velmi naštvaný. Je šílené prodávat pravděpodobně nevýhodně majetek kvůli závazkům, které má vůči mně jiná osoba.
Nicméně jednání a ultimátum tvého může bych rozhodně nezkousla a to z toho důvodu, že je absurdní, nepřiměřené a velmi kruté. Bylo by to pro mě docela velké varování, pokud jde o způsob reakcí člověka, se kterým čekám rodinu.
Nicméně vaši by si měli vzít půjčku v bance okamžitě, jak jim ji dají. Doufám, že nejsou v registru a půjde to hned po zkušební době. Do té doby by vám měli dát nějakou splátku a to hned z první výplaty.

Příspěvek upraven 24.10.11 v 10:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
24.10.11 10:33

No já se mu také moc nedivím, ale neboj. Ono se snad umoudří. Ale vzato z druhé strany bych také moc už pochopení neměla. Kdybych prodala svůj byt, umořila z toho i nějaké dluhy svého partnera, půjčila z toho jeho rodičům, kteří mi možná začnou někdy splácet a pak mi ještě ve finále partner napsal, že to pořád ještě nestačí a ať prodám i svoje auto. No to bych taky vyskočila.

A jak psaly holky výše. Také nějak nechápu, když jsi psala, že jste dluhy z prodeje bytu zaplatily a už máte zas další. Možná bych také spíš jako první začala řešit vaše hospodaření a finanční situaci doma. Protože prodat byt a nevystačilo vám to a už máte zase takovou krizi, že musíte prodávat věci. To už je na pováženou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
24.10.11 10:41

K tve otazce:chapu manzela,podle me ma pravdu,sednete si s rodici,a slusne jim reknete ze mate problem,a penize ihned potrebujete,at si vemou pujcku,a tam at splaci.tecka.NECHAPU prc by jste meli rozprodavat majetek,kdyz vase penize ma nekd jiny.A priste nebud unahlene,a takove veci res s chlapem,az je najedeny a odpocaty,ja osobne bych te poslala tam kde slunce nesviti,smskovat mi na nocni :roll: chudak chlap :roll: najdete si financniho poradce,jinak za chvili nebudete mit strechu nad hlavou, :huban:

• Citovat
  • Upravit
3576
24.10.11 11:03
aleachimka píše:
Ještě mě napadlo, že píšeš, že jste splatili všechny dluhy a už je máte zase a vyšší než těch 100tis., co vám dluží tvý rodiče. Tak to se na mě nezlob, ale nejdřív byste měli probrat, jak hospodařit, a to nejlépe s nějakým finančním poradcem.

Taky me to jako prvni napadlo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
24.10.11 12:04
Sany80s píše:
Asi budu mít kapku jiný názor než většina. Já na jednu stranu chápu, že je manžel naštvaný. Moc nerozumím tomu, že půjčíte peníze, které potřebujete. To se prostě nedělá, půjčím jen tolik, kolik můžu postrádat, kdyby mi to ten člověk nebyl ochoten vrátit. Navíc v rodině, to je průšvih.
Na druhou stranu, upřímně doufám, že to nedávání vnoučete byl zkrat. Jednak na to tvoji rodiče mají ze zákona právo(vídat vnouče) a navíc je absolutní zvěrstvo, že by připravil děti o rodinu z tohoto důvodu.
Ano, má právo být vzteklý, ublížený, velmi naštvaný. Je šílené prodávat pravděpodobně nevýhodně majetek kvůli závazkům, které má vůči mně jiná osoba.
Nicméně jednání a ultimátum tvého může bych rozhodně nezkousla a to z toho důvodu, že je absurdní, nepřiměřené a velmi kruté. Bylo by to pro mě docela velké varování, pokud jde o způsob reakcí člověka, se kterým čekám rodinu.
Nicméně vaši by si měli vzít půjčku v bance okamžitě, jak jim ji dají. Doufám, že nejsou v registru a půjde to hned po zkušební době. Do té doby by vám měli dát nějakou splátku a to hned z první výplaty.Příspěvek upraven 24.10.11 v 10:33

Souhlasím se Sany. Od něj je to velmi sprosté vydírání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
24.10.11 12:23

Manželovi se nedivím, zkus si jen predstavit si to z druhé strany, kdyby chtěl on prodat něco tvého… To vydírání bych brala jako zkrat. Ale s názorem, že se máš stát na straně mažela a na rodiče se vyprdnout, že on je teď tvoje rodina nesouhlasím… Může se stát cokoliv a kam se potom obrátíš ty pro pomoc? Samozřejmě, že k rodičům. Jednou pomůžeš ty jim, příště oni tobě… Takže ti nezbývá nic jiného, než se ujmout role vyjednávače a jednat a jednat na nejlepším řešení. Manžela uklidni, vklidu si to vyříkejte a stejně tak udělej i s rodiči, nějaké řešení se najde i bez toho, aby se rozhádala celá rodina… Držím pěsti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sisule
24.10.11 12:49

Chybu vidím na obou stranách .. u Tebe v komunikaci ..tohle se prostě smskou neřeší kor ne do práce ..A u muže v emocích … vytočenej plácnul ptákovinu ..jenže ted na ní bude trvat, páč by možná neuneslo jeho ego připustit, že to hooodně přehnal …
Takže je to na Tobě …omluv se mu za to auto i smsku a řekni mu , že Tě mrzí jak vylítnul, a že ho chceš poprosit, aby to uvážil a vzal zpět ..oni jsou někteří muži ješitní, mohlo by to zabrat,…
Jinak vám oběma …ihned se začněte chovat finančně zodpovědně a najděte si dobrýho poradce …páč splatit dluhy prodejem bytu - to jich teda muselo bejt a už mít další a tolik, že nedosáhnete na hypošku …tak to teda uf … Prosím Tě za co dlužíte, když bydlení teda nemáte ( nemusíš odpovídat to se jen divím)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.10.11 15:02

Když jsem si s ním začala, tak měl dluhy z minulosti a jak jsme spolu byli, tak se ještě navýšili, protože mu třeba najednou přišlo, že má třeba zaplatit 50000 Kč za nějakou věc, kterou prostě z blbosti nechal být. Nebyli jsme ještě manželé a já si zvala jednou od lichvi půjčku, abych mu pomohla nějaký takový dluh splatit, protože jinak by hrozila exekuce na jeho trvalém bydlišti, kde bydlí jeho rodiče. Hodně brzo jsme začali mít společnou pokladnu. Já měla taky dluh z blbosti asi 50000 Kč, ale měla jsem ho pod kontrolou a měla jsem naplánované, že ho do roka splatím. Ale všechno dopadlo jinak. Ten byt se prodal za 1,5 milinonu a měli jsme z toho zaplatit všechny dluhy a taky jsme chtěli, aby nám něco zbylo pro základ hypotéky. Když jsem se ho ptala, jestli můžem půjčit rodičům, tak s tím souhlasil. Bylo v plánu, že stejně s hypotékou musíme min. 2 roky počkat, než nám ji banka dá a tak jsme si říkali, že těch 100.000 Kč bude ten základ pro ni. Půjčil rodičům, koupil auto, ale nám zůstali dvě půjčky. Ta lichvářská, kterou jsme ještě rok spláceli 6000 Kč/měs. a jedna trošku větší, která se ještě musí 5 let splácet po 5000 Kč. Tohle se nemělo udělat, měly se podle plánu splatit všechny dluhy. Takže nám zůstali pořád zbytečné měsíční náklady a už nevím, jak, ale zase se v tom plácáme.
Kdyby teď rodičům někdo dal tu půjčku, tak nám ty peníze určitě pomůžou, ale i přesto bychom potřebovali i prodat auto, abychom se opravdu vysvobodili. Co se známe, tak vlastně pořád žijeme v mínusu.
Já manžela chápu, mě to taky štve, ale připadá mi, že si snaží namluvit, že za celou naší špatnou situaci může to, že nám rodiče dluží peníze. Jsou v tom namočení, ale zodpovědnost máme i my a naše nesmyslné hospodaření. A z prodeje toho bytu se sice zaplatil i můj dluh, ale já co jsme spolu začli žít, tak se i z mé výplaty spláceli jeho dluhy, který si nesmyslně nasekal.

• Citovat
  • Upravit
aleachimka
24.10.11 16:45

u vás není problém půjčka rodičům, ale to, že jste pořád v mínusu, a to zábět na psychiku. Jako upřímně, kdyby na mě manžel vyrukoval, prodej auto a věděla jsem, že jeho rodiče nám dluží, tak mě taky pěkně vytočí. Kdybys to ale podala tak, že vaši splatí peníze co nejdřív (rozhodně ne splácení typu až budou mít, tak dají kolik budou moct, protože to by vám mohli dávat 500,– Kč), vy prodáte auto a konečně všechno splatíte, tak by reagoval asi jinak.

Jinak vyhrožovat tím, že neuvidí své vnouče, je mimo. Někdo tu psal, že oni na to mají právo, tak to pravda není. Z úmluvy na ochranu dítěte však plyne, že dítě má právo stýkat se svými prarodiči.

• Citovat
  • Upravit
3400
24.10.11 21:07

8-o 8-o 8-o
Tak tady je opravdu problém jinde. Z 1,5mil. jste ani nesplatily všechny dluhy, koupili si auto a na hypo jste si chtěli z toho nechat 100tis.? Asi žiju v jiném světě. Pokud vás ani taková finanční injekce nevytáhla z dluhů a problémů a už teď řešíte zase prodej dalšího majetku. Nevím jestli si z nás neděláš snad i srandu. Pak chápu manžela, že je z toho neurotický a pak ve zkratu jedná, tak jak jedná. Z toho bych byla také nervozní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
24.10.11 21:39

mě by fakt jen čistě teoreticky zajímalo, z čeho a jak se dělají „dluhy z blbosti“, které nezaplácne ani 1,5 melounu… :nevim:

ale je to asi jen můj problém, já mám nerva jen z leasingu na auto…hypotéku by mi psychika neutáhla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
24.10.11 21:50

Tvůj muž ale mohl předpokládat že tato situace může nastat a proto měl mit finanční rezervu. My prodali byt a to samé půjčit peníze. Já je nedala sedim na nich a nikdo na ně nešáhne. Jsou pro děti a na horší časy. Proto jsem v klidu a ten bych za nic nevyměnila. Když něco chci tak si našetřim a koupim. Nechci poučovat jen ti chci ukázat cestu že to jde i jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí