Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mluvila a poslala ho k psychologovi.
Ale jestli chceš posvětit milence, tak já prostě jsem pro to, že co oči nevidí, srdce nebolí, ale… není moc ženských, které to zvládnou bez zamilování se. A nemám pocit, že bys tento vztah chtěla zakopat.
@Temnástranasíly píše: Více
No to bych asi nezvládla stejne.
Bála bych se, ze na to přijde nebo spis to na mě nějak pozná.
Spis jestli by to svolil nebo nevím, přijdu si na to mladá.
Jinak se večer díváme na filmy, vecerime, povidame si, ale sex mu už nic neříká (dřív 5× týdne)
@Anonymní píše: Více
Nezní mi ve stavu, kdy by ti to mohl nějak posvětit, působí to na mě tak, že to by nedal. Takže buď v sobě svědomí zlomíš, nebo ne. Asi bych ho tím netrápila. A opravdu našla terapii.
Divis se, ze nemá náladu jako dřív? Ze sobestacnyho chlapa plného síly je teď chlap na vozíku. Bude mít spoustu pochyb o sobě. Ze te už nepritahuje. Sám sobě si muže připadat odpudivý, k ničemu.. musí to byt strašný nápor na psychiku.
Terapie pro nej je dobrý nápad, pokud o to bude stát.. a i když chápu tvoje potřeby, tak milence ti posvětit nemůžu. Jemu o tom ani neříkej. Byl by v zadeli ještě víc než je.
Zkoušej ho ujistovat, že je vše při starém a přitahuje te stejně jako dřív. Pokud to tak je.
Rozhodne to není proces, kterým si projdete za týden.
Prostě bych si s ním o tom na rovinu promluvila. Netlačila na něj, ale nastínila situaci, že ti chybí a že po něm toužíš.
Bylo by fajn najít řešení.. Klidně i psychologa, pokud má problém s touto situací smířit.
Když se ho zeptáš, jestli můžeš mít milence, když on nechce, tak ho zlomíš totálně a vlastně mu v jeho očích potvrdíš, že už nestojí za nic.
Chce to čas a terapii. A pomoct mu začít hledat smysl života v něčem novém. My máme známé, kdy muž je na vozíčku. Jezdí závody a sestavuje tyhlety kolovozíky. Jsou to pohodoví usměvaví lidé, mají malé dítě (počaté už po)..Moc držím palce, musí to být těžké pro vás pro oba..
Vis, on kazdy tu necekanou zmenu sveho zivota proziva jinak. Pokud u nej doslo k poskozeni michy (coz predpokladam podle “nehody” a ze je na voziku), musi se srovnat s dalsimi X vecmi, ktere jsou pro nej asi momentalne dulezitejsi, nez sex. Taky zalezi, jak on sam sebe vidi, jestli si pripada jeste jako “chlap” anebo jako clovek, ktery je zavisly na peci od sve manzelky a ktery nic neobstara. Dalsi vec je, jak mu “to” funguje, pokud je to opravdu nasledek poskozeni michy, tak jsou zde ooobrovske rozdily muz od muze, pripad od pripadu a s tim se musi tvuj muz taky vyrovnat.
Ja se v praci na tuto problematiku specializuju, sama mam partnera na voziku, takze o tom “neco malo” vim ![]()
anonym z duvodu zamestnani a specializace
Je jasné, že ti sex schází, ale také chápu, že manžel na něj za téhle situace nemá ani pomyšlení, pokud by to vůbec bylo možné. Záleží na tvé povaze, já s tou svou bych milence mít nemohla. Nebo alespoň ne v nejbližší době. Je brzy, musí to být hrozný šok takhle skončit. Toho psychologa by tedy mít měl, nemyslím jen kvůli těm intimním problémům, ale aby mu pomohl se vyrovnat s celou tou situací. Tam by jistě probrali úplně všechno, co ho trápí. Divím se, že žádného nemá, nebo se o tom alespoň nezmiňuješ. Ještě vydrž. Myslím, že debatou na téma sex a případné úvahy nad povolením milence, bys ho už jen psychicky dorazila.
Příspěvek upraven 07.05.24 v 23:11
Neumím si představit skončit na voziku. Už nikdy pořádně nedělat co mám ráda, nejezdit na kole, na bruslích, nemoct třeba ani posekat zahradu. Už tak si musí připadat že ti bude do smrti viset na krku a překážet. Pokud nechce sex, brala bych že holt nebude. Když ti to chybí, někoho si na to najdi. ![]()
Tak ono svěrače a sexuální funkce jsou často postiženy i při zachovani chůze, protože tam vedou nervy z nižších částí páteře. Taky záleží zda mícha byla poškozená kompletně či částečně.
Jestli má deprese (což je pochopitelný), tak to je asi větší problém, než že si nevrznete…
@uběhaná máma píše: Více
Bohužel, je to pravda.
Konkrétně co se týká sexu, tak tam je opravdu hodně pravdivé, že všechno souvisí se vším. ![]()
Ahoj…
Před rokem skončil můj manžel na voziku (nehoda). Snaží se chodit, zkousime to, ale jestli se to podaří, zatím není jistě. Určitě ale následující 1-2-3 roky to asi nepůjde. Manžel je najednou stále doma, naštěstí mu práci nechali, dela v IT. Ale už nepracuje kolem domu apod - nevadí. Máme dvě děti (menší).
Můj dotaz směřuje k sexu, rok žádný nebyl a asi dlouho nic nebude (občas ho jen uspokojim, ale ani to moc nechce, deprese). Sex by možná nějak šel, ale není od nej ani nálada nic. Budoucnost neřeší. Já mám 28 a on 36. Starám se o nej na 150procent jinak.
Co byste dělali?