Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, jdu si pro radu.
Jsme s manželem 9 let, 2 roky v manželství. Manžel má dluhy, které nikdy moc neřešil, během partnerství mě i několikrát podvedl a často pil. Před pár měsíci se v mém životě objevil muž, se kterým to hned zajiskřilo na první dobrou. Nikdy se mi nic takového nestalo. Občas jsme si napsali, ale nic víc, chtěla jsem udržet manželství. Náhle k mým rodičům přišel exekutor, že můj manžel dluží 140 tis. na zdravotním. A to zdaleka není jediný dluh. 🤦🏼♀️ Taková ostuda…
Vždy jsem vše platila - dovolené, výlety, výdaje na domácnost, sem tam též něco zaplatil, ale velmi málo. Mám ho ráda, ale odcizila jsem se od něj, do sexu jsem se poslední dobou dost nutila… nedokážu se ho dotknout, obden se hádáme, o milenci ví.
Teď je manžel lítostivý, pláče, háže všechnu vinu na mě, několik nocí už nespíme kvůli němu. Chtěla jsem po něm klid, ať si můžu srovnat myšlenky, ale netoleruje to. Háže rukama a řve, že jsem to všechno po*rala jen já. Že to co bylo před svatbou se nepočítá. Máme naštěstí předmanželskou smlouvu, vše vlastním já, chtěli jsme letos začít stavět. Jemu nevadí, že ho živím a to jsme spolu chtěli děti.
Psychicky mě vytýrává, mně to akorát od něj čím dál více odpuzuje…
Jsem na neschopence přes půl roku kvůli krvácení do mozku, za měsíc mě čeká operace. Bojím se, že to jsou jen růžové brýle a chtěla bych být s milencem, ale také se bojím, že se v milenci zklamu.
Jde to ještě nějak napravit? Manžel už rok nepije, tráví čas semnou, ale ty dluhy, lži a téměř žádný fyzický kontakt.
Děkuju.
Ne, chování tvého manžela není v pořádku. Sama píšeš, že te psychicky týrá. Hlavně si s ním nepořizuj děti. Píšeš, že teď nepije, ale i fo budoucna je v této oblasti rizikový. Navíc je nezodpovědný = ma dluhy. A pochybuji, že se vám do vztahu vrátí intimita, když tě odpuzuje. Mysli na sebe, na milence nespoléhej. Manžela se zbav.
@Králičice Uff, no, asi máš pravdu, jen jsem si ten život moc romantizovala😅 S manželem jsem začala chodit v 18, po 3 letech jsme šli spolu bydlet, pak jsme se vzali, já koupila pozemek a letos jsme chtěli začít stavět. Já a moje ADHD, kdy musím mít vše nalinkované 😄 Ale je pravda, že už mě tohle opravdu vysiluje, že když jsem sama nebo s přáteli, je to opravdu osvobozující!
Od manžela bych byla pryč uz dávno.
Jak to bude s milencem dál uvidíš.
@ircav Joo, máš pravdu, ale nevím proč, je mi ho líto. Jeho rodina má také dluhy, nikdy nám nic kloudně nedali, ještě mě kolikrát chtěli využít třeba na půjčení auta nebo peněz🙈 😅 Ale manžela vlastně začli zadlužovat rodiče, protože neměli peníze na opravu jejich domu… no tohle bych vživotě neudělala vlastním dětem🤦🏼♀️ Asi proto je mi ho i líto, začal pak platit dluh dluhem a motal se ve finanční negramotnosti od dětsví.
@janka1410 píše: Více
Proč ti ho je líto? To že má někdo blbý dětství je smutné. Ale dostal šanci od tebe jak se z toho vymanit. Nevyužil ji. Naopak dělal z tebe blbku podváděl tě a teď ještě hází všechnu vinu na tebe. Líto ti může být akorát toho promarněného času co jsi s jim strávila. Řešit to milencem neni uplne ideální cesta, ale jestli ti konečně aspoň otevřel oči tak jedině dobře.
Vůbec nechápu, proč do toho montuješ milence? Vždytˇžádnýho ani vlastně nemáš. Manželství bych ukončila, nežila bych s chlapem který by mi lhal, dělal dluhy, podváděl a ještě vše házel na mě. Nechápu proč ti ho je líto.
Proč ten exekutor přišel k tvým rodičům? Vy u nich bydlíte?
A ty jsi už o těch dluzích věděla před svatbou?
Máš tady diskusi, že Ti snoubenec zahnul před svatbou, všichni Ti tam psali, že se máš na nějakou svatbu vykašlat, že to je problematický chlap.
Navíc z problémové rodiny.
Nenechala sis poradit, musela sis ho vzít a tady jsou následky.
Manžel zadlužený, labilní, k Tvým rodičům dorazili exekutoři.
To bych brala jako svoje obrovské selhání a ještě dnes podala žádost o rozvod.
Děkuj všem svatým, že nemáte děti.
Byly by to chudáci, geny nanic a dluhy kam se člověk podívá a dopadly by stejně.
Ten milenec má být pán, s kterým jste si párkrát napsali?
Prosímtě, muž, se kterým si občas napíšeš, ale nic víc, to není milenec. Tomu se říká spíš známý nebo kamarád. Milenec je někdo, s kým spíš. Máš zmatek v pojmech.
@izabe No tvrdil mi, že dluhy před svatbou zaplatil, byl v insolvenci, ale zrušili mu ji. Naivně jsem si myslela, že jdeme s čistým štítem, ale po 2 letech přišel exekutor k našim rodičům, protože manžel s nimi nekomunikoval a tak si vyhledali trvalou adresu mě.
@kalamitaa omlouvám se, zapomněla jsem to doplnit, je toho dost. 😄 Setkáváme se
Příspěvek upraven 25.08.26 v 07:57
@free333 No teď bych se v pr*eli viděla, jak naivní jsem byla. Ale tvrdil mi, že má vše vyřešené. Po svatbě to bylo relativně pěkné období, ale pak přišel po 2 letech ten exekutor na moji trvalou adresu a šlo to do kopru.
S milencem se vídáme, něco už proběhlo. Moc informací, zapoměla jsem to dopsat.