Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
máme s manželem 3 letou holčičku, která je opravdu skvělá, od malička je to spáč, samostatná a chodí už do jesliček a já pár dní v týdnu do práce.
Po mém těžkém porodu, u kterého byl i manžel a do teď na to velmi špatně vzpomíná, jsme se rozhodli že druhé prostě nebude. Ani já jsem tenkrát nechtěla. Ale teď bych druhé třeba chtěla, manžel je zásadně proti, prý to “finančně” nezvládneme při dnešních zvyšování cen všeho. Máme hypo na dům, kde bude příští rok končit fixace.
Opravdu se manzel tak bojí financí nebo opravdu to druhé mimi nechce?
Hodil jsem si mincí a padly mě ty finance. Takže to budou finance.
Nakonec je úplně jedno, z jakého důvodu nechce.
Prostě nechce. Buď ráda, že jsi v pořádku pro dítě, které už máte.
@anonym9999 píše:
Ahoj,máme s manželem 3 letou holčičku, která je opravdu skvělá, od malička je to spáč, samostatná a chodí už do jesliček a já pár dní v týdnu do práce.
Po mém těžkém porodu, u kterého byl i manžel a do teď na to velmi špatně vzpomíná, jsme se rozhodli že druhé prostě nebude. Ani já jsem tenkrát nechtěla. Ale teď bych druhé třeba chtěla, manžel je zásadně proti, prý to “finančně” nezvládneme při dnešních zvyšování cen všeho. Máme hypo na dům, kde bude příští rok končit fixace.
Opravdu se manzel tak bojí financí nebo opravdu to druhé mimi nechce?
Opravdu chceš po nás vědět co chce tvůj manžel?
@JancaS84 píše:
Ja uz tomu tady vubec nerozumim, co se tu v poslední dobe objevuje za diskuse
Může to být kombinace více důvodů. Ale o tom do musíte promluvit spolu.
Že bychom k Vám dojeli a zeptali se ho?
To asi nechceš ne?
Třeba je to kombinace obojího. Co my víme.
@JancaS84 píše:
Ta poslední věta je prostě tak deb. lní, že to ani víc nejde.
@Kelsey píše:
Ta poslední věta je prostě tak deb. lní, že to ani víc nejde.
Očekávám odpověď, že jestli to někdo neměl stejně a manžel si to pak rozmyslel.
A finančně to utáhnete, když bys v těhotenství nemohla pracovat, nikdy nevíš jak to bude.Ale možná se bojí že zažije něco podobného i u druhého porodu, a bojí se o tebe.Dej tomu čas a uvidíš, nebo se ho zeptej na rovinu o co jde. Pokud má strach o finance tak ty s ním žiješ a víš jak vycházíte s penězi, jestli bez problémů nebo máte napjatý rozpočet. Druhé dítě už nemusí být tak hodné, můžeš mít uplakánka který se tě bude držet a ty budeš mít problém potom si přivydělat. Spolu se musíte domluvit, my to tady asi nevyřešíme, prostě mu řekni jak to dál vidí a jestli to rozhodnutí je trvalé.
Jdu po ránu oprášit věšteckou kouli, pak ti povím, co chce a nechce tvůj manžel ![]()
Hele, my ti těžko poradíme, zda byste to finančně utáhli, ani jsi nenapsala, kolik vyděláváte, jaké máte náklady atd. Nicméně je to celkem jedno. I kdyby nechtěl proto, že se bojí dalšího porodu, nebo proto, že vaše slečna mu dává víc zabrat, než si připouštíš, anebo proto, že už tě nechce vidět kojit (sranda), tak faktem je, že nechce. Musíte si to vykomunikovat spolu.
Tak udělej finanční plán. Secti vaše všechny! výdaje + se koukni na současné ceny plin a jiných věcí, které jsi používala pro mimino. Pak secti příjmy, manzelovu výplatu a rodicak, s tím budete žít většinu času. Udělej si představu jak budete fungovat až půjdeš do práce. Prostě reálně. A uvidíš jestli strach manžela o finance je oprávněný.
Ale jestli nechce, máš dvě možnosti, smířit se s tím nebo hledat jiného manžela. I on má právo na názor.
To ti nikdo nerekne, záleží na tom, jak to tom finančně jste.
Chlap má určitě pravdu, že náklady za poslední rok stouply všem domácnostem a jak moc ještě stoupnout nikdo neví. Takže ten argument je na místě, otazkou však je jaké máte příjmy a rezervy…
Ale samozřejmě tam může být i jiný důvod, třeba strach o tebe, možná se prostě necítí necítí další dítě atd.
Zkuste si o tom v klidu popovídat, probrat vše co kas v hlavě ty a i co má v hlavě on ![]()
Mozna se manzel boji prave te koncici fixace u hypoteky. V mediich probehlo dost zprav jak se zmenila s koncem fixace splatka smerem nahoru. A pokud je manzel zodpovedny chlap, coz asi je, tak vi, ze naklady vam dolu s druhym ditetem nepujdou.
Zakladatelko, kup sampus a chlebicky, zasli nam souradnice a my to z nej s holkama v saune vytahneme
.
Ale ted vazne, muze to byt strach o tebe, pokud byl pritomen nejakemu dramatu na sale, strach, ze zustane sam na dve deti. Obavy, jak to zvladnete financne po skonceni fixace a pri aktualnim rustu cen. A v neposledni rade i prachobycejna pohodlnost, na ktere take neni nic odsouzenihodneho. Dite mate vetsi a samostatnejsi, financne se vam ve dvou lepe pokryvaji naklady atd.