Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Dobrý den.
Jsem 27+4tt a už dva dny necítím pohyby.
Každý den když sedím u stolu a jen se o něho opřu, tak cítím jen takové mravenčení.
Velké pohyby co jsem cítila už ty dva dny necítím a jsem z toho opravdu špatná.
Na kontrolu jdu však až za dva týdny v pondělí. Máte s tím nějaké zkušenosti?
Pohotovost! Hned!
Co si radsi zajet na kontrolu… Necitit dva dny pohyby, tak asi panikarim a nesedim doma… Radsi jednou zbytecne…
Hele trolle, s timhle se nezertuje… co te vede k tomu tady zakladat takovouhle diskusi, vis kolik je tu mamin, kterym v tomhle tydnu prisly o mimino? ze ti neni hanba. a pokud je to pravda, to fakt te nenapadlo se okamzite sebrat a jet do nemocnice?
neverim, ze by nekdo takhle hloupy behal po svete
@Anonymní píše:
Dobrý den.
Každý den když sedím u stolu a jen se o něho opřu, tak cítím jen takové mravenčení.
Ty si myslíš, že nesmíš k doktorovi mimo domluvené kontroly? Kdybych necítila pohyby 1 den, už tam jsem.
@markytka3 V létě mi bude 19 a toto je mé první, takže se v tomto nevyznám a proto píšu zde o nějakou radu co a jak.
Těhotenství jsem brala jako v pohodě věc, ale necítit pohyby byť celý jeden den, když dcera o sobě dávala vědět dost často, tak by mi to přišlo divný a určitě bych na kontrolu na pohotovost jela.
Mimochodem já měla kontrolu za necelý týden u gynekologa a skončila jsem v nemocnici na kapačkách, aby mi zastavili porod. Kdybych čekala na kontrolu u své doktorky, tak do té doby porodím doma…
Sílela bych strachy a jela ihned, ihned už vcera. Naše sestřička vždy říká pokud se Vám něco nezdá, nevolejte, okamžitě přijeďte ptz než zvednu telefon zesílite strachy. Už bych byla ve špitále. Ať je vše v pořádku. A jet okamžitě, to že jsi mladá neznamená přece nutné pitomá, miminku může jít o zivot ![]()
Já jsem 25tt, celý den mám divný bolesti, čekám 3ti dítě, mrne se hýbe teda pěkně ale i tak si říkám že bych byla radši kdyby na mě někdo juknul, takže nevylučují že taky pro sichr pojedu.. Radši 20× zbytečně než jednou pozdě…
Příspěvek upraven 08.03.23 v 18:46
@Anonymní píše:
@markytka3 V létě mi bude 19 a toto je mé první, takže se v tomto nevyznám a proto píšu zde o nějakou radu co a jak.
A už jsi na té pohotovosti?
U mě to třeba bylo běžné…dcera se velmi málo hybala, celou dobu..
U tebe je špatně to, že jsi na pohyby byla zvyklá a najednou ne…tzn. buď pohotovost a nebo zítra kontrola…raději X krát zbytečně než něco zanedbat…
@Anonymní píše:
no a co, ze ti bude 19? tak snad mas selsky rozum, ktery rika, ze pokud se dite prestane z nicehonic hybat, je neco spatne. ach jo, zase dalsi nevyspele dite se nechalo zbouchnout.
ok, kdyz jsem moc rozumu nepobralo, tak snad jsou ruzne publikace o tehotenstvi. a ja jen doufam,,ze uz jsi na te pohotovosti, pokud nejsi troll
@markytka3 píše:
no a co, ze ti bude 19? tak snad mas selsky rozum, ktery rika, ze pokud se dite prestane z nicehonic hybat, je neco spatne. ach jo, zase dalsi nevyspele dite se nechalo zbouchnout.ok, kdyz jsem moc rozumu nepobralo, tak snad jsou ruzne publikace o tehotenstvi. a ja jen doufam,,ze uz jsi na te pohotovosti, pokud nejsi troll
Tak Markytko, každý se nenarodí tak dokonalý jako ty. Ty sis v 18 určitě perfektně poradila v každé situaci, jsi borka, fakt.
@Kfětoslava píše:
Tak Markytko, každý se nenarodí tak dokonalý jako ty. Ty sis v 18 určitě perfektně poradila v každé situaci, jsi borka, fakt.
sorry, jako nevedet, ze kdyz prestanu citit 2 dny pohyby ditete, tak misto vysedavani u mobilu, valim na pohotovost, je velka znamka hlouposti, co si asi jeji mozecek mysli? ze spi? a pokud fakt nejsem moc bystra, tak si prectu nejakou publikaci, kdyz zjistit //. jak chce vychovavat dite, kdyz ji ani tohle netrklo?.. dokonala urcite nejsem, ale alespon jsem si neupachtila dite v 18ti s nulovymi znalostmi o tehotenstvi. a asi budes stejneho testa, kdyz ti prijde normalni ptat se na anonymnim netu, co delat, kdyz necitim pohyby mimina ![]()
Dobrý den.