Hnutí pro život - zkušenosti

Anonymní
6.3.23 20:16

Hnutí pro život - zkušenosti

Dobrý den,

dcera (17) se mi svěřila, že je těhotná, ale neví, jestli si dítě nechat. Někde sehnala kontakt na pomocnou linku Hnutí pro život a přemýšlí, že by jim tam zavolala. Máte s tím prosím nějaké zkušenosti? Já jí do toho nechci zasahovat a nabízím samozřejmě plnou podporu, ať se rozhodne jakkoli. Jen mám trochu strach, že ji tam zmanipulují. Četla jsem, že například tvrdí, že umí vyřešit mimoděložní těhotenství a podobné šílenosti.

Díky moc za všechny tipy / zkušenosti,

L. (Anonymitu jistě chápete)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2650
6.3.23 20:35

Pokud si dítě chce nechat, dostane se jí podpory. Jinak spíš ne a budou ji manipulovat, aby si dítě za každou cenu nechala.

Oni moc neřeší, že ještě nemá maturitu, že by třeba chtěla studovat a že s dítětem to půjde mnohem mnohem hůř.

Oni neřeší jak dítě vychová, jak budou žít.

Je fajn, že má tvou podporu, ale mnohem raději bych s ní zašla na gynekologii a probrala s doktorem možnosti. Plus pak bych jí dala možnost volby. Ale tak, aby opravdu znala všechna pro a proti.

Jak to bude se školou, budoucí prací, bydlením. Co otec dítěte? Rozhodně bych to nemalovala na růžovo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
6.3.23 20:44
@Anonymní píše:
Dobrý den,

dcera (17) se mi svěřila, že je těhotná, ale neví, jestli si dítě nechat. Někde sehnala kontakt na pomocnou linku Hnutí pro život a přemýšlí, že by jim tam zavolala. Máte s tím prosím nějaké zkušenosti? Já jí do toho nechci zasahovat a nabízím samozřejmě plnou podporu, ať se rozhodne jakkoli. Jen mám trochu strach, že ji tam zmanipulují. Četla jsem, že například tvrdí, že umí vyřešit mimoděložní těhotenství a podobné šílenosti.

A jak že to vyřeší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
6.3.23 20:49

Tohle je stoprocentně trolling. Normální rodiče fakt netouží mít doma těhotné sedmnáctileté dítě. Založil to někdo z toho jejich připosraného hnutí nebo tady někoho za podobné kontroverze platí.

• Citovat
  • Upravit
krecik.dzungarsky
6.3.23 20:49
@Russet píše:
A jak že to vyřeší?

Svěcenou vodou, ne asi :jazyk:.

• Citovat
  • Upravit
8867
6.3.23 21:22

Co nejdřív k lékaři a do nemocnice. Hnutí pro život určitě NE!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
6.3.23 21:24
@krecik.dzungarsky píše:
Tohle je stoprocentně trolling. Normální rodiče fakt netouží mít doma těhotné sedmnáctileté dítě. Založil to někdo z toho jejich připosraného hnutí nebo tady někoho za podobné kontroverze platí.

To bude nějaká sekta? Několikrát už zde bylo napsáno, že jsou mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
6.3.23 21:31

No tohle je asi poslední místo kam bych v této situaci volala. Pokud si dcera není jistá jak s touto situací naložit, tak jí tihle sektáři natlačí takové klíny do hlavy, že z toho bude ještě víc v háji.
Poradila bych se s gynekologem, tam dostane relevantnější info.

• Citovat
  • Upravit
1419
6.3.23 21:33
@Anonymní píše:
Dobrý den,

mám s nimi zkušenost jelikož jsem několik let dělala v nezisku. Jak již bylo řečeno výše - pokud se chce rozhodnout svobodně, tak jim rozhodně nevolat. Oni doopravy pouze přesvědčují, aby si díte za každou cenu nechala (mám zkušenost, že tam šlo několik našich klientek po znásilnění a dočkali se toho stejného. Žpotrat nepřichází v úvahu. Dokonce rozporovali i adopci po porodu či babyboxu. Velmi nenápadný nátlak pomoci fotek a „dobrých příběhů“ - brněnská pobočka).
Pokud chceš dceři pomoci, zkus najít nějakého psychologa na rychlé poradenství (na terapii by dřív porodila, než chytla termín), ať to probere a zjistí, co by chtěla.

Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
6.3.23 21:38

To jsou ti, jak radili ukrajinkam, ze se maji branit znasilneni vojaky? Dobri vypatlanci. Sekta je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
6.3.23 21:38
@topazio píše:
To bude nějaká sekta? Několikrát už zde bylo napsáno, že jsou mimo.

Pro-life organizace, co se tváří jak jsou strašně respektující ke všem, ale jsou to jen kecy. Ne, že bych měla problém s každým, kdo není pro-choice, ale tihle si fakt kolikrát nevidí do huby. Zadej si je do googlu nebo na twitteru a hned uvidíš jaká kouzla plodí.

• Citovat
  • Upravit
Parninas
6.3.23 21:43
@Petra Star píše:
To jsou ti, jak radili ukrajinkam, ze se maji branit znasilneni vojaky? Dobri vypatlanci. Sekta je to.

Jojo, ty jejich fakin houkadla. :roll: :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit
6180
6.3.23 21:53

Nesnášim je. Jít ze špitálu po kyretáži skrze zamlklé těhotenství kolem jejich plakátů s obrázkama potracenejch plodů bylo fakt strašně skvělý a jestli existuje peklo, doufám že na všechny stoupence HpŽ je tam nachystanej spešl kotel. Manipulativní demagogové, kikoti jsou to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
6.3.23 22:05
@Parninas píše:
Pro-life organizace, co se tváří jak jsou strašně respektující ke všem, ale jsou to jen kecy. Ne, že bych měla problém s každým, kdo není pro-choice, ale tihle si fakt kolikrát nevidí do huby. Zadej si je do googlu nebo na twitteru a hned uvidíš jaká kouzla plodí.

Podívám se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
6.3.23 22:06
@Lily Evans píše:
Nesnášim je. Jít ze špitálu po kyretáži skrze zamlklé těhotenství kolem jejich plakátů s obrázkama potracenejch plodů bylo fakt strašně skvělý a jestli existuje peklo, doufám že na všechny stoupence HpŽ je tam nachystanej spešl kotel. Manipulativní demagogové, kikoti jsou to.

Obilnak v Brne? Tam jeste chodil zpivat ten posahany knez (nevim, zda se pouziva oznaceni knez i pravoslavne). Je to nechutna sekta, navic jeji predstavitele maji dost problematicke nazory i mimo interrupce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie