Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud si dítě chce nechat, dostane se jí podpory. Jinak spíš ne a budou ji manipulovat, aby si dítě za každou cenu nechala.
Oni moc neřeší, že ještě nemá maturitu, že by třeba chtěla studovat a že s dítětem to půjde mnohem mnohem hůř.
Oni neřeší jak dítě vychová, jak budou žít.
Je fajn, že má tvou podporu, ale mnohem raději bych s ní zašla na gynekologii a probrala s doktorem možnosti. Plus pak bych jí dala možnost volby. Ale tak, aby opravdu znala všechna pro a proti.
Jak to bude se školou, budoucí prací, bydlením. Co otec dítěte? Rozhodně bych to nemalovala na růžovo…
@Anonymní píše:
Dobrý den,dcera (17) se mi svěřila, že je těhotná, ale neví, jestli si dítě nechat. Někde sehnala kontakt na pomocnou linku Hnutí pro život a přemýšlí, že by jim tam zavolala. Máte s tím prosím nějaké zkušenosti? Já jí do toho nechci zasahovat a nabízím samozřejmě plnou podporu, ať se rozhodne jakkoli. Jen mám trochu strach, že ji tam zmanipulují. Četla jsem, že například tvrdí, že umí vyřešit mimoděložní těhotenství a podobné šílenosti.
Díky moc za všechny tipy / zkušenosti,
L. (Anonymitu jistě chápete)
A jak že to vyřeší?
Tohle je stoprocentně trolling. Normální rodiče fakt netouží mít doma těhotné sedmnáctileté dítě. Založil to někdo z toho jejich připosraného hnutí nebo tady někoho za podobné kontroverze platí.
Co nejdřív k lékaři a do nemocnice. Hnutí pro život určitě NE!!!
@krecik.dzungarsky píše:
Tohle je stoprocentně trolling. Normální rodiče fakt netouží mít doma těhotné sedmnáctileté dítě. Založil to někdo z toho jejich připosraného hnutí nebo tady někoho za podobné kontroverze platí.
To bude nějaká sekta? Několikrát už zde bylo napsáno, že jsou mimo.
No tohle je asi poslední místo kam bych v této situaci volala. Pokud si dcera není jistá jak s touto situací naložit, tak jí tihle sektáři natlačí takové klíny do hlavy, že z toho bude ještě víc v háji.
Poradila bych se s gynekologem, tam dostane relevantnější info.
@Anonymní píše:
Dobrý den,dcera (17) se mi svěřila, že je těhotná, ale neví, jestli si dítě nechat. Někde sehnala kontakt na pomocnou linku Hnutí pro život a přemýšlí, že by jim tam zavolala. Máte s tím prosím nějaké zkušenosti? Já jí do toho nechci zasahovat a nabízím samozřejmě plnou podporu, ať se rozhodne jakkoli. Jen mám trochu strach, že ji tam zmanipulují. Četla jsem, že například tvrdí, že umí vyřešit mimoděložní těhotenství a podobné šílenosti.
mám s nimi zkušenost jelikož jsem několik let dělala v nezisku. Jak již bylo řečeno výše - pokud se chce rozhodnout svobodně, tak jim rozhodně nevolat. Oni doopravy pouze přesvědčují, aby si díte za každou cenu nechala (mám zkušenost, že tam šlo několik našich klientek po znásilnění a dočkali se toho stejného. Žpotrat nepřichází v úvahu. Dokonce rozporovali i adopci po porodu či babyboxu. Velmi nenápadný nátlak pomoci fotek a „dobrých příběhů“ - brněnská pobočka).
Pokud chceš dceři pomoci, zkus najít nějakého psychologa na rychlé poradenství (na terapii by dřív porodila, než chytla termín), ať to probere a zjistí, co by chtěla.
Držím palce.
To jsou ti, jak radili ukrajinkam, ze se maji branit znasilneni vojaky? Dobri vypatlanci. Sekta je to.
@topazio píše:
To bude nějaká sekta? Několikrát už zde bylo napsáno, že jsou mimo.
Pro-life organizace, co se tváří jak jsou strašně respektující ke všem, ale jsou to jen kecy. Ne, že bych měla problém s každým, kdo není pro-choice, ale tihle si fakt kolikrát nevidí do huby. Zadej si je do googlu nebo na twitteru a hned uvidíš jaká kouzla plodí.
@Petra Star píše:
To jsou ti, jak radili ukrajinkam, ze se maji branit znasilneni vojaky? Dobri vypatlanci. Sekta je to.
Jojo, ty jejich fakin houkadla.
![]()
Nesnášim je. Jít ze špitálu po kyretáži skrze zamlklé těhotenství kolem jejich plakátů s obrázkama potracenejch plodů bylo fakt strašně skvělý a jestli existuje peklo, doufám že na všechny stoupence HpŽ je tam nachystanej spešl kotel. Manipulativní demagogové, kikoti jsou to.
@Parninas píše:
Pro-life organizace, co se tváří jak jsou strašně respektující ke všem, ale jsou to jen kecy. Ne, že bych měla problém s každým, kdo není pro-choice, ale tihle si fakt kolikrát nevidí do huby. Zadej si je do googlu nebo na twitteru a hned uvidíš jaká kouzla plodí.
Podívám se.
@Lily Evans píše:
Nesnášim je. Jít ze špitálu po kyretáži skrze zamlklé těhotenství kolem jejich plakátů s obrázkama potracenejch plodů bylo fakt strašně skvělý a jestli existuje peklo, doufám že na všechny stoupence HpŽ je tam nachystanej spešl kotel. Manipulativní demagogové, kikoti jsou to.
Obilnak v Brne? Tam jeste chodil zpivat ten posahany knez (nevim, zda se pouziva oznaceni knez i pravoslavne). Je to nechutna sekta, navic jeji predstavitele maji dost problematicke nazory i mimo interrupce.
Dobrý den,
dcera (17) se mi svěřila, že je těhotná, ale neví, jestli si dítě nechat. Někde sehnala kontakt na pomocnou linku Hnutí pro život a přemýšlí, že by jim tam zavolala. Máte s tím prosím nějaké zkušenosti? Já jí do toho nechci zasahovat a nabízím samozřejmě plnou podporu, ať se rozhodne jakkoli. Jen mám trochu strach, že ji tam zmanipulují. Četla jsem, že například tvrdí, že umí vyřešit mimoděložní těhotenství a podobné šílenosti.