Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Co panáček bude dělat po porodu až mu tam bude ječet, a později kramovat skříně starší dítě? K porodu ho nenut, takovej člověk by ti tam byl k hounu.
@Anonymní píše:
Ahoj vsem, chtela bych poprosit o vase nazory/postrehy/zkusenosti. Jsem na zacatku druheho trimestru, bohuzel uz od zacatku trpim hyperemesis gravidarum… vecne po nemocnicich, silene zvraceni, nevolnosti. Prvnich par tydnu se mi snazil pomahat a podporovat, ted vidim, jak uz mu to leze na nervy. Ja bych s nim menila okamzite. Jak bych byla rada, kdyby mi bylo aspon trochu dobre a mohla jsem vsechno delat. Bohuzel se zmohu tak akorat lezet a zvracet. Taky uz me to nebavi… On je nervni z toho, ze domacnost je v rozkladu, ze dela veskere domaci prace, nakupy… Je nevrhlej, protivnej, vecne me osocuje, ze ani nevim, co kde je, porad se po necem shani… Ted z nej i vypadlo, ze nechce k porodu, ze by z toho mel trauma, prestoze jeste pred otehotnenim, kdyz jsme se o tom bavili, tak rikal, ze pujde…
jsem z toho nestastna…
Co na to říct je to blbec, můj mi se vším v těhotenství pomáhá a podporuje mě…a teď si představ jak ti to dá vyžrat jak se mimi narodí ![]()
@zorka.janu píše:
Anebo když se čirou náhodou nenarodí úplně zdravé dítě.
Tak zdrhne… Ono bohužel hodně mužů tento stav nedá.
Bohužel nevím co ti v téhle situaci poradit
je mi to moc líto, že tvůj manžel se chová takhle… drž se, třeba se tvoje zvracení postupem času zlepší a bude ti líp… držím palce ![]()
Tak k porodu se mnou chlap nešel, nenutila bych.
Ale ta jeho ochota je na prt. Co bude dělat po porodu?
Aby se nepo no
aspoň vidí, ze to není jen tak dělat všechno a ženská to často musí zvládat s detma za zády. Počkej po porodu, jestli tohle nedává, tak pak se zblázní. Ale k porodu bych ho nebrala, pokud se nebude cítit, lepší si to odfunet sama, než pak řešit ještě nějaký blok. Ale můžeš si gratulovat jakého sis vybrala spolehlivého partnera, co umí podržet ![]()
@zorka.janu píše:
Ano i to se může stát, ale nemyslím si, že je dobré zakladatelku ještě strašit takovými scénáři ![]()
V těhotenství je žena na všechno ještě víc citlivá než normálně a tohle jí může ještě víc rozhodit, navíc když řeší trable s mamželem…
No, já asi půjdu proti proudu… ne že bych se ho chtěla zastávat, ale chlapi obecně ty změny snáší dost blbě. Jestli už dva měsíce nebo déle nefungujes, tak jako jste byli oba zvyklí, tak je to pro nej na palici. Když si představím, ze bych musela fakt všechno dělat dva měsíce sama, taky bych nebyla šťastná. Čímž vůbec nechci říct, ze za to můžeš. Spis bych se snažila mu říct, ze chápeš, ze to má na pytel, zkusit ho pustit někam za kamosema na odreagování, aby přišel na jiné myšlenky nebo tak něco, aby věděl, ze si cenis jeho snahy. Chlapi se mají chválit za každé ho*no a tím bys ho mohla trosku “uklidnit”. Ono koukat pořad na trpící partnerku asi není úplně jednoduché. Zkus si to představit naopak.
Každopádně je mi moc líto, ze je ti takhle… na porod ještě nemysli, proberte to, až ti bude dobre a nebudeš se cítit sjeta hormonama a uvidíš. Kdyžtak si vezmes mamku nebo kamosku. Chlap, který nechce je na pytel. Držím palce, ať je ti brzy lépe ![]()
Bohužel ukázal svoji pravou tvář… Už asi zapomněl když si tě bral, že tam bylo v dobrém i ve zlém, v nemoci i ve zdraví. A chlap co po tobě ječí když si těhotná a evidentně trpíš, je ubožák… Nic víc k tomu napsat nejde, my ho tady bohužel nezměníme…
Tak muže být jen vic nervozni, i na nej toho muže být moc
Co si najmout třeba někoho na uklid, jídlo objednat…
A nemůžeš na nějakou dobu odjet třeba k rodičům? Objednat si úklid do domu? Nákupy online?
Je mi líto, že se k tomu tak staví.
Ale je dost možné, že za to maskuje svůj strach o tebe a z budoucnosti.
Chlapi prostě toho tolik nevydrží jako ženské. Chápu, že je z prostě ve stresu. Brzy ti určitě bude líp a stabilizuje se i ta situace doma.
A k propadu bych ho nenutila. Sama tam manžela nechci, aby z toho nedostal nějaké trauma a on je za to rád ![]()
@zorka.janu píše:
Takovými bude stačit i nespave s zhroutí se nebo zdrhne..nebo vše hodí na ni..
Ahoj vsem, chtela bych poprosit o vase nazory/postrehy/zkusenosti. Jsem na zacatku druheho trimestru, bohuzel uz od zacatku trpim hyperemesis gravidarum… vecne po nemocnicich, silene zvraceni, nevolnosti. Prvnich par tydnu se mi snazil pomahat a podporovat, ted vidim, jak uz mu to leze na nervy. Ja bych s nim menila okamzite. Jak bych byla rada, kdyby mi bylo aspon trochu dobre a mohla jsem vsechno delat. Bohuzel se zmohu tak akorat lezet a zvracet. Taky uz me to nebavi… On je nervni z toho, ze domacnost je v rozkladu, ze dela veskere domaci prace, nakupy… Je nevrhlej, protivnej, vecne me osocuje, ze ani nevim, co kde je, porad se po necem shani… Ted z nej i vypadlo, ze nechce k porodu, ze by z toho mel trauma, prestoze jeste pred otehotnenim, kdyz jsme se o tom bavili, tak rikal, ze pujde…
jsem z toho nestastna…