Manžel nezvládá mou práci

Anonymní
6.1.26 20:30

Manžel nezvládá mou práci

Nastoupila jsem po rodičovské do práce. Podle mě je to práce snů, sice málo peněz, ale celkem dobrá pracovní doba, nenáročná práce, dobrý kolektiv, prostě si tam chodím odpočinout. :oops: Máme více dětí, byla jsem s nimi šíleně dlouho doma. Místo aby byl manžel se mnou rád, že jsem našla dobré místo, denně mi dává sežrat, jak jsme spolu málo, jaký je doma bor*el a co není hotového. :zed: Po něm se nechce nic kromě ranního odvedení (to bych taky zvládla, ale proč bych měla tahat děti v půl 6. z postelí, když je může odvést on o 2 hodiny později. :nevim: )Takže už jsem vybouchla a natvrdo mu oznámila, jestli bude šťastnější, když budu ještě X let doma u plotny a pak můžu jít akorát tak krájet někam salámy na celodenní směny? Že takove pozice se prostě nenabízí co týden. O co mu jako jde. :zed: Tak to najednou otáčí, že to myslel dobře a klidně bych mohla být žena v domácnosti. Ale já nechci. :cert: Z toho kolotoče kolem dětí a domácnosti blázním i tak, nechci to mít jako jedinou náplň života. Mám strach, jak dlouho tohle ještě ustojím. A nakonec bude stejně po jeho. Prošel si někdo něčím podobným a jak to zvládnout? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
681
6.1.26 20:36

Jednou by řekl, že je tady bordel a nestačil by chytat hadry a čističe se slovy „Máš ručičky, chlapče.“ Ženy v domácnosti se pánovi zachtělo. Protože kdo by nechtěl služku zdarma. Radím ho zapojit, a to i když sama třeba děláš věci lépe/rychleji/pečlivěji. Jen ať ví, co kritizuje. Ať si zkusí vytírat, mýt okna, vytřídit prádlo, složit prádlo, a ne jednou, kdepak. Žádné takové „tak si to na týden zkus“. To by se mohl kousnout a týden vydržet. Zapoj ho natrvalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5243
6.1.26 20:38

V životě by mě nenapadlo být jen xy let doma s dětma :roll: To za prvé a za druhé by manžel nebyl jen dárce spermatu :roll: A ano, chápu tu anonymitu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.26 20:42
@ibis píše: Více

Tak super, že ne každý má tu možnost někam strčit mimino hned po šestinedělí a chodit si do kanceláře, ukamenuj mě. :roll: Já jsem to tak taky nechtěla, ale co z toho.

• Citovat
  • Upravit
36185
6.1.26 20:45

Asi je na čase, že se bude muset doma taky zapojit, nebo si proste někoho na to zaplatit :nevim: nemůžeš zase zvládat všechno sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9259
6.1.26 20:47

Manželovi taky přibyly povinnosti s mým nástupem do práce. Ale on s tim tedy počítal, takze nebyl problem. Mame to ted temer napůl. Byla to domluva prave proto, ze uz nejsem doma a nemuzu delat vsechno, uz taky chodím do práce, stejne jako on. Kdyby prskal, ze je binec, dostal by do ruky hadr. Ruce ma, tak at je použije. Pokud nepomáhá domluva, udělej léčbu šokem, ta funguje snad vzdy. Musí si to prožít, aby věděl, o co jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
6.1.26 20:48
@Anonymní píše: Více

Chodím do prace od 2 let ditete, oba mame plný úvazek na směny a oba zvládáme i peci o dítě a domacnost :nevim: Doma jsem byla ciste do 9 mesicu syna, poté aspoň brigada a pak zpět do prace. Doma by me dele nikdo neudržel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37058
6.1.26 20:55

Tak ať buď chlapec taky přiloží ruku k dílu v domácnosti nebo ať zaplatí uklízečku.
Bude čisto a budete mít víc času na sebe.
Rozhodně neustupuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cirrus fibratus
6.1.26 20:57

Co jsi nechtěla? Mít více dětí a být s nimi šíleně dlouho doma a mít k tomu muže, kterému je zatěžko přiložit ruku k dílu?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.1.26 21:03
@Cirrus fibratus píše: Více

Přesně tak :lol: Ne všechno člověk v životě naplánuje ideálně.

• Citovat
  • Upravit
3128
6.1.26 21:07

Zasadni chyba je, ze po nem nechces a nikdy si nechtela, podilet se na domacnosti 50-50. Chces po nem jen malilinkatou pomoc, tudiz se vse bere jako TVOJE prace. :nevim: coz je ale nesmysl, jsou to VASE deti a VASE domacnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
6.1.26 21:11

Njn, české specifikum 3 letá rodičovská, a tohle jsou následky, zvykl si na to. Kdyby děti běžně chodily od půl roku do jeslí, tak by ho to ani nenapadlo, protože by si na to nezvykl. Teď si bude muset odvyknout, protože psychické zdraví mámy je důležité a dobrá práce je pro psychické zdraví nutná

Příspěvek upraven 06.01.26 v 21:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1559
6.1.26 21:14

Pokud mu vadí bordel, co mu brání se zapojit? Je to jen tvoje domácnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5243
6.1.26 21:17
@Klávesa289 píše: Více

Já si myslím, že tam vůbec nejde o bordel. Tam jde o to mít ženu doma a mít vše hotové a nemuset nic dělat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1559
6.1.26 21:17
@PavelChytry píše: Více

Jsem vděčná, že jsem nemusela strkat dítě do jeslí a že jsem si čas s ním doma užila. Ale do práce jsem pak normálně nastoupila a o domácnost jsme se podělili. Nešlo, aby muž jen čekal, co udělám, ale musel se zapojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí