Manžel příliš utrácí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.9.13 11:16

Manžel příliš utrácí

Prosím o zachování a pochopení anonymity. S manželem si rozumíme, ale nikdy jsme si příliš nerozuměli co se financí týká. Vydělávali jsme oba dost a tak jsme to nemuseli řešit. Já jsem teď ale na rodičovské dovolené už 2 roky, v práci mi místo přestali držet a to jak manžel utrácí mě už štve. Každý máme vlastní účet, s tím, si peníze dělíme cca na půl a dlouho jsem tedy to, že on všechny „svoje“ peníze utratí řešit nemusela. Teď ale utratil moc moc a už 2. měsíc máme s penězi problém. Já platím veškeré výdaje domácnosti o které jsme se víceméně dřív dělili na půl a samozřejmě mi už nic nezbývá a utratila jsem i peníze, co jsem měla našetřené z mateřské. Manžel to vůbec nechce řešit, vždycky jen řekne, jo peníze jsou na cestě, mají mi v práci proplatit to a to, počkej, čekám už 2 měsíce. Vždy ještě dodá, vydělávám dost a nevím proč bysme se měli o penězích hádat. Nejvíc se bojím toho, že půjde a někde si ty peníze půjčí aby byl doma klid.
Měla jste doma některá podobně rozhazovačného manžela? Jak jste to vyřešili? Díky moc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6536
20.9.13 11:21

Tak ono jde o to co je hodně utrácí kolik to tak je může to být 2000 nebo 10000, a co kupuje? a jestli to jsou tak nepotřebné věci, nebo jen tak rozhazuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
20.9.13 11:23

Ono hlavne, kdyz teda tak dobre vydelava, tak nechapu proc vydaje za domacnost neplatil on?
asi by bylo nejlepsi nastolit rezim, ze z jeho vyplaty se v prvni rade zaplati vse, co je potreba a se zbytkem, at si dela co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
20.9.13 11:23

To mi něco hooodně připomíná. Můj magor (manžel) si bez mého vědomí půjčil u banky 60 tisíc!!! Myslela jsem, že ho zabiju. Dostal ultimátum-všechny peníze na účet mě, vše platím já, on dostává kapesný 4 tis na měsíc. Jediná chyba z jeho strany a rozvádím se!!!Zatím to funguje, snad bude i dál. Jinak taky utrácel nevím za co :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.13 11:25

U nas to bylo podobne jen z moji strany. Pritel nevydelaval- mel dost penez od rodicu. Ja vydelavala hodne takze on platil neco malo na najem, pridal na jidlo a zbyte se neresil. Fakt jsem rozhazovala za blbosti a taky proc ne kdyz ty prachy jsou. Ted jsem na materske a prijem misto 35tis necelych 11. Muz stale moc nevydela takze je to s prachama dost mizerne. Ja mam ale stale tendence utracet za blbosti pro deti, sobe, jemu… Problem je v tom, ze uz na to proste nemame a me trva dava fakt hodne zabrat se to postupne ucit ze je treba setrit.

Na tvem miste bych zkusila zavest, aby on platil bydleni a vse okolo a ty z materske jidlo atp. On hendel uvidi, ze je tech penez vyrazne min. Me trebas az fakt vyluxovany ucet otevrel oci a ted me mrzi, ze jsem prachy rozhazela docela zbytecne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.9.13 11:39

Píše zakladatelka - no něco je potřebné (třeba oblek do práce chápu, ale proč hned 2 najednou?), něco jsou blbosti, drahé restaurace, dost mu dluží firma už 3 měsíce, ale to je proto, že dal pozdě a chybně vyúčtování služebních cest. Dal také asi 30 tisíc rodičům, oni chtěli půjčit, on jim to daroval…Už druhý měsíc řešíme problémy s tím aby bylo na splátku hypotéky, tento měsíc jsem od něj navíc nedostala žádné peníze a musela jsem dát ještě na tu hypotéku (tu normálně platí on). Vím, že mu to je trapné a omlouvá se mi za to. Vím, že až mu proplatí služební cesty, tak to bude zase OK, ale na jak dlouho? Do příští služebky? Kde zase utratí spoustu peněz za dárky a nebude schopen dobu udělat vyúčtovaní, nebo obvykle poztrácí několik účtenek a tudíž mu je nikdo neproplatí?
@rerere - přesně toho se bojím. Jak jsi na to přišla, že si ty peníze půjčil? Lze to nějak kontrolovat?

• Citovat
  • Upravit
10854
20.9.13 11:44

To, že se obdobně choval už dřív tě mělo varovat jaký vztah k penězům má, ale tohle obvykle nikdo neřeší.

Ano jste ve velkém problému. Klidně mě tu sežerte, že zakladatelku straším.

V tomto případě bych nastolila jasná pravidla a jako ultimátum neplnění rozvod.

Takhle neprůhledné finance jsou na větev. To bych nevydržela déle jak dva měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.13 11:49

Opět zakladatelka
@Trojlístek - já se bojím, že asi nestrašíte. Dokud je peněz dost, tak samozřejmě utrácení neřešíte. On stále vydělává dost, ale utratí, nebo mu různě firma dluží za ty služebky a jiné výdaje
Já bych na něj zatlačila ještě víc, ale fakt se bojím toho, že pak si ty peníze někde půjčí a nic mi neřekne.
Rozvod si absolutně neumím představit, vycházíme spolu jinak dobře, je ke mě pozorný a děti ho strašně milujou.

• Citovat
  • Upravit
437
20.9.13 11:49

Zakladatelce - tvůj manžel evidentně, z toho co popisuješ neumí a asi nikdy nemusel hospodařit s penězi. Nemohli byste si sednout a probrat, jak jste teď momentálně na tom s financemi, co je potřeba zaplatit, kolik dělají měsíční výdaje a kolik příjmy - vím, že se to zdá triviální, ale když se to napíše na papír, hned je to jasnější a přehlednější.
Můžete se zkusit taky domluvit, že na tvůj účet, až mu dorazí peníze od firmy, převede částku alespoň na 2 splátky hypotéky a ty se o to postaráš (zbude vám rezerva, kdyby v budoucnu byl problém.
Bohužel na to, jestli si někde půjčí peníze těžko přijdeš, většinou až v momentě, kdy přestane splácet a začnou chodit upomínky. To je na vzájemné důvěře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10854
20.9.13 11:57

Já vím, že je to absolutně nepředstavitelné, ale to, že si to zatím neumíte představit je z toho důvodu, že „zatím“ neřešíte pořádný průšvih.

Já neříkám, že to tak dopadne, ale mohla by to být páka. Omluvy tohoto typu by se mnou naprosto nic neudělaly, pokud bych se musela potýkat s neplacením hypotéky.

Sedněte si společně za včas, dokud máte z čeho brát. Až nebude z čeho, bude pozdě. Chlap nemusí vědět, že nějaké finance ještě jsou - v tomto případě je to zcela nežádoucí.

Jak postupovat dál je hodně popsáno v příspěvcích výše. Jinak se z toho nedostanete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.13 12:00

Z vlastni zkusenosti. Opravdu dokud neuvidi cerne na bilem, ze je to s prachama blede tak mu to nejdojde.

Rozhodne to prusvih je protoze je jen otazka casu, kdy to prepiskne a najednou nebude z ceho zaplatit najem, jidlo… proste neco, co je treba a on bude cumet jak pero z gauce jak se to stalo vzdyt prece vydelava dost a vina padne na tebe.
Rozhodne je potreba to resit.

Taky mame finance oddelene. Fakt se nehodlam dohadovat o kazde prkotine, jestli ji potrebujem nebo ne. Mam proste urictou castku, se kterou nakladam podle sveho a jestli za to koupim jidlo, obleceni detem nebo nejakou blbost sama sobe je jen moje vec.

• Citovat
  • Upravit
681
20.9.13 12:17

Zakladatelce-přišla jsem na to tak, že párkrát zaplatil pozdě splátku a přišla mu upomínka. To bylo divný-několik dopisů od jiný banky, než kde má účet, takže jsem do nich vlezla. Málem mě šlehlo, volala jsem do tý banky, jak si můžou dovolit dát takovou půjčku bez vědomí manželky, prý do 300 tis.to tak mají. Dneska se dostaneš do dluhů, ani o tom nevíš. Takže jsme se takhle dohodli-teda já jsem se dohodla a jestli jednou něco ohledně financí podělá, tak jsem s ním skončila. Ono toho bylo už ohledně peněz víc, ale nic tak závažnýho. Asi to neuhlídáš, leda, že mu budeš lízt do věcí, vím, nemá se to, ale tady se jedná ne jen o něj, ale i o mě a o rodinu, takže to, že se to nemá, mě v tomhle případě nezajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
20.9.13 12:24

Jinak u nás to vzniklo podobně, dokud jsem byla v práci, pohoda, já měla 22 tis, on 25, pohoda. Ale co jsem na mateřský, musí většinu poplatit on, byl zvyklej utrácet, do toho byl v zimě skoro 2 měsíce na neschopence a aby mi mohl dát peníze, tak si je půjčil. Místo toho, aby mi řekl, že nemá, že mi dá míň. Dalo se to řešit úplně jinak, než jak to vyřešil on. Ale stalo se. Jinak nás taky miluje, to vím, ale finance a on, to nejde moc dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35712
20.9.13 14:26

Ja to mam podobne, ale muj muz neutraciza sebe, proste v urcitych vecech vyhazuje penize oknem. Treba misto aby se s nekym hadal o vypovedi povinneho ruceni, tak plati uz dva roky za motorku, kterou nemame. Nebo dela pojisteni a proste koupi to nejlepsi nedrazsi co je i kdyz to moc nevyuzijeme. A takhle je to se vsim. On to mysli dobre, treba kdyz jde nakoupit a nevi co vybrat tak koupi to nejdrazsi, kdyz jsem ho poslala po porodu pro vlozky koupil od kazdeho druhu jedny.. :roll:
U nas funguje, ze ho donutim at si jeden vecer sedne a udela urady, banky a tak, musim ho hlidat, ale jemu to vyhovuje. Dokonce zacal setrit, me o tom nerika, protoze vi, ze kdybych vedela ze mame nekde jeste rezervu tak to rozfrcam ja :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
732
20.9.13 14:59

Poztrácí několik účtenek? Lidi v mé práci hází takový „účtenky“ do blikající bedny a doufají že vyhrají. Jestli to taky není jeden z příčin nedostatku peněz. Pozor na to, člověk do toho spadne dřív než si myslí…nechci strašit jen mě to napadlo když jsem četla že ztrácí účtenky. To je jak kdyby ztrácel peníze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat