Manžel s ničím nepomáhá

9.11.16 16:36

Manžel s ničím nepomáhá

Je tady někdo, kdo má jedno nebo více dětí a manžel vám vůbec s ničím nepomáhá, ani s dětmi, ani s domácností? Jak to zvládáte? I psychicky…

Příspěvek upraven 09.11.16 v 16:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12007
9.11.16 16:40

Já bych si nepořídila děti s mužem, který by všechno nechával na mně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
9.11.16 16:42
@chrysantemis píše:
Je tady někdo, kdo má jedno nebo více dětí a manžel vám vůbec s bičím nepomáhá, ani s dětmi, ani s domácností? Jak to zvládáte? I psychicky…

spatne nastaveno. Manzel nema co pomahat. Deti a domacnost nejsou automaticky povinnost zensky.
Takze, ne nepomaha mi, normalne se podili na chodi domacnosti a vychove deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
9.11.16 16:44

Teď už mám obě děti velké, ale manžeĺ vždycky pomáhal jen minimálně, spíš vůbec. Ale já to tak brala už před otěhotněním, že má extrémně náročné povolání, které nebude omezovat. Takže jsem na děti a domácnost byla vždycky v podstatě sama, ale zvládala jsem to v pohodě. Tak jednou za týden pohlídala babička a já obstarává nákupy, kadeřníka a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
9.11.16 16:46
@Lekninka91 píše:
Já bych si nepořídila děti s mužem, který by všechno nechával na mně :nevim:

Můj muž teda nepomáhá, normálně spolupečuje o děti a provoz rodiny, to jen pro úvod.

Ale: myslím, že není úplně výjimečná situace, že za bezdětna ten provoz šel plynule, normálně, chlap zajel občas s autem do servisu a se smetím, ugriloval krkovici, a žena vyprala a vysála.
S dětmi je najednou víc práce, podstatně míň času a tak je stokrát větší nárok na všechny. Zatímco ona zapne, protože co jinýho jí zbývá, on se dál tváří, že ob rok technická je tak akorát, protože ona je přece kvůli tomu doma a on utahaný z práce.
Tedy: myslím, že úplně dobře odhadnout, zda se chlap v noci vystřídá v nošení uřvance, co mu rostou zuby, za bezdětna nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
9.11.16 16:56

Stejné téma po tisící a prvý :D
Jaký si to doma člověk udělá, takový to má. Pokud chlap deset let nemusel doma šáhnout na utěrku, tak na ni prostě nešahá dál :nevim:

Jinak můj chlap má hodně fyzicky náročnou práci, takže když se po dvanácti až čtrnácti hodinách dovalí domů, opravdu po něm nechci, aby myl nádobí, vysával nebo utíral prach.
Beru to jako péči o domácnost, což je dle mého zkostnatělého myšlení práce ženy (pokud má žena nenamáhavé zaměstnání a zároveň muž namáhavé a třeba ještě navíc práci okolo baráku).
Takže ne, můj chlap doma nepomáhá, dvakrát do roka, když sem nemocná, smeje nádobí a uvaří večeři, ale tím to končí.
A mě to nijak výrazně nevadí, snad jen si občas postěžuju, jestli by ho zabilo, kdyby si uklidil pixlu od kafe nebo boty do botníku… :roll: :P

O prcka se samozřejmě staráme tak nějak oba, dle času a potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
9.11.16 17:07
@Mar__tanka1983 píše:
Stejné téma po tisící a prvý :D
Jaký si to doma člověk udělá, takový to má. Pokud chlap deset let nemusel doma šáhnout na utěrku, tak na ni prostě nešahá dál :nevim:

Jinak můj chlap má hodně fyzicky náročnou práci, takže když se po dvanácti až čtrnácti hodinách dovalí domů, opravdu po něm nechci, aby myl nádobí, vysával nebo utíral prach.
Beru to jako péči o domácnost, což je dle mého zkostnatělého myšlení práce ženy (pokud má žena nenamáhavé zaměstnání a zároveň muž namáhavé a třeba ještě navíc práci okolo baráku).
Takže ne, můj chlap doma nepomáhá, dvakrát do roka, když sem nemocná, smeje nádobí a uvaří večeři, ale tím to končí.
A mě to nijak výrazně nevadí, snad jen si občas postěžuju, jestli by ho zabilo, kdyby si uklidil pixlu od kafe nebo boty do botníku… :roll: :P

O prcka se samozřejmě staráme tak nějak oba, dle času a potřeby.

Mate kluka? Aby ti budouci snacha nepodekovala, ze pan tvorstva neni schopen po sobe odnest hrnek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.11.16 17:18
@Judithkaj píše:
Manžel chodí zdrchany z práce a stavby domu. Všechno chápu, ale i tak se musím držet občas něco nerict. Takže to zvládám těžko.

Dekuju, takhle nejak jsem to myslela. Chlap dela dvanactky, denni i nocni. Kdyz je doma, dela na baraku. Chapu to a beru to, ale obcas je to narocne… hlavne s tim ditetem, domacnost se nezblazni, dite je obcas vycerpavajici, a to mame hrozne hodnoucke… Kdyz chlap vidi, ze je nejhur, vezme ho ven, ale hodilo by se mi to casteji. Babicku mame daleko a druha nefunguje. Nemam tady ani kamaradku, se kterou bych mohla jit s kocarkem, takze mi proste obcas z toho hrabne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
9.11.16 17:38

Mlj muž mi tak max nařeže dříví na špalky a většinou ho i naštípe. Třísky mi tedy štípe vždy, to jsem se loni sekla do prstu až na kost, tak od té doby to dělá na 100% pořád. Větší kusy si naštípu bez problému sama
Jinak on je 6:30-18 v práci, někdy i délem, kolikrát jede po práci na barák. Pá-ne je nonstop na stavbě.
Doma pomáhá fakt málo, ale ani to po něm teď nechci.
V pátek většinou přijede kolem druhé, tak do 16-17hod mu nabalím děti. Po 17té hodině jede na barák.
Psychicky zvládám dobře, i stíhám péct na zakázku dorty. Hlídání jiné nemáme, takže dělám vše s dětmi nebo když jsou ve školce

Edit - dodávám, že děti do školky cjhodí od září a na dopoledne, nebylo to tak vždy a i tak jsem zvládala a stíhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
9.11.16 17:45
@Patricia89 píše:
Tak ja nevim co resis? :nevim:
Si to zkus vyzkouset. :nevim:
Prece ty si doma s jednim ditetem, tak prece nebudes chtit po chlapovi, aby ti povesil pradlo. :nevim:

Nereknu, kdybyste bydleli v panelaku a on cucel na telku. ale takhle 8o

Kdyz si unavena, tak si muzes s malym lehnout.

No nic, ja tohle nikdy nepochopim, co ty zensky po tech chlapech chteji :roll: :nevim:

mám stejný názor. Pokud maká v práci a na baráku tak o co jde? 8o ¨
Navíc, když je ženská doma sama s jedním děckem :nevim:
Ale pravdou je, že mi to taky přišlo kdysi straaašně náročný :D Teď raděj držím ústa, abych nedostala naloženo víc :D Ale od ledna jdu do práce, to bude dílo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
9.11.16 17:50

Koukám, tady je to samá Xena :-))). Věřím, že takhle ten kapitalismus vybudujeme dřív a radostněji. :-). :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21586
9.11.16 17:50

Ta vzhledem k tomu, že jsem se u obou dětí vracela velmi brzo do práce, tak dělba práce u nás funguje. Zrovna nyní jedu ze služební cesty, byla jsem pryč 3 dny. Manžel zajistil ranní rozvozy dětí, v kombinaci s chůvou odpolední vyzvedávání, před chvílí volali, protože nemohli najít těstoviny, aby si uvařili večeři. :srdce: Je prostě úžasný a bez jeho podílení se na chodu domácnosti bychom nemohli fungovat. Ale on se zapojoval i když jsem byla doma na mateřské, bral si děti ven, vstával v noci k brečícím dětem, když jsem už únavou nemohla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16201
9.11.16 17:52
@chrysantemis píše:
Dekuju, takhle nejak jsem to myslela. Chlap dela dvanactky, denni i nocni. Kdyz je doma, dela na baraku. Chapu to a beru to, ale obcas je to narocne… hlavne s tim ditetem, domacnost se nezblazni, dite je obcas vycerpavajici, a to mame hrozne hodnoucke… Kdyz chlap vidi, ze je nejhur, vezme ho ven, ale hodilo by se mi to casteji. Babicku mame daleko a druha nefunguje. Nemam tady ani kamaradku, se kterou bych mohla jit s kocarkem, takze mi proste obcas z toho hrabne :lol:

Chlap, který dělá na baráku, přeci pomáhá, ne? Resp. má svůj díl starostí. Já vyrostla v rodině, kde chlap si neuvařil nikdy ani kafe, doma prostě dělala jen ženská, ale on makal pořád, měl spoustu starostí se zahradou a barákem. Manžel naopak vyrůstal v rodině, kde chlap pomáhal neustále, protože ženská byla těžce nemocná a bydleli v bytě, takže by si vypadalo divně, kdyby se on natáhl na gauč. A manžel díky nemoci své matky je opravdu zvyklý starat se o domácnost, a vede např. i našeho syna k tomu, že má mámě poděkovat za oběd a pochválit, že to bylo dobrý :lol:, a obě děti odmalička koupe on, protože s nimi chtěl mít taky svou chvilku a rituál.
Co by mi vadilo velmi (ale takového chlapa bych si fakt nevzala), kdyby chlap fakt ležel na gauči, pařil hry na PC, ženská zatím žehlila, a chlap se pak z toho gauče ozval, jestli mu přinese pivo a večeři. Ale myslím, že tihle nemakačenkové jsou rozmazlenci, které ženské špatně vychovaly, resp. oni odkoukali model z rodiny, ale přitom sami tu chlapskou roli nezastávají, protože v panelákovém bytě se nestarají o skládání uhlí a dělání dřeva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.11.16 17:56

@Patricia89 Asi to resim, ze bych si od ditete potrebovala obcas odpocnout :think: Mne by stacilo, kdyby ho treba jednou za tyden vykoupal nebo nakrmil, aby bylo poznat, ze je to i jeho dite…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33597
9.11.16 18:03
@chrysantemis píše:
Dekuju, takhle nejak jsem to myslela. Chlap dela dvanactky, denni i nocni. Kdyz je doma, dela na baraku. Chapu to a beru to, ale obcas je to narocne… hlavne s tim ditetem, domacnost se nezblazni, dite je obcas vycerpavajici, a to mame hrozne hodnoucke… Kdyz chlap vidi, ze je nejhur, vezme ho ven, ale hodilo by se mi to casteji. Babicku mame daleko a druha nefunguje. Nemam tady ani kamaradku, se kterou bych mohla jit s kocarkem, takze mi proste obcas z toho hrabne :lol:

Počkej tak co vlastně chceš? Aby chlap doma pomáhal nebo hlídal dítě abys měla čas i na sebe? Chápu že pokud jsi celé dny jen s dítětem tak to leze na mozek ale dítě roste, půjde do školky, školy a bude to jiné :mrgreen: Pokud se chlap po 8mi hodinách práce nevyvalí na gauč tak bych to nehrotila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí