Zavřená doma - depka

Anonymní
9.11.16 11:33

Zavřená doma - depka

Prakticky od prvního zářijového týdne jsem nebyla pořádně venku. Nejdřív jsem byla 3 týdny nemocná já, pak další skoro 3 týdny malá a když se to začalo lepšit, tak jsem chytla parádní chřipajznu, se kterou jsem ležela dalších 14 dní. Za celou tu dobu jsem byla venku možná 3×. Manžel je v práci od 6 do 6, někdy dýl a hlídání nemám, takže když byla malá nemocná, nedostala jsem se nikam (nákupy mi vozil manžel cestou z práce). Teď je mi od včera konečně líp, ale malá je totál protivná a furt jsme ještě nebyly venku. Chtěla bych zajít aspoň do pekárny pro čerstvé pečivo nebo do parku, podívat se mezi lidi. Ale jakmile ji naložím do kočáru, spustí se hysterický řev, takže nikam nejdem. Malé je rok a měsíc. Fakt už mi z toho hrabe. Máte to někdo podobně? Jak se nezbláznit z dlouhodobého pobytu v bytě? Jo a kamarádky, rodinu nebo známé tady nemám. :-/

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3204
9.11.16 11:39

S protivným dítětem se to musí jedině přežít. Taky jsem druhý den doma, malé bylo zle předevčírem celou dobu zvracela, druhý den mírné teploty a dnes je nemocná mamča, ke které každý den odpoledne chodíme. Pokud je naše holka v pohodě, mám keraplast (hlína co schne na vzduchu) a modeluju si vánoční motivy na stromek atd. nebo cvičím. Upřímě někdy mám doma tolik práce, že jsem ráda, že můžeme zůstat doma, ale snažíme se každý den na chvíli vypadnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32142
9.11.16 11:40

No a to kvůli tomu, že spustí řev, když jí dáš do kočáru už nepůjdeš nikdy ven? To nechápu. Prostě jí dám do kočáru a jdu. Nebo jestli už chodí, tak za ruku a aspoň kolem bloku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
9.11.16 11:43

Taky nechapu, co mela mala za silenou nemoc, ze 3 tydny marodila a nemohla ven? Kdyz nema horecku tak ven s nejakym nachlazenim muze, urcite ji to prospeje vic nez byt furt v byte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
9.11.16 11:46

Můj tip - nositko nebo šátek…měla už chodí dobře, ale jak ma jen rymu nebo je nevyspala řve a řve, ale v nositku je u md a spokojená
Mám dvě děti a nemůžu si dovolit nevylezt den z bytu ;) (školka, nákupy, krouzky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.16 11:46

Nechodí ještě. No já už jsem doma prakticky 2 měsíce kvůli všem těm nemocem. Hodinu a půl mi trvalo, než jsem sebe a ji dneska vypravila, nesnáší přebalování, oblíkání, všechno ze sebe servává a furt řve. Když se mi pak totálně rozeřvala a já ji klidnila a nosila (sama už navlečená v bundě), začalo mi být opět blbě a teď mám zas horečku (3 dny jsem byla bez horečky), proto jsme zůstaly raději doma. Už mám toho plné kecky nehledě na to, že jsem za ty 2 měsíce přibrala 9 kilo a to skoro nejím, pač je mi furt blbě. Mimochodem už řve víc jak 2 hod v kuse, takže mám pocit, že na ní něco leze :-( takže nejspíše další týdny doma. Achjo.

• Citovat
  • Upravit
13141
9.11.16 11:52

A pred tema nemocema jsi byla v pohode? Doma klid?

Dite prebira emoce od matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204

Tak to s tím nic asi neuděláš. Jen obě spolu lehnout a odpočívat, pusťte si třeba nějakou pohádku. Bude zase dobře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

My jsme doma s nemocným dítětem od začátku září - konkrétně od 4.9., to dostal první atb. Jede jednu nemoc za druhou. Taky mi už hrabe a je ponorka jak prase. Chlap se snaží, ale je to náročné pro všechny strany. Já jsem totál vyhořelá, nic mě nebaví a dítě už nevydrží ani u pohádek. Do toho máme ještě starší dítě, co nechodí do školky, protože ho nemá kdo vodit.
Mě štve i to, že je věčně prázdná lednička. Nakupovala mi máma, ta mi vodila i starší dítě, ale měla úraz, takže když přijede chlap, tak nastupuju druhou směnu u ní.
Radu nemám, musíš přežít. Pokud nemá malá horečku, tak bych ji nacpala i s řevem do kočáru a vyrazila aspoň na chvíli.
Mě ještě pomáhá Skype. Mám tam pár kamarádek a mluvím s nimi, což je fajn, jinak by mi už hráblo.
 Inko2

• Citovat
  • Upravit
1689
9.11.16 11:53

Ja teda nechci rypat, ale z jakeho duvodu zustavat s nachlazenym ditetem zavrena doma, to ji s tou imunitou nepomuzes, bude na hromade furt jak sklenikova kyticka. S detma nechodim ven, jen pokud maji horecku, jinak kor zabalena v kocaru urcite muze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32142
9.11.16 11:54

No jediný, kdy se nemá chodit ven je, když má dítě horečku. Jinak bych jí prostě oblíkla, šoupla do kočáru a šla. Co bys dělala, kdybys neměla manžela, který nakoupí? Prostě bys musela. Neumím si představit se vypravovat hodinu a půl. Oblíknu jí, servala by to ze sebe jen jednou, na tohle jsem neměla u svých dětí nervy, dostala by na zadek. Přece nebudeš dělat to, co chce roční dítě. Co kdybys měla druhé třeba ve školce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
9.11.16 11:56
@Monchichik píše:
No a to kvůli tomu, že spustí řev, když jí dáš do kočáru už nepůjdeš nikdy ven? To nechápu. Prostě jí dám do kočáru a jdu. Nebo jestli už chodí, tak za ruku a aspoň kolem bloku.

Přesně! Prostě vyraž!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
9.11.16 11:56

S klukem jsme oba dva infekční a trčíme doma. Radu mám takovou-vezmi ji do náruče, vyjděte ven. Projděte se kolem baráku a zase zpátky domů. Druhý den zase a třetí den zkus dát do kočárku. Bez nosítka to vypadá sice blbě, ale je to pro to dítě lepší - odvykla si, musíš ji zase přivyknout. U nás je zase sluníčko furt a když se snažím jít s malým na dvorem na chvilku na vzduch, tak má ze slunka další vyrážku :zed: :zed: :zed: (máme oba nemoc ruka-noha-ústa a navíc nemůžem na slunko, jinak vypadáme, jakobychom měli lepru :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
9.11.16 11:57
@kdochcekam píše:
Zakladatelko ty jsi na tom momentálně úplně opačně než já. Já si strašně přeju bejt doma. Bože, já bych si třídila skříně a všechny věcičky, byteček si vyšperkovala na vánoce, naobjednávala dárečky a zabalila v klidu dřív než třiadvacátýho ve dvě ráno…napekla bych a koukala na seriály a dělala si každej den jinou manikůru a pedikůru a dávala si natáčky a masky a koupele a zábaly na vlasy…ááááách. vyměníme? To řvoucí děťátko si klidně vezmu taky. Pochovám, uklidním, pomazlím, uložím… :* :mavam:

Taky me to napadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.16 12:10

Dítě nebylo jen nachlazené, ale měla hnisavou rýmu se zánětem dutin, posléze i středního ucha. 2 týdny brala antibiotika a měla horečky. Nachlazená (krk, rýma, kašel) jsem byla já, ale já mám u všeho 40 horečky (špatná imunita) a komplikovaný průběh. Nevím, jestli je normální, aby batole, i když není nemocné, proječelo skoro celý den. Už mi z toho fakt hrabe. Jsem na ni samozřejmě hodná, držím se, ale moje pocity jsou… :zed:
Pak přijde o půl sedmé muž z práce a pronese: To je život, celej den se válet doma! :cert:
@kdochcekam Otázka je, co děláš ty - podle toho zvážím, jestli to vyměním. Ale pokud jsi alespoň půl hodiny denně venku nebo mezi lidmi, tak to asi beru všema 10. :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex