Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@JulkaD
Já osobně si to nedovedu představit, protože jsem hodně sociální a taky bych to moc dlouho nedala, sama doma bych nevydržela, nutně potřebuji kontakt s partnerem. Vždycky jsem to tak měla, můj manžel to věděl od začátku vztahu. Já mám i problém, když manžel odjede třeba na týden na služebku. První chvíli, co se vrátí, jsem taková nesvá a zdrženlivá a to odpoledne mi to i vydrží (já vím, jsem divná). A není to o tom, že bych neměla koníčky, pracuji z domu, mám k tomu další přivýdělek - můj koníček, ale prostě potřebuji takový ten domácí stereotyp.
Příspěvek upraven 19.11.14 v 11:12
@JulkaD Pohcopila jsi mne naprosto přesně a i z toho, že si to jen představuješ, to cítíš stejně jako já. Přesně, jak jsi napsala…připadám si jenom jako ocásek, co sleduje ten jeho úspěch. Když chci já provozovat svoje aktivity - fotím - tak v podstatě nemám hlídání, protože moje focení není přeci tak důležité a on v podstatě stejně ten čas nemá, aby mi pohlídal. A když jo, tak mě nahání po telefonu a já jsem naprosto vystresovaná a zdeptaná. Nevím už jak dál
Fakt nevím. Kdybych z toho k sakru alespoň něco měla, ale nemám nic. jen další dítě na krku a chlapa, kterej ve mne vzbuzuje jen žárlivost a ještě se tomu diví. Pokud by to dopadlo tak, že bych odešla, tak on si pojede dál tu svou slibnou kariéru, my mu půjdeme z cesty - pro něj o to líp, a já můžu dřít bídu, abych vůbec holky uživila a nakrmila. Přitom by stačila kurňa tak málo…tak málo, abychom byli šťastný! Další varianta je najít si chlapa, ale taková bezpáteřní krysa nejsem ![]()
@Anonymní píše:
@JulkaD Pohcopila jsi mne naprosto přesně a i z toho, že si to jen představuješ, to cítíš stejně jako já. Přesně, jak jsi napsala…připadám si jenom jako ocásek, co sleduje ten jeho úspěch. Když chci já provozovat svoje aktivity - fotím - tak v podstatě nemám hlídání, protože moje focení není přeci tak důležité a on v podstatě stejně ten čas nemá, aby mi pohlídal. A když jo, tak mě nahání po telefonu a já jsem naprosto vystresovaná a zdeptaná. Nevím už jak dál![]()
Fakt nevím. Kdybych z toho k sakru alespoň něco měla, ale nemám nic. jen další dítě na krku a chlapa, kterej ve mne vzbuzuje jen žárlivost a ještě se tomu diví. Pokud by to dopadlo tak, že bych odešla, tak on si pojede dál tu svou slibnou kariéru, my mu půjdeme z cesty - pro něj o to líp, a já můžu dřít bídu, abych vůbec holky uživila a nakrmila. Přitom by stačila kurňa tak málo…tak málo, abychom byli šťastný! Další varianta je najít si chlapa, ale taková bezpáteřní krysa nejsem
Já nevím, ale ještě je jedna možnost - realizovat se sama a po tu dobu s ním zůstat, jen přece je to jednodušší. A co takhle chůva třeba jen na pár hodin, co ty bys nebyla doma?
@krákora Mám kamarádku, se kterou jsem domluvená, že při nejhorším pohlídá ( 100,– na hodinu )Ale já z toho nechci dělat standart. Vždyť jsme tu dva, co máme děti. Není tu jen on a zase on. Je mi ze všeho smutno. Neustále mi omýlá o hubu, že jsou matky, co jsou úplně samotný a že to musej zvládat, tak ať ho nechám bejt, ale že by mi večer mohl pomoct aspoň uklidit, místo toho, aby šel ven na jointa, to už by mu ruce upadly. Začínám nenávidět peníze, i když z nich nic nemám, protože mi docela slušně zkazily chlapa i život ![]()
@Anonymní píše:
@krákora Mám kamarádku, se kterou jsem domluvená, že při nejhorším pohlídá ( 100,– na hodinu )Ale já z toho nechci dělat standart. Vždyť jsme tu dva, co máme děti. Není tu jen on a zase on. Je mi ze všeho smutno. Neustále mi omýlá o hubu, že jsou matky, co jsou úplně samotný a že to musej zvládat, tak ať ho nechám bejt, ale že by mi večer mohl pomoct aspoň uklidit, místo toho, aby šel ven na jointa, to už by mu ruce upadly. Začínám nenávidět peníze, i když z nich nic nemám, protože mi docela slušně zkazily chlapa i život
To je nejhorší, že když nechce, tak ho ani párem volů nedonutíš. Bohužel. Jak dlouho to trvá? Já bych třeba asi po roce rezignovala, obdivuji tě, že to zvládáš. Já nechci ti nijak radit, každý si musí svou cestu najít sám, jen ti napíši, že na tvém místě bych se asi více soustředila na sebe a na svou budoucí kariéru, aby ses měla ty i děti dobře jednou i bez chlapa. A rozumím ti, moji rodiče taky žijí v tom bludu, že peníze zmůžou vše a proč jít s rodinou na výlet, když přece může být člověk v práci a vydělávat. Prožila jsem si v tom valou část dětství. Co z toho, že jsem měla tuny hraček, když mě nikdy rodiče neučili jezdit na kole, nikdy se mnou nešli do kina nebo na výlet. Prachy jsou fajn, ale život jen kvůli prachů je na nic.
@krákora Víš, toho je tolik, co bych tu chtěla napsat, ale nemůžu, protože to stejně někdo přes anonym pozná a dá si dohromady 1+1. Ale tohle období vytíženosti, kdy se zviditelnil a hraje tak trochu více sám za sebe, přináší mu to dost peněz, trvá cca 2..3 roky. Jinak jsme spolu 6 let. Uf…už raději nic psát nebudu
..každopádně budu sledovat toto téma..zajímají mě názory všech žen i mužů. A děkuji ![]()
@Anonymní píše:
@krákora Víš, toho je tolik, co bych tu chtěla napsat, ale nemůžu, protože to stejně někdo přes anonym pozná a dá si dohromady 1+1. Ale tohle období vytíženosti, kdy se zviditelnil a hraje tak trochu více sám za sebe, přináší mu to dost peněz, trvá cca 2..3 roky. Jinak jsme spolu 6 let. Uf…už raději nic psát nebudu..každopádně budu sledovat toto téma..zajímají mě názory všech žen i mužů. A děkuji
Tyjo, tak to bych nedala. Budu ti držet palce, ať všechno zvládneš. A když budeš chtít, tak klidně napiš do zpráv. Jsem na nemocenské, takže tu beztak dřepím furt.
@JulkaD píše:
@zvědavá borůvka souhlasim!!!jenze-to se vaze k te jeho potrebe pracovat-on to nedela ani tak kuli penezum. Ty uz v tom ani tak nejsou a ja taky slusne vydelavam. Takze by stacilo, kdyby jen troooosku zvolnil a na nijak bychom to financne nepocitili.
Třeba by pomohla manželská poradna, zaměřit se tam na ten workoholismus. Třeba si to ten chlap prostě jen musí uvědomit.
@krákora noo…a vidis.. Jak je mozne, ze s tebou to najednou slo-omezil to??!! To pro me znaci to, ze je i urcita chyba ve mne. Jednoduse-byvala mu pravdepodobne dostatecne nedavala najevo, ze ho chce mit vice u sebe a tys to dala znat hned na zacatku vztahu. Nebo co myslis? Jakto, ze s tebou se zmenil? ![]()
Dalsi vec co uznavam je, ze jsem dost tolerantni a nevedomky se hodnw podrizuji. Kdyz jsem ho poznala, bylo mi 20let (ted 24),takze…precejen at delam co delam, prirozene mi chybi urcite zkusenosti a…Ja nevim. Ma to se mnou moc jednoduche. Mela bych mozna zacit byt trochu „nesamostatna“ a mohlo by to v nem vyvolat kapku starostlivisti. ![]()
@Anonymní píše:
@krákora Víš, toho je tolik, co bych tu chtěla napsat, ale nemůžu, protože to stejně někdo přes anonym pozná a dá si dohromady 1+1. Ale tohle období vytíženosti, kdy se zviditelnil a hraje tak trochu více sám za sebe, přináší mu to dost peněz, trvá cca 2..3 roky. Jinak jsme spolu 6 let. Uf…už raději nic psát nebudu..každopádně budu sledovat toto téma..zajímají mě názory všech žen i mužů. A děkuji
Noo.. Ten jeho argument, ze ostatni zenske jsou na tom hur je zcela zcestny, pac stejne tak ty muzes namitat, ze ostatni chlapi se chovaji tak a tak a maji to doma jinak!!
nemch se zahnat do pozice ve ktere ted jsi, delej s tim neco. Ze je umelec a zacina mit uspech je hezke-ovsem je jen na tobe, jestli mu to budes s prominutim „zrat“ i doma. Chapu te naprosto s tim, ze jste na deti 2,takze hlidani z principu nechces-ale-nebylo by jednodussi se vykaslat na nejakou hrdost a princip, to hlidani vyuzit? Navic-100kc na hodinu je podle me standard, takze bys ˇohla vyuzit i nejakou pani na hlidani/studentku. A chlapovi bych to podala tak jak to je-ty kasles na deti, ja mam i svuj zivot-hold kdyz se neumis angazovat-musi nam pomoct nekdo cizi. ![]()
@zvědavá borůvka
je to jen o tom, ze si to musi uvedomit-a to je priserne tezky, kdyz se pohybuje jen v okoli chlapu, kteri to maji na chlup stejne
. Ale jo, ja mu to urcite zkusim navrhnout, treti nezavisla osoba nam muze jen a jen pomoct. Je to dobry napad, hned sw jdu po necem podivat ![]()
@JulkaD Je to fakt těžké. Mám pocit, že mě provokuje, abych to byla já, kdo odejde a mohl to mít na koho svédst. Teď už týden nespí doma. Minulou neděli proběhla hádka, protože byl celej den v tahu, ani nedal vědět, strašně jsem se naštvala a psala mu, kde zase je, jestli mu to ještě příjde normální…hned se do mě pustil. Já nervy na pochodu. VYdeptaná a totálně vytočená jsem mu nabídla, že by bylo možná lepší to rozpustit, že už to s ním nedávám a příjdu mu i s dětma na obtíž a nervově už jsem v háji. On souhlasil, že prý se mnou není šťastný, že se nebude kvůli mě měnit, že má krásně rozjetou kariéru. Pár dní před tím klasika..zamilované sms, jak nás miluje, jak mi děkuje za vše, co pro něj dělám ( i na sociálních sítích a veřejně ) a teď úplná absence citů…jasný, tak běž…mě už to nebaví…nejsi mi oporou ani mě nepodporuješ a tak dále..
Strašně jsem se naštvala, ale strašně. Objednala jsem stěhováky, které jsem druhý den po prořvané noci zrušila, že s ním ještě promluvím. Telefony nebere, odepisuje jen na FB..jak dětinskej přístup. Prosila jsem ho, ať se vrátí domů, že si promluvíme. Odmítl, že prý jsem se s ním rozešla na dobro, tak se vracet nebude. Mezitím mu psala dcera sms, ať se vrátí, že se jí stýská..dnes je neděle, týden pryč..umělec nikde. Údajně, dle toho, co mi píše, má zdrav. problémy a je u rodičů. Ptá se někdo mě, jak mi asi tak je? Jak je mým dětem? Co děláme? Za celý den se neozve, ale na to, aby si přidával na fejzbůku pipiny do přátel a komentoval statusy kamarádů, na to čas má…
nevím kudy kam ti povím a jediné, co ti k tomu můžu říct, tak to, že pokud tohle nedopadne dobře, umělcům se už budu vyhýbat obloukem. To jsou prostě totálně svobodný lidi, co nikdy nebudou mít šťastný rodiny a toto není moje první zkušenost…mohla jsem se už kdysi poučit, já husa ![]()
@JulkaD
Ale je pravda, že já jsem docela drš´tka, takže když mi něco vadí, tak to dám docela hlasitě najevo a ideálně to i vyřešit. A je taky pravda, že když manžel něco doma dělá, tak mu jdu (někdy spíš jakoby) pomáhat a u toho si povídáme, jak jsme se měli apod., občas, když vím, že má volněji, za ním zajdu do práce.
Příspěvek upraven 19.11.14 v 11:11
@Anonymní píše:
@JulkaD Je to fakt těžké. Mám pocit, že mě provokuje, abych to byla já, kdo odejde a mohl to mít na koho svédst. Teď už týden nespí doma. Minulou neděli proběhla hádka, protože byl celej den v tahu, ani nedal vědět, strašně jsem se naštvala a psala mu, kde zase je, jestli mu to ještě příjde normální…hned se do mě pustil. Já nervy na pochodu. VYdeptaná a totálně vytočená jsem mu nabídla, že by bylo možná lepší to rozpustit, že už to s ním nedávám a příjdu mu i s dětma na obtíž a nervově už jsem v háji. On souhlasil, že prý se mnou není šťastný, že se nebude kvůli mě měnit, že má krásně rozjetou kariéru. Pár dní před tím klasika..zamilované sms, jak nás miluje, jak mi děkuje za vše, co pro něj dělám ( i na sociálních sítích a veřejně ) a teď úplná absence citů…jasný, tak běž…mě už to nebaví…nejsi mi oporou ani mě nepodporuješ a tak dále..Strašně jsem se naštvala, ale strašně. Objednala jsem stěhováky, které jsem druhý den po prořvané noci zrušila, že s ním ještě promluvím. Telefony nebere, odepisuje jen na FB..jak dětinskej přístup. Prosila jsem ho, ať se vrátí domů, že si promluvíme. Odmítl, že prý jsem se s ním rozešla na dobro, tak se vracet nebude. Mezitím mu psala dcera sms, ať se vrátí, že se jí stýská..dnes je neděle, týden pryč..umělec nikde. Údajně, dle toho, co mi píše, má zdrav. problémy a je u rodičů. Ptá se někdo mě, jak mi asi tak je? Jak je mým dětem? Co děláme? Za celý den se neozve, ale na to, aby si přidával na fejzbůku pipiny do přátel a komentoval statusy kamarádů, na to čas má…
nevím kudy kam ti povím a jediné, co ti k tomu můžu říct, tak to, že pokud tohle nedopadne dobře, umělcům se už budu vyhýbat obloukem. To jsou prostě totálně svobodný lidi, co nikdy nebudou mít šťastný rodiny a toto není moje první zkušenost…mohla jsem se už kdysi poučit, já husa
To je jakoby měl dvě osobnosti a ještě kus dítěte v sobě. A nikdy nevíš, která osobnost je zrovna „u moci“. On se asi časem zklidní a usadí, ale asi to bude ještě dlouho trvat.
@Anonymní píše:ukázokvej sobeckej chlap, u něj je to jen JÁ JÁ, nebere ohled na nikoho a nikdy brát nebude… jestě si myslím že se okolo něj motají mladé pipinky no a to je jasné… bez něj ti bude líp, žádné nervy a podobně, budeš mít klídek
@JulkaD Je to fakt těžké. Mám pocit, že mě provokuje, abych to byla já, kdo odejde a mohl to mít na koho svédst. Teď už týden nespí doma. Minulou neděli proběhla hádka, protože byl celej den v tahu, ani nedal vědět, strašně jsem se naštvala a psala mu, kde zase je, jestli mu to ještě příjde normální…hned se do mě pustil. Já nervy na pochodu. VYdeptaná a totálně vytočená jsem mu nabídla, že by bylo možná lepší to rozpustit, že už to s ním nedávám a příjdu mu i s dětma na obtíž a nervově už jsem v háji. On souhlasil, že prý se mnou není šťastný, že se nebude kvůli mě měnit, že má krásně rozjetou kariéru. Pár dní před tím klasika..zamilované sms, jak nás miluje, jak mi děkuje za vše, co pro něj dělám ( i na sociálních sítích a veřejně ) a teď úplná absence citů…jasný, tak běž…mě už to nebaví…nejsi mi oporou ani mě nepodporuješ a tak dále..Strašně jsem se naštvala, ale strašně. Objednala jsem stěhováky, které jsem druhý den po prořvané noci zrušila, že s ním ještě promluvím. Telefony nebere, odepisuje jen na FB..jak dětinskej přístup. Prosila jsem ho, ať se vrátí domů, že si promluvíme. Odmítl, že prý jsem se s ním rozešla na dobro, tak se vracet nebude. Mezitím mu psala dcera sms, ať se vrátí, že se jí stýská..dnes je neděle, týden pryč..umělec nikde. Údajně, dle toho, co mi píše, má zdrav. problémy a je u rodičů. Ptá se někdo mě, jak mi asi tak je? Jak je mým dětem? Co děláme? Za celý den se neozve, ale na to, aby si přidával na fejzbůku pipiny do přátel a komentoval statusy kamarádů, na to čas má…
nevím kudy kam ti povím a jediné, co ti k tomu můžu říct, tak to, že pokud tohle nedopadne dobře, umělcům se už budu vyhýbat obloukem. To jsou prostě totálně svobodný lidi, co nikdy nebudou mít šťastný rodiny a toto není moje první zkušenost…mohla jsem se už kdysi poučit, já husa
@percconte
no tak pěkně děkuji..Názor od chlapa jsem potřebovala a doufala jsem, že nebude tak hustej, ale máte pravdu…je to tak. BTW pěkná profilovka ![]()