Manželka z ničeho nic nechce dítě

4.12.24 22:41

Manželka z ničeho nic nechce dítě

Zdravím všechny.
Jsme s ženou manželé už skoro 3 roky a o dítě se snažíme 6 let. Jelikož jsou u mě zdravotní problémy tak řešíme přes kliniku, kde proběhly všechny vyšetření a v únoru jsme byli seznámeni s IVF cyklem a celým postupem. Byli jsme oba nadšení, že se to už povede a čekáme na schválení příspěvku pojištovnou.
Nicméně v září manželka začala navštěvovat fitcentrum, začala chodit více s přáteli ven a nyní mi oznámila že děti nechce. Nevím co si o tom mám myslet, když jsme se na to oba těšili. Mě je 34 a jí 30. Na dotaz proč mi sdělila že by jí to omezovalo v jejích zájmech. Jsem z toho bezradný a nevím, jak dále pokračovat.
Budu rád za jakékoliv rady jak si s ní promluvit aby to neskončilo třeba i rozvodem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Svetluska55
4.12.24 23:05

Tak určitě.. to je nahodicka, druhý „muž“, registrovaný dnes, nováček a 2.vybusna diskuze o nevyhovující ženě během 3 minut.
Jdi spát, ať jsi zítra v práci svěží..

• Citovat
  • Upravit
11358
4.12.24 23:07
@hadejkdo1990 píše: Více

Má už dávno někoho jiného.
Rozvod bude jen další etapa, pokud je problém u tebe.
Bariéra k oznámení můžou být nadcházející svátky.
Neměj mi to prosím, za zlé, ale tohle jsem slysela a viděla mockrát…
A ty s ní a jejími přáteli ven nechodís?
Jaké zájmy má konkrétně na mysli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.12.24 23:11
@Svetluska55 píše: Více

Jsem aktuálně na nemocenské i když bych byl raději v práci abych přišel na jiné myšlenky, A nepíšu nic o nevyhovující ženě, jen o náhlé změně přístupu k dítěti.

Příspěvek upraven 04.12.24 v 23:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.12.24 23:13
@Trojlístek píše: Více

Nechodím. Navrhoval jsem jí že můžeme společně chodit i do fitka a na to mi argumentovala že je to tam drahé atd. Také mám pocit na někoho jiného ale to stále popírá. Po tolika letech ji nechci hned nazývat že lže, ale stále mě to hlodá. Jinak já dělám noční takže přes den je bud v práci nebo s přáteli beze mě. Právě měním i práci, ale nevím, jestli to k něčemu bude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11358
4.12.24 23:38

A co jako, že je to drahé?
Ona může a ty ne?
Tak určitě ti to k něčemu bude, ta změna práce a to v nové etapě tvého života.
A taky to může výrazně pomoct tvému problému - noční je peklo.
Teď nic před svátky řešit nebude, proč by se stresovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.12.24 23:42
@Trojlístek píše: Více

No mě právě zaráží, že změnila názor hned jak začala chodit více ven a mám podezření na někoho druhého. Řekla mi že klidně za 3-4 roky můžeme ihned na IVF jenže mi to příjde jako hloupost, když jsme tohle vše začali řešit kvůli ní před 6 lety že chtěla dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1Janinka1
4.12.24 23:56

Asi bude jednodušší to radši ukončit. Jasně, lehce se to radí, ale pokud chceš svoje vlastní děti, tak je blbost, aby ses jich kvůli nějaké ženě vzdal. Protože co si budem, ani jeden nemáte věk, kdy byste si mohli dovolit pár let s dětmi počkat. Zvlášť, když musíte jít cestou umělého oplodnění. Nevím, kde je u vás problém, ale třeba to s novou partnerkou půjde raz dva, třeba jste vy dva nekompatibilní. Tak neztrácej čas. Navíc, pokud už teď to ve vztahu skřípe a nějakým zázrakem by manželka změnila na děti názor, tak s dítětem to bude ještě větší vztahový nářez.

• Citovat
  • Upravit
5.12.24 00:01
@1Janinka1 píše: Více

no je u mě problém s pohyblivostí a počtem a právě nezabrají vitamíny co mi doporučil lékař. Je to jedna z variant ale přeci jen jsme spolu strávili kus života i když jsme manželé skoro 3 roky tak celkově jsme spolu už 15 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1Janinka1
5.12.24 00:09

Aha. No, chápu taky jsem si něčím podobným prošla, že člověk zvažuje a je mu líto těch let, ale když je na ten vztah sám…
Ty máš na víc ještě věk a čas před sebou (to zní ode mě strašně pateticky, když jsem o chlup mladší než ty 😁), ale dokážeš si žít bez dětí? A teď třeba opravdu se časem ukáže, že v tom byl někdo třetí, žena odejde, a ty nebudeš mít ani ji ani děti a navíc pár let času v háji. Nad tímto popřemýšlej. A opravdu, jak píší jiní, vypadá to na někoho jiného. Změna chování a ukončení snažení o dítě. To mi přijde jako dost jasné a logické znamení.

• Citovat
  • Upravit
5.12.24 00:13

Mas pravdu, nejspíš nad tím moc přemýšlím a snažím se vyřešit něco co už řešení nemá a nebudeme ani jeden šťastný. Jen nevim jestli je to vhodné řešit tímhle způsobem před Vánoci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14537
5.12.24 00:15

@hadejkdo1990

Vánoce raději u rodičů, a s Valentýnem už si určitě hlavu lámat nemusíš. Čím rychleji se s tím srovnáš, tím lépe pro tebe.

Vzhledem k tomu, že se snažíte, :think:
Ukonči to co nejdřív, protože s hodně velkou pravděpodobností se brzy zadaří, jen jaksi bez tvého přispění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1Janinka1
5.12.24 00:18

Tak pokud dokážeš s ní Vánoce normálně prožít, tak asi netřeba teď to řešit a probírat. Dělat jakože nic a Nový rok vzít symbolicky jako začátek nového života a předložit jí rozvodové papíry. A vyjít vstříc novým zítřkům.
Pokud máš pocit, že se nedokážeš přetvařovat, tak to holt rozseknout už teď. A jít si je trávit každý po svém. To podle sebe, jak cítíš. :wink:

• Citovat
  • Upravit
5.12.24 00:20

No vycházíme spolu tak nějak normálně, bavíme se a každý si děláme své, takže to nejspíš vydržím. Jen se s tím budu muset nějak smířit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1Janinka1
5.12.24 00:20
@Josef_t píše: Více

Nojo, to máš recht, a ještě by byl dle zákona zapsán jako právoplatný otec. Tak to by byl fakt pech! No každopádně už asi ukončit nechráněný styk, kdyby se fakt náhodou zadařilo… :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky