Manželovi napsala ex

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101648
10.2.24 08:16

Ja pujdu proti proudu, nevidim duvod, proc by to, ze se s nekym rozejdu, melo znamenat, ze uz se nesmíme vidět. Prozila jsem s nim x hezkych let a i když to nevyslo, tak prostě do meho zivota patří a ano, chci resp. chceme se tu a tam potkat, přestože spolu uz nic mit nechceme a bez ohledu na to, zda zrovna mame ci nemáme patnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
10.2.24 08:20
@j.a.n.i1 píše:
Ja pujdu proti proudu, nevidim duvod, proc by to, ze se s nekym rozejdu, melo znamenat, ze uz se nesmíme vidět. Prozila jsem s nim x hezkych let a i když to nevyslo, tak prostě do meho zivota patří a ano, chci resp. chceme se tu a tam potkat, přestože spolu uz nic mit nechceme a bez ohledu na to, zda zrovna mame ci nemáme patnera.

To by bylo v pořádku, kdybyste to takto udržovali od rozchodu po celou dobu. Ale kdyby se ex z ničeho nic ozval po letech, jaký by to setkání mělo význam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
10.2.24 08:24
@Thomassss píše:
To by bylo v pořádku, kdybyste to takto udržovali od rozchodu po celou dobu. Ale kdyby se ex z ničeho nic ozval po letech, jaký by to mělo význam?

To je normální, nejakou dobu trvá, nez oba ten tozchod zpracuji, zas netvdim, ze se člověk vida druhy den. A i kdyby po delsi době, tak co, když se po letech ozve spoluzak, tak je to ok, když expartner, tak je potreba to řešit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
10.2.24 08:29
@j.a.n.i1 píše:
To je normální, nejakou dobu trvá, nez oba ten tozchod zpracuji, zas netvdim, ze se člověk vida druhy den. A i kdyby po delsi době, tak co, když se po letech ozve spoluzak, tak je to ok, když expartner, tak je potreba to řešit :think:

Tak předpokládám, že ten rozchod by musel být oboustranný, že např. vyprchala láska, vášeň. Oba se dohodnou a vztah ukončí s tím, že budou přátelé a mohou se občas vídat. Ale pokud se jeden chce rozejít a druhý ne, tak ten druhý, zhrzený, už nemá o kontakt dál zájem. Neumím si představit, proč by měl ke schůzce svolit ten, se kterým se před lety druhý rozešel. Leda, že by chtěl vztah obnovit. Ale chápu, že každý na to pohlíží jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.24 08:55

Řekl mi, že má stejný názor jako já ale asi nemá :think: jenze jemu by vadilo, kdybych se měla sejit s ex tak proč delat druhymu neco co me samotnemu by se nelibilo?

• Citovat
  • Upravit
34473
10.2.24 08:58
@Anonymní píše: Řekl mi, že má stejný názor jako já ale asi nemá :think: jenze jemu by vadilo, kdybych se měla sejit s ex tak proč delat druhymu neco co me samotnemu by se nelibilo?

Tak mu to prostě řekni. Že víš, že je to bývalá a že se ti to nelíbí. Na co takový tanečky okolo toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1328
10.2.24 09:57

V nastaveni, jake mate, by mi to vadilo. Navic u nas je zvykem, kdyz se někdo s nekym potka, tak povi tomu druhemu, co u kamarada noveho, protoze svoje kamarady vzájemne zname. Takze on uz se s nekym sesel a ty nevis, kdo to byl? :think:
Ted bych na rovinu rekla: Pepo, kdo ti to vlastne volal, kdyz jsme byli v cekarne? A podle odpovedi bych se ptala dal: A co chtela? A pujdes?
No a aspon uvidis, na cem ses.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4939
10.2.24 10:21

@j.a.n.i1

S někým se rozejdes, ale stejně mu chceš otravovat život.

A pokud se chce scházet on tak jen z důvodu návratu a čeká na šanci. Jsi docela zla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
10.2.24 11:35
@Thomassss píše:
Tak předpokládám, že ten rozchod by musel být oboustranný, že např. vyprchala láska, vášeň. Oba se dohodnou a vztah ukončí s tím, že budou přátelé a mohou se občas vídat. Ale pokud se jeden chce rozejít a druhý ne, tak ten druhý, zhrzený, už nemá o kontakt dál zájem. Neumím si představit, proč by měl ke schůzce svolit ten, se kterým se před lety druhý rozešel. Leda, že by chtěl vztah obnovit. Ale chápu, že každý na to pohlíží jinak.

I pokud se chce rozejit jen jeden, tak to neni duvod pro doživotní nenavist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
10.2.24 11:36
@Justin Case píše:
@j.a.n.i1

S někým se rozejdes, ale stejně mu chceš otravovat život.

A pokud se chce scházet on tak jen z důvodu návratu a čeká na šanci. Jsi docela zla

Asi neumis cist, ja nic takového nepsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.2.24 11:45

Řekla bych mu narovinu, že to vím a že jestli hodlá něco podnikat, tak ať přemýšlí, co má doma (ženu a dítě) a co by mohl hodně rychle ztratit… Ale já jsem držka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
10.2.24 11:56
@j.a.n.i1 píše:
I pokud se chce rozejit jen jeden, tak to neni duvod pro doživotní nenavist.

Ano a stejně tak není důvod k udržování přátelství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
10.2.24 14:39
@Thomassss píše:
Ano a stejně tak není důvod k udržování přátelství.

Pro me společně prozitych 10 let duvodem je a evidentně i pro mého ex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
10.2.24 16:36

Já i můj manžel se scházíme se svými ex i s jejich rodinou. Teď zrovna viděl manžel s našimi dětmi svou ex.
Ex přece nějakou dobu života patřili mezi nejbližší lidí. A sdíleli jsme rodiny a považovali je za své rodiny. Nevidím důvod vztahy trhat. Nadále jsou naší rodinou, jen trochu vzdálenější.
Pokud znám svou cenu, nemusím se obávat, že mě někdo opustí. A když opustí, určitě to není proto, že mu " dovolím" vidět ex. Hlavně ke vztahu nepatří kontrola a zakazování. Je potřeba důvěřovat, že partner umí regulovat své chování sám. A pokud by i došlo na nejhorší - a byla bych opuštěna - to sice strašně bolí, ale za rok, dva na to je už život opět fajn. Nebo takový, jaký si ho zařídíme.
A jaké mám důvody vídat svého ex já? Strávila jsme s ním mladou dospělost. Navzájem jsme se viděli měnit z puberťáků na zralé lidi. Jsme součástí své minulosti a známe se tak dobře, jak lze jen málokoho poznat. Je vážně mojí rodinou. Mám ho ráda.
A proč můj muž nemá strach, když vidím svého ex? Ví, že už dávno v minulosti jsem zodpovědně zvážila, jestli chci obnovit vztah s ex, nebo navázat nový vztah s ním.
A kdyby mi chtěl manžel " zakázat" se s ním vídat? Můj muž nemá co rozhodovat o tom, kdo mi je blízký a koho chci vidět. Pokud já chystám dodržet konsenzus, že nerozvíjím partnerský ani sexuální vztah s jiným, když jsme spolu my dva. Ani kdyby se trápil, nebyl by to pro mne argument. Ať vnitřně roste a ať se kvůli takovým věcem netrápí. Trápení nemá být nástroj na kontrolu a omezování druhých. Umím se kontrolovat sama, nepotřebuji jeho kontrolu.

Asi by to byla jiná situace, kdyby někdo z nás svým ex žil, neustále na něho myslel, chtěl ho vídat každý týden nebo častěji. Prostě kdyby své emoce pod kontrolou neměl. To bych i já žárlila. Ale vědět, že můj muž se párkrát do roka potká s ex, a dobře si pokecají, mě vysloveně těší. Protože vím, že je to těší.

Napadá mě, že matku jednoho z kluků, který se mi kdysi líbil, mé děti volají " babi". A můj muž je rád, že máme o jednu „babi“ víc. A celkově… Když do své rodiny počítáme i ex a jejich rodiny, zrazu je naše rodina pěkně široká. A dětem to také prospívá, být součástí širokých vztahů.

Pokud vezmeš do úvahy, že manžel se nejspíš chce s ex potkat… Co když nemá nekalé úmysly? Musí se proto před tebou cítit vinně? Má na výběr jen ti to tajit, nebo nejít, nebo vidět, že tě trápí? Nezaslouží si víc možností? Pochybuješ o tom, že jsi pro něho vhodná partnerka? Nevíš, jestli on nepochybuje?
Ještě stále máš možnost se usmát. Zeptat se, jestli volala ex, jak se má a celkově dát najevo, že lidi důležití pro něho jsou i pro tebe důležití. Nemusíš popírat, že žárlíš, klidně mu řekni, že žárlíš neskutečně. Ale že on je tím, kdo má mít v moci, s kým se bude vídat a kamarádit. A ty chceš, aby věděl, že to respektuješ.
I když by měl nekalé úmysly ( nebo ona) - tím, že dovolíš, aby se mohli vidět bez toho, aniž by to tajil, nebo tě trápil, získáš mnohem lepší pozici na kontrolu, jak to mezi nimi je a jak je to mezi vámi. Budeš moct být mnohem klidnější nebo právem neklidná - budeš v obraze.

Jinak ti zůstává jenom možnost udělat scénu, nebo se trápit. Nebo si trápením vynutit, aby se neviděli. Ani jedna z těchto možností není moc fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
11.2.24 23:16
@Anonymní píše:
Ahoj všem, asi hloupá diskuze, chci se predvedcit ze jsem slepice a prestat to hrotit.
Manzelovi volala jeho ex, se kterou něco měl asi před sedmi lety. Samozřejmě mi nerekl “hele volala mi moje ex,..” ale rekl mi zaobaleně ze mu někdo volal, podle jednoho slova mi bylo jasné že jde o jeho ex. Prý na schuzku, jako dávná známá ale netváří se že by tam šel, neřekl že se domluvili.
Nijak jsem na to nereagovala, asi protože jsme byli zrovna v čekárně u doktora s nasim nemocnym desetimesicnim broučkem. Pak se mi to rozleželo v hlavě. Nemuzu na nej vyrukovat ze vim ze to byla ex a proč mi lže. Pripadala bych si jako hysterka, ale zariven me to trichu stve protože mame maly dite a o tom ji ocividne nerekl
@Anonymní píše:
Vím jak by zareagoval, řekl by že to není pravda a vyrukovat s důkazy nemohu, žádné nemám, je to slovo proti slovu. Říkam si, že není spatne jit na schuzku s ex, ale proc? Kdyz je to tolik let… ted je zenaty a mame dite coz ona asi neví

Větší problém než případny sraz s ex je tu nastavení toho vztahu. Není ok, že ty se bojíš otevřeně zeptat a on má tendenci zapírat a tajit. To není zdravý vztah, bojujete proti sobě každý za svoje zájmy namísto toho, abyste táhli za jeden provaz, podporovali se a snažili se o spokojenost toho druhého. Chybí tomu láska a laskavost. Problém v komunikaci je v takovém vztahu jen logicky důsledek/symptom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí