Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Není problém spiš v tom že manželovi 1 ditě stači a dalši nechce tak vymyšli nelogické vymluvy? Na počtu děti jste se měli domluvit ještě před snatkem.
Taky bych byla naštvaná jak… Ale promluvte si, chlapi to kolikrát vidí přímočaře a na city (‚chci si to užít dýl‘) jaksi nemají mozkové buňky. Možná to nemyslel zle, možná je načase navrhnout méně dovolených, abys mohla být s mimčem déle. Ono se blbě zvyká na méně peněz a to mu možná taky vadí ![]()
@chloe07 píše:
Není problém spiš v tom že manželovi 1 ditě stači a dalši nechce tak vymyšli nelogické vymluvy? Na počtu děti jste se měli domluvit ještě před snatkem.
Co ti na tom přijde nelogického? Ona si ho ocividne s takovým příjmem našla. Díky ní vlastně zijou nadprumerne. Respektive si můžou dovolit uklizecku, nekoukat na ceny apod. Jestli půjde na rodicak, tak je rozdíl mít 10tisic nebo 120tisic a 4 dovolený.
@chloe07 píše:
On chtěl dvě, já jedno.
@Tajemnadama píše:
A co tě na tom štve? Tak sis měla najít bohatšího chlapa.
Co mě štve? Že on je jak kalkulačka a já jak pokladnička. Nebaví mě se pořád starat. Jenom platím, platím, platím a jinak to podle něj asi nejde.
@Anonymní píše:
Ahoj, předně řeknu, že jsem vážně naštvaná a můj aktuální pohled bude možná dost zkreslený.
S manželem jsme spolu skoro 13 let, máme jedno dítě 6 let a já teď přišla s tím, že bych chtěla druhé dítě. Buď ho budu mít do dvou let a nebo už vůbec (věk). Holky, ten chlap mě tak naštval, že vnitřně zuřím už několik dní. Můj plat je nadprůměrný, vydělám hezké peníze. Můj manžel vydělá kolem 40-50 tis čistého. Máme dům, chodí k nám paní na úklid, v obchodě ceny neřešíme, v letošním roce nás čekají 4 dovolené… Manžel se mě zeptal, kde bez mého příjmu chci brát peníze. Nakonec vymyslel, že bych po mateřské (28 týdnů tuším) mohla pracovat aspoň na půl úvazku. Nutné výdaje máme 25 tisíc měsíčně, zbytek je jídlo atd… Mám úspory, mám investice a nejspíš v těch úsporách mám víc, než manžel tuší, ale tohle mě fakt naštvalo. Přijdu si jak pokladnička a aktuálně jsem z něho jako z chlapa těžce zklamaná. U prvního dítěte jsem šla zpátky do práce, když měl syn 1,5 roku a druhou rodičovskou jsem si chtěla užít trochu víc v klidu.
a řekla jsi mu to? nebo zase spoleháš jako každá ženska že si chlap vše spojí?
třeba mý strach že to sám neutáhne jako to že se nase. š a urazíš nic nevyřeší
@JFK.180 píše:Řekla jsem mu, že může na rodičák on, ale to nechce. Pry můžu pracovat z domu, tak mám pracovat na půl úvazku z domu.
a řekla jsi mu to? nebo zase spoleháš jako každá ženska že si chlap vše spojí?třeba mý strach že to sám neutáhne jako to že se nase. š a urazíš nic nevyřeší
@Anonymní píše:
Co mě štve? Že on je jak kalkulačka a já jak pokladnička. Nebaví mě se pořád starat. Jenom platím, platím, platím a jinak to podle něj asi nejde.
Do teď ti to ocividne nevadilo. ![]()
@Anonymní píše: Řekla jsem mu, že může na rodičák on, ale to nechce. Pry můžu pracovat z domu, tak mám pracovat na půl úvazku z domu.
Aktuálně přemýšlím na co mi takový chlap vůbec je.
Ale vždyť vyjdete krasne i tak, ne? Proste mu řekni, ze místo 4 dovolených bude třeba 1
a že tentokrat do práce spěchat nebudeš
Chlapi někdy placnou blbost ani to zle nemyslí.
@Anonymní píše: Řekla jsem mu, že může na rodičák on, ale to nechce. Pry můžu pracovat z domu, tak mám pracovat na půl úvazku z domu.
tak já myslím že si asi žijete dost nadstandartně a je uplně jedno jestli budeš doma rok nebo 5 rozhodnutí je stejně na tobě pokud souhlasil s mimčem
Tohle je ale věc, která jde vykomunikovat když budete chtít. Jde jen o 3 roky nižších příjmů s výhledem, že pak budete zase na stejném?
@Anonymní píše:
Ahoj, předně řeknu, že jsem vážně naštvaná a můj aktuální pohled bude možná dost zkreslený.
S manželem jsme spolu skoro 13 let, máme jedno dítě 6 let a já teď přišla s tím, že bych chtěla druhé dítě. Buď ho budu mít do dvou let a nebo už vůbec (věk). Holky, ten chlap mě tak naštval, že vnitřně zuřím už několik dní. Můj plat je nadprůměrný, vydělám hezké peníze. Můj manžel vydělá kolem 40-50 tis čistého. Máme dům, chodí k nám paní na úklid, v obchodě ceny neřešíme, v letošním roce nás čekají 4 dovolené… Manžel se mě zeptal, kde bez mého příjmu chci brát peníze. Nakonec vymyslel, že bych po mateřské (28 týdnů tuším) mohla pracovat aspoň na půl úvazku. Nutné výdaje máme 25 tisíc měsíčně, zbytek je jídlo atd… Mám úspory, mám investice a nejspíš v těch úsporách mám víc, než manžel tuší, ale tohle mě fakt naštvalo. Přijdu si jak pokladnička a aktuálně jsem z něho jako z chlapa těžce zklamaná. U prvního dítěte jsem šla zpátky do práce, když měl syn 1,5 roku a druhou rodičovskou jsem si chtěla užít trochu víc v klidu.
Chápu co tím myslíš, měla sem to stejně, nakonec jsem zjistila, že to byl vychcanec co profitoval z lepšího života, taky máme dítě…je potřeba ho otestovat a pokud to bude průser, kopni ho dopr-ele…
tve pocity chapu, tyjo, ani nevim jestli bych mu to takhle nevpalila… cim jsem starsi tim min si beru servitky ![]()
no radim ho z toho jeho komfortu vyvest, jestli ses jeho slepice co snasi zlata vejce, tak to bude podle tebe, je zmlsanej vic jak kocour u smetany ![]()
proboha nemit 4 dovolene za rok je taaak strasna obet ![]()