Má mě jenom pro peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tajemnadama
10.2.24 10:23
@vokishka píše:
pokud jsou dvě karty ke společnému účtu, je v internetovém bankovnictví ten PIN vidět.

Přesně tak. ;)

• Citovat
  • Upravit
4362
10.2.24 11:21

A tak ja chapu jak se zakladatelka do takove situace dostala, proste se meli lip a lip, tak se penize resily min a min az vlastne ted nic nevi…

radim dat dokupy prijmy a vydaje (sporeni apod. bych do toho zatim nemichala) idealne aspon za ctvrtleti, at vidite jak se to pohybuje, kde by slo bezproblemu usetrit (sak s novorozencem do svycarska na lyze asi nepojedete tak jako tak, ty dovolene jsou takove logicke ze jo… )

podle me jste tak dobre situovana rodina ze neni duvod to nezvladnout…
a aspon konecne uvidis za co manzel tak utraci, ze je problem se toho vzdat na par let…

a pokud by porad mel blby poznamky tak bych si neodpustila neco o poradnych chlapech co se o svoji rodinu umi postarat… je zhyckanej fakt ze jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
10.2.24 11:49
@Anonymní píše: Řekla jsem mu, že může na rodičák on, ale to nechce. Pry můžu pracovat z domu, tak mám pracovat na půl úvazku z domu.
Aktuálně přemýšlím na co mi takový chlap vůbec je.

Jestli chcete 2. děcko oba, tak mu oznam že budto bude s dítětem doma on nebo vám dočasně klesne životní uroveň. Misto 4 dovolenych bude 1 a pani na uklid se zruši a uklizet dum bude ten kdo bude doma s dítetem. Řekni že te jina moznost nenapad, pokud si on nechce najit lepe placenou praci.,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6920
10.2.24 12:08

Přijde mi, že jsi celý „problém“ hodně zredukovala. On Tě vidí jako peněženku, ty jeho jako oplodnitele.
Na začátku podobných úvah, debat, někdy i hádek by mělo stát „oba chceme dítě“. Nemyslím si, že je to Váš případ. To bych vyřešila jako první. Pak můžete počítat, házet výdaje na papír a přemýšlet, jak bude váš život s druhým dítětem vypadat.
Ale na druhou stranu… Revize v účtech je u Vás potřeba, máte to nastavené hrozně a panáček neví co by. Možná ten papír přeci jenom vytáhněte. A začněte se na výdajích podílet OBA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
10.2.24 12:13

@Elen453 Proč ne? Když jeden chce 1 dítě a druhý chce třea 2-3 tak to je vyšší finanční zátěž a ma to vliv na budouci životní uroven a s tím se musí počítat. Tak jak to vidíš tady. Tvoje zdravotni komplikace nejsou predvídatelné. Před svatbou byste oba mohli chtít 4 dětí a vydělávat miliony a ty (nebo manžel) bys potom řekla že chceš jen jedno dítě protože nechceš velkou rodinu. To bych brala jako podraz, oba jste tvrdili že chcete velkou rodinu. Ale když jsou v tom zdravotní důvody tak je normální že se počet dětí i jiných věcí přizpůsobí zdravotním možnostem a doporučení lékařů.
To samý nap. stehování. Kdybych já odkývala napr. stěhování do Ostravy za chlapem, že tam bydlet chci a pak bych měla dýchací obtíže a doktor by řekl že to je vzduchem protože jsem se přestěhovala z Alpske přírody do znečištěné oblasti. Tak to taky neberu jako podraz, ze chci z Ostravy pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
10.2.24 12:36

@chloe07 prave proto, ze jsou nektere veci nepredvidatelne, nikdy bych je neslibila ( jak muzu vedet, ze budu matersky typ- tohle proste zjistim, az po prvnim diteti). Souhlasim s tim bydlenim ( vetsi/mensi mesto, samota) a treba s tim se dohodnout ne/mit deti. Ale pocet nikdy. Dohodnem se na jednom a pak treba budou dvojcata :) Ale i tyto nazory se mohou behem zivota zmenit. Nemam stejne nazor jako pred 15 lety, kdy jsme se s manzelem seznamili. Tady mi chybi snaha o kompromis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16456
10.2.24 13:17
@Tajemnadama píše:
Nemusela jsi všechno platit. O to jde. Jsem vdana 7 let.. Příjem mám taky vyšší. Ale opravdu neplatim úplně všechno. :think:

Přesně tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
10.2.24 13:19
@Anonymní píše:

Taky bych musela tvrde premyslet, k cemu by mi byl chlap co vydela 40 tisic mesicne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5976
10.2.24 13:27
@Anonymní píše:
Já platím veškeré účty, dovolené, větší výdaje typu nábytek atd. Manžel platí jen jídlo a svoje výdaje za naftu, oblečení atd.

Si ho tak trochu vydržuješ. :mrgreen: On v podstatě neplatí nic a ty najednou chceš, aby něco platil? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7662
10.2.24 13:50
@Tajemnadama píše:
A jaký je v tom rozdíl?

Zeptej se v bance. Rozdíl v tom teda je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
10.2.24 13:56
@Anonymní píše:
Co mě štve? Že on je jak kalkulačka a já jak pokladnička. Nebaví mě se pořád starat. Jenom platím, platím, platím a jinak to podle něj asi nejde.

To by mě taky štvalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
10.2.24 13:56
@Anonymní píše: Řekla jsem mu, že může na rodičák on, ale to nechce. Pry můžu pracovat z domu, tak mám pracovat na půl úvazku z domu.

Na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
10.2.24 13:59
@Anonymní píše:
Kupuje jídlo a hradí si svoje běžné výdaje (nafta, oblečení atd.). Něco taky ušetří, ale není toho tolik. Moc se o jeho peníze nestarám.

Vy to máte otočené, většinou to bývá naopak. Že chlap platí úplně všecko a žena jídlo a oblečení pro sebe a děti.
Jestli on má 50 čistého, tak je to pořád nadstandardní plat na to, abyste vyšli, pokud bydlíte ve svém a jste zabezpečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13998
10.2.24 14:01

Já se proste nemůžu zbavit myšlenky na srovnání. Kdyby tu psal chlap, ze vydělává 200.K, žena 50. A ze tedy druhé dítě, žena porodí, ale on by rad na rodičovskou, užit si to dítě a trochu si odpocinout. Ale ženě se nelíbí, ze by to musela najednou táhnout ze svého nízkého platu.
Ty rady tady by byly podle mě úplně jiné. A rozhodne by tu nikdo zenu netepal za sobecké rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
10.2.24 14:06
@AjaF píše:
Zeptej se v bance. Rozdíl v tom teda je.

Tak mi ho napiš ty, když se tím tak ohanis. Máme dvě karty, máme společný účet. Nevidím důvod nevědět pin, či něco zatajovat. Stejně to máš v bance viditelny, stačí si najet na kartu - pin. U komerčky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky