Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A tak ja chapu jak se zakladatelka do takove situace dostala, proste se meli lip a lip, tak se penize resily min a min az vlastne ted nic nevi…
radim dat dokupy prijmy a vydaje (sporeni apod. bych do toho zatim nemichala) idealne aspon za ctvrtleti, at vidite jak se to pohybuje, kde by slo bezproblemu usetrit (sak s novorozencem do svycarska na lyze asi nepojedete tak jako tak, ty dovolene jsou takove logicke ze jo… )
podle me jste tak dobre situovana rodina ze neni duvod to nezvladnout…
a aspon konecne uvidis za co manzel tak utraci, ze je problem se toho vzdat na par let…
a pokud by porad mel blby poznamky tak bych si neodpustila neco o poradnych chlapech co se o svoji rodinu umi postarat… je zhyckanej fakt ze jo…
@Anonymní píše: Řekla jsem mu, že může na rodičák on, ale to nechce. Pry můžu pracovat z domu, tak mám pracovat na půl úvazku z domu.
Aktuálně přemýšlím na co mi takový chlap vůbec je.
Jestli chcete 2. děcko oba, tak mu oznam že budto bude s dítětem doma on nebo vám dočasně klesne životní uroveň. Misto 4 dovolenych bude 1 a pani na uklid se zruši a uklizet dum bude ten kdo bude doma s dítetem. Řekni že te jina moznost nenapad, pokud si on nechce najit lepe placenou praci.,
Přijde mi, že jsi celý „problém“ hodně zredukovala. On Tě vidí jako peněženku, ty jeho jako oplodnitele.
Na začátku podobných úvah, debat, někdy i hádek by mělo stát „oba chceme dítě“. Nemyslím si, že je to Váš případ. To bych vyřešila jako první. Pak můžete počítat, házet výdaje na papír a přemýšlet, jak bude váš život s druhým dítětem vypadat.
Ale na druhou stranu… Revize v účtech je u Vás potřeba, máte to nastavené hrozně a panáček neví co by. Možná ten papír přeci jenom vytáhněte. A začněte se na výdajích podílet OBA.
@Elen453 Proč ne? Když jeden chce 1 dítě a druhý chce třea 2-3 tak to je vyšší finanční zátěž a ma to vliv na budouci životní uroven a s tím se musí počítat. Tak jak to vidíš tady. Tvoje zdravotni komplikace nejsou predvídatelné. Před svatbou byste oba mohli chtít 4 dětí a vydělávat miliony a ty (nebo manžel) bys potom řekla že chceš jen jedno dítě protože nechceš velkou rodinu. To bych brala jako podraz, oba jste tvrdili že chcete velkou rodinu. Ale když jsou v tom zdravotní důvody tak je normální že se počet dětí i jiných věcí přizpůsobí zdravotním možnostem a doporučení lékařů.
To samý nap. stehování. Kdybych já odkývala napr. stěhování do Ostravy za chlapem, že tam bydlet chci a pak bych měla dýchací obtíže a doktor by řekl že to je vzduchem protože jsem se přestěhovala z Alpske přírody do znečištěné oblasti. Tak to taky neberu jako podraz, ze chci z Ostravy pryč.
@chloe07 prave proto, ze jsou nektere veci nepredvidatelne, nikdy bych je neslibila ( jak muzu vedet, ze budu matersky typ- tohle proste zjistim, az po prvnim diteti). Souhlasim s tim bydlenim ( vetsi/mensi mesto, samota) a treba s tim se dohodnout ne/mit deti. Ale pocet nikdy. Dohodnem se na jednom a pak treba budou dvojcata
Ale i tyto nazory se mohou behem zivota zmenit. Nemam stejne nazor jako pred 15 lety, kdy jsme se s manzelem seznamili. Tady mi chybi snaha o kompromis.
@Tajemnadama píše:
Nemusela jsi všechno platit. O to jde. Jsem vdana 7 let.. Příjem mám taky vyšší. Ale opravdu neplatim úplně všechno.
Přesně tak ![]()
@Anonymní píše:
Taky bych musela tvrde premyslet, k cemu by mi byl chlap co vydela 40 tisic mesicne.
@Anonymní píše:
Já platím veškeré účty, dovolené, větší výdaje typu nábytek atd. Manžel platí jen jídlo a svoje výdaje za naftu, oblečení atd.
Si ho tak trochu vydržuješ.
On v podstatě neplatí nic a ty najednou chceš, aby něco platil? ![]()
@Tajemnadama píše:
A jaký je v tom rozdíl?
Zeptej se v bance. Rozdíl v tom teda je.
@Anonymní píše:
Co mě štve? Že on je jak kalkulačka a já jak pokladnička. Nebaví mě se pořád starat. Jenom platím, platím, platím a jinak to podle něj asi nejde.
To by mě taky štvalo.
@Anonymní píše: Řekla jsem mu, že může na rodičák on, ale to nechce. Pry můžu pracovat z domu, tak mám pracovat na půl úvazku z domu.
Na nic.
@Anonymní píše:
Kupuje jídlo a hradí si svoje běžné výdaje (nafta, oblečení atd.). Něco taky ušetří, ale není toho tolik. Moc se o jeho peníze nestarám.
Vy to máte otočené, většinou to bývá naopak. Že chlap platí úplně všecko a žena jídlo a oblečení pro sebe a děti.
Jestli on má 50 čistého, tak je to pořád nadstandardní plat na to, abyste vyšli, pokud bydlíte ve svém a jste zabezpečení.
Já se proste nemůžu zbavit myšlenky na srovnání. Kdyby tu psal chlap, ze vydělává 200.K, žena 50. A ze tedy druhé dítě, žena porodí, ale on by rad na rodičovskou, užit si to dítě a trochu si odpocinout. Ale ženě se nelíbí, ze by to musela najednou táhnout ze svého nízkého platu.
Ty rady tady by byly podle mě úplně jiné. A rozhodne by tu nikdo zenu netepal za sobecké rozhodnutí.
@AjaF píše:
Zeptej se v bance. Rozdíl v tom teda je.
Tak mi ho napiš ty, když se tím tak ohanis. Máme dvě karty, máme společný účet. Nevidím důvod nevědět pin, či něco zatajovat. Stejně to máš v bance viditelny, stačí si najet na kartu - pin. U komerčky.
Přesně tak.