Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsem v tomhle taky staromodní, nechtěla bych s někým jen tak a žít a mít s ním děti a jmenovat se jinak. Pro mě svatba smysl má a je pro mě důležitá. Já bych být Tebou už začala plánovat ![]()
No kdyz to vezmu pouze z praktickeho hlediska, tak je manzelstvi fajn treba kvuli potvrzeni dedickych naroku a podobnych veci…jinak pro me osobne ma svatba hlubsi vyznam, vdavala jsem se pred detma, bez svatby bych do ditete nikdy nesla.
Takze tvemu partnerovi fandim a preju, at si to uzijete ![]()
Ahoj, svatba určitě ano. Dokonale to spečetí vztah, měli jsme pocit, že než jsme se vzali, že nám něco chybělo, takto jsme jakoby celistvý, rodina
nevím jak to nazvat.
Má to plno výhod, jednak stejné příjmení a samozřejmě také dědictví atd, tedy zaopatření dětí.
Vašich 12let krásně zpečetíte. My jsme spolu byli 7let a pořád nám to chybělo, aby jsme byli úplní!!Nyní jsme spolu 15let a je to čím dál tím lepší
opravdu.
Užij si to a začni vše plánovat. Bude to krásné. Užij si to ![]()
@Pajka89 píše:
Podle mého názoru je to teď taková hloupá móda, žít na psí knížku. Nikdy bych si nepořídila děti s chlapem, kterej si mě nechce vzít.. Mít s dětmi jiné příjmení? Díky, nemám zájem. Měla bych za pár let pocit, že mě asi dost nemiluje, když si mě nechce vzít. Možná mám staromódní názory a někdo by řekl, že papír není všechno. Pro mě znamená hodně. Přece jenom se v tom vztahu něco změní, posune ho dál a ne že ne.
Mám stejný názor a navíc svatbu jsme si užili, klidně bych si ji třeba při nějakém kulatém výročí zopákla
Jdi do toho, žijete spolu, děti máte, tak proč se nevzít?
@Anonymní píše:
Ahojte, žiju s přítelem 12 let na psí knížku, máme spolu tři děti a nevím, co to přítele napadlo, ale chce si mne vzít.Příjde mi to až zvláštní po tak dlouhé době, že se vůbec rozhoupal, abych pravdu řekla, už jsem v to ani nevěřila. Jenže jsou lidi, co mne od toho odrazují. No, tak nevím, spíš by mne zajímalo, co všechno se pro mne svatbou změní???
Nezmění se nic, ale je to slib jeden druhému, že spolu chceme být napořád, že tomu věříme a chceme věřit a že to řekneme všem veřejně a společně si to oslavíme. Tak jsme svatbu brali my. Je pravda, že 100× větší závazek je dítě než papír z úřadu, ale manželství jako instituce mi nepřijde překonaná..pořád to má svou váhu i právní dopad. Jestli spolu chcete zůstat, jestli necítíš, že jsi chtěla pryč jen co děti trochu odrostou, určitě do toho jdi a užij si to
Já myslím, že když se chlap rozhoupe ke svatbě po 3 dětech je to hezké a myslí to mnohem upřímněji, protože ví do čeho jde, než když si dva ve slepé bezdětné svobodomyslné zamilovanosti uspořádají svatbu a pak ve vztahu k sobě navzájem neunesou příchod dětí.. Hodně štěstí.)