Manželův postoj k výchově

Anonymní
4.5.24 12:45

manželův postoj k výchově

Raději anonym…
S manželem jsme spolu přes 20 let. Máme spolu dceru. Kromě výchovy nemáme s manželem problém, jsme si hodně podobní. Ale neskutečně nám skřípe vztah kvůli výchově. Manžel pojal od mala výchovu jako kamarádský vztah. Bohužel jen já nastavovala hranice. Vždy, když jdu do konfliktu s dcerou, kdy je na mě drzá, hubatá, dělá, že to neslyší a nebo se zastane dcery. Tím, že v něm nemám oporu, si dcera myslí, že její chování ke mě je v pořádku. Samozřejmě to velmi ovlivnilo náš vztah s dcerou. Tatínek po ní nic nechce, nenastavuje žádné mantinely. Velmi mi to vadí. Samozřejmě, jsem s ním o tom milionkrát hovořila, nic se ale nezměnilo. Vůbec nevím, jak tohle vyřešit…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
4.5.24 12:52

Kolik je vlastně dceři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.24 12:57

17 let

• Citovat
  • Upravit
1250
4.5.24 13:02

Tak teď bych to už neřešila, řekla bych, že je docela pozdě. Už to doklepejte takhle. Za chvíli už asi nebudou platit ani žádné mantinely, pokud dcera nebude chtít. Myslím, že kdyby se teď najednou začal otec angažovat, stejně to na dceru nebude mít vliv, když jsi doteď vychovávala sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
4.5.24 13:05
@Erinne píše: Více

To že otec mel kamarádský vztah a nic moc mantinely neznamená, že nevychovával. Úplně stejně by mohl říct, jak je ta jeho tyran :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148970
4.5.24 13:08
@Anonymní píše: Více

Proč máš tady jinou kytku? Píšete dva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.5.24 13:08

Tak to neseš křížek po funuse. Co chceš vychovávat v 17 letech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.5.24 13:09
@Anna766 píše: Více

Aha. Dobrý postřeh. Takže zas deb..lní troll :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148970
4.5.24 13:10
@Kelsey píše: Více

Nejsem honič trolů, na to jsou tu jiné, ale tohle je nepřehlédnutelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.24 13:11
@Kelsey píše: Více

Nevim proc mi to hodilo jinou kytku…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.5.24 13:13
@Annonymní_007 píše: Více

Proc bych mela byt tyran? Proc to zminujes? Snazim se byt dobra mama…

• Citovat
  • Upravit
1688
4.5.24 13:31
@Anonymní píše: Více

Jinou kytku mas, kdyz pises z jineho uctu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13764
4.5.24 13:40

Co znamená, že nastavuješ mantinely? S dítětem je potřeba si vybudovat vztah důvěry, ne vyžadovat mnohdy nesmyslná pravidla, která nemají žádný důvod.
Bohužel v 17 letech už je na to docela pozdě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
4.5.24 16:03
@AnastazieB píše: Více

Naprosto souhlasím. Dítě, když ho vychováváte od mala, tak má stejnou hodnotovou škálu, protože to má odkoukané a nasává to. To jsou ty nastavené hranice. Nic jinýho to není. Když má rodič bipolárku, nebo depresi, nebo chlastá, nebo se dítěti měněj macechy, tatínci, a bůhvíco ještě, tak dítě hranice nemá a neví si rady. Tady jsou ty hranice nejspíš takové, že dítě je zvyklé, že maminka si věci vynucuje mocí, nedává jí prostor, třeba, tak se dcera prostě chová odpovídajícím způsobem. Jsou na to v rodině zvyklí. Jinak by dcera neměla důvod prudit a ohrazovat se. Chlap se neohrazuje, reaguje typicky chlapským způsobem - vypne. :D. To umí málokterá ženská, proto jsou s dcerou v sobě a s chlapem to vypadá, že to celkem klape, až na tu výchovu :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
4.5.24 18:04

Tak to je nepovedených troll…Za a ) dva různé účty= dvě různé anonymní kytky…Za b) vážně řešíš výchovu v 17 letech dítěte tedy za rok reálně bude dospělá, když ten problém tu byl celou dobu? To je fakt blbý troll
Jinak naskočime- li na tu vymýšlení pohádku, tak s tím už nikdo nic neudělá. Jako chtít měnit výchovný přístup a brečet tady, když bude holka plnoletá je dost ujetý. Se někdo asi probudil ze zimního spánku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí