Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
Jaký vztah než kamaradsky chceš mít k 17lete holce? Jesli jí buzerujes s blbostma, nediv se, ze je drzá.
Milá maminko, zkusim ti poradit co pomohlo mě. Mám 2 děti nyní 20 a 17 let. Můj manžel byl to samé přistupoval k dětem kamarádky a na korekci chování jsem tu byla já. Melu jsme to tak nastavené a vyhovovalo nám to. Manžel neuměl být přísný
. Řekla bych že nejhorší období bylo když bylo synovi 14 let. Po hádce jsem býka vyčerpaná a často jsem plakala. Už jsem vážně přemýšlela že ho dám do klokanku. Nakonec to vyřešilo sebevzdelavani. Koupila jsem si knihu ohledně výchovy pubertální dětí kde bylo popsáno jak funguje mozek v tomto věku. Pochopila jsem že to jsem já kdo musí změnit přístup a začít brát dítě spíš jako parťáka. Ukázat mu cestu, poukázat na to negativní co může nastat a nechat rozhodovat dítě. V tomto věku už to není o výchově. Od té doby se situace u nás velmi rychle obrátila k dobrému. Dětí mi dělají radost a já respektuji jejich povahu. Snažím se věci nehrotit. Kniha se jmenuje ROZBOUŘENÝ MOZEK od Daniel J. Spiegel. Přeji Vám brzske vzájemně pochopení.