Marcipán ze Salka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11502
13.8.10 07:10

Marcipán ze salka

Prosím o radu!!! Potřebuji dnes udělat dort. Rozhodla jsem se, že vyzkouším udělat marcipán ze salka, recept jsem si našla na internetu, ale čím více vody přidávám, tím je hmota tužší a neforemnější, drolí se a vůbec nejde zpracovat. Jak to můžu zachránit??? Máte s tím někdo zkušenost?? Předem díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17180
13.8.10 07:45

pokud se drolí tak je vody stále málo, zkus nahřát chvíli v mirkovlnce a pořádně propracovat. Kdybys měla vody moc tak se to nebude drolit ale spíš jakoby roztékat. Pokud je vody moc přidává se zase sušené mléko a cukr. ať se zadaří. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
13.8.10 08:53

Já tedy musím říct, že jsem velmi pravděpodobně totálně nešikovná, protože mně se s touhle hmotou pracovalo vždycky špatně a vždycky mi praskala, zkoušela jsem to třikrát, stále jsem věřila, že příště už to vychytám líp a prd! Ale jak říkám, chyba bude asi na mé straně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
13.8.10 10:23

no já vždy dělám marcipán ze sušeného mléka, medu, vody a práškového cukru, tentokrát jsem se rozhodla vyzkoušet něco jiného a byla to špatná volba. Marcipán ze salka už nikdy více! Příště budu sázet na jistotu, kterou zvládám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
13.8.10 11:00

Pettule, tak pod to bych se mohla podepsat…marcipán ze salka už nikdy více!!! Dopadla jsem úplně stejně, hrůza. Nakonec jsem si koupila hotový a bylo vystaráno. Z.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
13.8.10 11:45

nejlépe se daří když člověka tlačí čas. marcipán totálně v háji. vůbec se nepojí - zřejmě je tam moc oleje, bohužel nemůžu udělat ani jiný protože už nemám žádné sušené mléko, které jsem nastrkala do tohodle a chutná to příšerně! Nemůžu udělat ani šlehačkový dort, protože navrch budu dávat fondánové ozdoby, které by se mi vlivem šlehačky roztekly :-( a za hodinu se musím začít chystat k předání dortu, bohužel nemůžu dát ani zbytek fondánu, protože by na celý dort nevystačil a teď co dál? nemám čím bych dort potáhla a kdybych to salku raději snědla, udělala bych lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
13.8.10 12:18
Pettulle píše:
nejlépe se daří když člověka tlačí čas. marcipán totálně v háji. vůbec se nepojí - zřejmě je tam moc oleje, bohužel nemůžu udělat ani jiný protože už nemám žádné sušené mléko, které jsem nastrkala do tohodle a chutná to příšerně! Nemůžu udělat ani šlehačkový dort, protože navrch budu dávat fondánové ozdoby, které by se mi vlivem šlehačky roztekly :-( a za hodinu se musím začít chystat k předání dortu, bohužel nemůžu dát ani zbytek fondánu, protože by na celý dort nevystačil a teď co dál? nemám čím bych dort potáhla a kdybych to salku raději snědla, udělala bych lépe.

A co ten dort potřít čokoládou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
13.8.10 13:08

Dort je pro přítele a on čokoládu moc nemusí, ale už jsem to vyřešila, sice to neni podle mých představ, ale špatně to taky nevypadá. Dala jsem pod ozdoby zbytek fondánu, korpus je nahoře natřený trochou (zbytkem) nutely a na okraje jsem udělala šlehačku, ještě rychle doupravit a další dort mě čeká koncem srpna - tentokrát bez salka a oleje!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
14.12.11 20:57

Holky dělám marcipán ze salka,a mám ho pořád řídké a lepí se,dala jsem ještě mín vody než bylo psané.Už jsem na to spotřebovala dost cukru,a pořád ho mám jak blato.Nevíte co s tím?

• Citovat
  • Upravit
14020
14.12.11 21:27

lev: cukr cukr cukr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
14.12.11 21:27

a namoč si ruce do oleje ať se ti nelepí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
14.12.11 21:29

jó a koli jsi tam dala sušeného mlíka ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
14.12.11 21:29

a nezkazím to tím cukrem?jako hmotu s toho mám,ale řídkou,když udělám s toho kuličku tak se během sekundy rozplaskne.

• Citovat
  • Upravit
5misa6
14.12.11 21:30

Dělala jsem poloviční dávku,takže 200g mléka.

• Citovat
  • Upravit
14020
14.12.11 21:36

málo, toho mlíka to chce víc. nevím kolik jsi dala cukru, ochutnej. Cukrem to nezkazíš, ale může to byt přeslazené / až jakoby v puse karamel/. DEj tam ještě suš. mlíko - klidně 50g

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí