Džem ze žlutých švestek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12735
10.8.10 22:44

žluté švestky

Ahoj holky i kluci, mám prosbu, sháním marmeládu, džem ze žlutých švestek či rynglí či blum nevím jaký je mezi tím rozdíl. Kdyby kdokoli z vás věděl kde to sehnat, nebo kdyby měl někdo cokoli doma, budu šťastná, moje maminka je nemocná a tuto marmeládu miluje, ale sehnat jí nelze v obchodě je nesehnatelná, nikdo žlutou švestku nemá, už jsem se poptávala, že bych marmeládu udělala sama, ale bohužel, budu šťastná za jakékoli přispěvky. Děkuji moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7366
10.8.10 22:51

pokud nikdo nic nevymyslí, napadlo mne udělat to ze špendlíků, ty rostou všude možně, jsou žluté a velmi podobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.10 22:51

Já je teď někde viděla, ale nevím kde. Chodím jen do Alberta a Billy, takže asi tam. Zkus třeba je budou mít.

• Citovat
  • Upravit
10.8.10 22:53

ryngle nám rostou na chaloupce, ale jak z toho udělat marmeládu to bohužel nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
10.8.10 22:58

Anonymní, v albertu určitě né, tam jsem hledala, jak divá, tak jedině ta billa. Jinak brala bych i ty špendlíky ale takovou jsem taky nepotkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20376
10.8.10 23:07

tak někde na trhu ty špendlíky kup a marmošu udělej. je to hned :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.8.10 23:08

No pokud se bavíme o malých kulovitých peckovinách, tak centimetr až centimetr a půl v průměru, tak těm se někde říká i mirabelky a je to plevelná dřevina. Roste na mezích a podél řek, toto ovoce se určitě v hypermarketech neobjeví. A klasický žlutý špendlík (jako švestka karlátka, dá se rozloupnout, jen je žlutá) je taky pomalu vymírající ovoce. V ovocných školkách se jako sazenice objevuje velice vzácně. Jako kluk jsem je taky měl rád a byly ceněné i do kvasu na slivovici, neteklo z nich moc slivovice, ale byla pěkně voňavá a neměla různé nežádoucí druhotné pachy. Akorát že tento strom je citlivý na různé virózy peckovin… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
10.8.10 23:11

Juro mirabelky určitě ne, sháním obyč švestky nebo špendlíky ty menší, ale nemůžu sehnat. Na trhu u nás ani náhodou a obchody taky nic. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
10.8.10 23:16

špendlíky - ale ne 2cm v průměru, to o něco víc, rostou odjakživa různě podél silnic (ne moc frekventovaných).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
10.8.10 23:17

No a tady nikde, to je na mozek, :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
10.8.10 23:20

a maminka by nevěděla, kde se dají sehnat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
10.8.10 23:28

jinak dle googlu co já myslím jsou fakt mirabelky a marmeláda se z toho dělá.

http://www.bioobchod.cz/…lka/d-74168/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.8.10 23:36

Tak na té diskusi Zahrada.cz jsem se dočetl, že „… ještě horší jsou ti, co si pletou mirabelku s myrobalánem“. Což bude můj případ, protože podle diskuse podél mezí, cest a řek roste myrobalán a ne mirabelka. Člověk se pořád učí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
10.8.10 23:39

aby se zahradníci nepoto…
Vůbec nejhorší jsou ti, co tomu všemu říkají špendlík:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.8.10 23:42

…a nejhorší jsou trpaslíci. Ty potvory vám vlezou všude. A strašně rychle se množí… Já to znám, já je chytám…
A co s nima děláte, když je takhle chytáte?
Většinou je zahazuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport